Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

dzięki uprzejmości Nanolex miałem przyjemność przetestować Szampon Reactivating Shampoo .Kolor zielony ,zapach bardzo przyjemny pachnie jak oranżada ze szklanej buteleczki :mrgreen:

Zgodnie z instrukcją wlałem próbkę do 10l wody.

szampon bardzo fajnie się pieni i daje dobry poślizg pod rękawicą

DSC03815_zps66b7576c.jpg

Fajną cechą,którą zauważyłem to nie zasychał zbyt szybko,bo jednak zanim oblecę tego dziada,to niektóre potrafią już miejscami przyschnąć.

Na aucie leżał 1,5miesięczny SV Concorso,położony w jednej warstwie na UC,na dobrą sprawę pierwsze mycie ręczne od nakładania wosku.

DSC03816_zpse1abbeb6.jpg

DSC03817_zps1b898b2b.jpg

DSC03818_zps1b98e37c.jpg

Jak widać wspiera osuszanie ogólnie bardzo przyjemny szampon ;)

• Moderator
Posted

Dzieki uprzejmosci Pawla z MX Nowicki mialem dzis okazje przetestowac szampon od Nanolex'a - Reactivating Shampoo. Zolto zielona barwa i ciekawy zapach to jego cechy charakterystyczne. W sumie to ciezko mi okreslic nute zapachowa, Justyna stwierdzila, ze cytrusy z jablkiem :)

Wlalem dany samplerek do wiadra i spienilem...

f82n.jpg

7rtlx.jpg

0775s.jpg

6drrm.jpg

cb7a.jpg

m52y.jpg

d0bx.jpg

nrb9.jpg

I normalnie zglupialem! Mega obfita piana. Jeszcze tak dobrze pieniacego sie szamponu nie mialem w wiadrze. A mylem juz wieloma. Po prostu szok. :evil:

oa91k.jpg

5phw5.jpg

slq1.jpg

q254.jpg

xjzs.jpg

Rekawica sama sunela po lakierze.

Dodatkowe zaskoczenie bylo przy pierwszym plukaniu futrzaka w drugim wiadrze. Wlosie sie zrobilo takie jakby aksamitne, delikatne. Ciezko to okreslic, najlatwiej po prostu poczuc. Sprawialo wrazenie mocno zmiekczonej wody. Piana tez byla taka leciutka, jak w dobrej kawie latte.

Zakochalem sie... :good:

Jedyne co mnie odstrasza to troche cena... 139zl za litr szamponu (30 myc) to troche sporo... :/ Ale tak to juz jest, ze jak cos sie spodoba to sie okazuje drogie...

Posted
Rekawica sama sunela po lakierze.

Dodatkowe zaskoczenie bylo przy pierwszym plukaniu futrzaka w drugim wiadrze. Wlosie sie zrobilo takie jakby aksamitne, delikatne.

Ja tego aż tak nie zauważam,wodę mam zmiękczoną ,może i dlatego,ale fakt wysoka półka ;)

Posted
Jakiej pojemności jest sempler?

kubik, SV Concorso położony na UC :o

Chodziło o podkreślenie tego,że nie było to zrobione zgodne ze sztuką,więc z wosku mało co zostało :P

• Moderator
Posted

Chabsu, nie wiem. Butelka nie ruszana przeze mnie. Musialo sie cos wytracic. Aczkolwiek w wodzie sie rozpuscilo.

Posted

Jestem po teście dzięki "F3ank" za co dziękuję .

Odczucia podobne do kolegi "krd"

Dla mnie na + to zapach , dobre domywanie ,fajna pianka

na mały minus to cena :(

fotki wrzucę jak zrobię drugi test (mam drugą próbkę też -- ktoś mi dosłał za coś tam :D )

• 2 weeks later...
  • Dystrybutor
Posted

Haha, widzę, że próbki już są w drugim obiegu ;) Mam nadzieję na kolejne foty z myć skoro tak.

"Farfocle" czy raczej cząsteczki to składnik koloryzujący, wytrącił się w niskiej temperaturze. Ale przy wlaniu do wody od razu rozpuszcza się i tyle. I zawsze można pomyśleć, że to witaminy dla lakieru :) :)

Bardzo miło czytać takie testy. Odnośnie ceny - jest najniższa, jaką jestem w stanie uzyskać od producenta, jednak za to otrzymujecie jakość naprawdę najlepszą jaką Niemiec wyprodukował i teraz płacze, że sprzedaje.

Na wiadro 10L sugerowana ilość, która wystarczy to 20ml.

Czyli z litra za 139zł wychodzi 50 myć. Czyli 2,78 za jedno mycie.

• 3 months later...
Posted

Zacząłem robić drugi test no to lejemy wodę i do środka szamponik

5417208988eba7b0med.jpg

16ef8977c4a10868med.jpg

Jak widać szamponik troszkę się pieni :D

No i nieszczęście komórka poszła do "wiadra" wiec z dalszej części nie będzie fotorelacji :lol::lol: , komórka rozkręcona w trymiga i ........... leżakuje .

Szampon bardzo fajnie się pieni i daje poślizg pod rękawicą.

Niestety lekko przysycha nim oblecę całe moje Mondeo MK4 , no ale troszkę wody na mycie po myciu i jest git :D

Wolly Mamut nie miał za dużo do zbierania i szybko się wszystko osuszyło.

Na wielki plus u mnie to zapach . Super . Aż gość który przechodził koła auta jak myłem zapytał się :shock: czego to ja używam .

Polecam :D

Został mi jeszcze do testu Nanolex WashCoat ... jak tylko umrze na autku Sonax BSD który dziś poszedł na samochód od razu zrobię ten test na masce :D

• 8 months later...
Posted

Witam, ostatnio miałem przyjemność przeprowadzić test szamponu Nanolex Reactivating Shampoo :)Zapach znakomity i bardzo intensywny o kolorze zielonym :D tester 100ml podzieliłem na dwa czyli jeszcze raz przetestuje na innym aucie a z racji że ojca Audi było brudne to przy okazji mogłem przetestować szamponik :)

20150601_175707.jpg

50ml szamponu na 10l wody

20150601_180900.jpg

auto jak widać bardzo brudne

20150601_174747.jpg

auto po pianowaniu i spłukaniu prezentuje się tak

20150601_180921.jpg

więc czas teraz na testowany szamponik, który bardzo dobrze się pienił

20150601_181339.jpg

20150601_181401.jpg

po dokładnym spłukaniu wygląda tak

20150601_182327.jpg

20150601_182406.jpg

tutaj już po osuszeniu

20150601_183409.jpg

20150601_183428.jpg

20150601_183452.jpg

Ogólnie rzecz biorąc bardzo przyjemny szampon, nadaje śliskości lakierowi na którym praktycznie nic nie ma, a dzięki szamponowi lepiej jakby odpychał wodę i pomaga w osuszaniu. Piękny zapach i bardzo dobre domywanie. Dziękuje za przetestowanie :)

Posted

sebek1993, po co wlałeś aż 50ml, jak na butelce jest napisane, że wystarczy 20-25ml na 10 litrów wody??

Posted
sebek1993, po co wlałeś aż 50ml, jak na butelce jest napisane, że wystarczy 20-25ml na 10 litrów wody??

dzwoniłem do użytkownika, który mi wyslał tester w innej sprawie i pytałem ile mam wlać więc tyle wlałem.