maciek-drummer Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Paweł jesteś zadowolony z opon Nokian ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajusek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Odnośnie kolejności ich czyszczenia, to najpierw zapodałbym kwas, później mocną zasadę, prickbort i dopiero na końcu iron-offa. Dlaczego tak? Odczyn kwaśny jest bardziej szkodliwy dla felg od zasadowego i zasadą naturalnie zlikwidujesz ten niekorzystny odczyn. Tak się trochę teoretycznie wtrącę, że łatwiej i taniej zneutralizować jest wodą. A stosowanie kwasu jako pierwszego ma jedynie sens ze względu na to, że usuwa np. kamień pod którym znajduje się wlaściwy brud. Ale w przypadku felg to raczej niespotykane by się na nich kamień osadził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Paweł jesteś zadowolony z opon Nokian ? Musiałbym się o to żony zapytać. Jednak ani ona, ani ja nie narzekamy na komfort jazdy. Rapid na razie nie miał poważnego testu zimowego, bo i tej zimy brak Wybrałem je tez dlatego że były wysoko oceniane na oponeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ_TRANCE Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Brawo Paweł. Ładnie doczyściłeś te felgi. Moje tak łatwo nie dawały się doczyścić tym Blue Gelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Po chwilowej przerwie, kilka informacji dot. Skodziny 10000km pękło Średnie spalanie to 6,7l/100km Powłoka Cermic Pro 9H trzyma jak na początku :bigok Szkodnik dostał małe mody, jednak pochwalę się nimi po ich całkowitym ukończeniu Na zakończenie Rapid pod ulubioną knajpą w Zakopanym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ładny ten Rapid jest , szkoda że przednie lampy nie są w środku czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarT Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 mega rapid tylko te silniki FSI/TSI.. robota ciekawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 tylko te silniki FSI/TSI czarT, co jest wg Ciebie nie tak z tymi silnikami? Ja mam 1.4 TSI w Golfie 5 i nie narzekam (prócz rozrządu zero problemów), znajomy z forum ma 1.2 TSI w Skodzie i chyba też nie narzeka, 2.0TSI jeżdżą w policyjnych paserati i dostają ostro w kość, a mimo to widać je na ulicach. Do takiego Rapida 1.2TSI na ~120 kucach to świetny silnik. żeby nie było, że OT - skodzianka fajna, sam myślałem o takiej jako miejskiej alternatywie dla Okty kombi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 szkoda że przednie lampy nie są w środku czarne. przednie reflektory przeciwmgłowe są z czarnym wnętrzem w porównaniu do wersji bez pakietu stylistycznego nawet one robią robotę. tylko te silniki FSI/TSI.. Też się baliśmy TSI, ale od 2010r.użytkujemy SuperBa z takowym silnikiem i jest wszystko w porządku skodzianka fajna, sam myślałem o takiej jako miejskiej alternatywie dla Okty kombi Dzięki Myślę że jest za mała różnica w wielkości autka a co z tym idzie z pojemnością bagażnika, lepszą alternatywą była by tańsza Fabia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Rapid linią bije Fabię w moich oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladzik Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Myślę że jest za mała różnica w wielkości autka a co z tym idzie z pojemnością bagażnika, lepszą alternatywą była by tańsza Fabia jesli mialbym wybierac miedzy fabia kombi i repidem spaceback, to oczywiscie rapid. Ladnie dbasz o autka zarowno rapid jak seacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill33 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ten Rapid wymiata pięknie zadbana Skodzinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Ladnie dbasz o autka zarowno rapid jak seacik Ten Rapid wymiata pięknie zadbana Skodzinka Dziękuję za miłe słowa Najwyższa pora przedstawić nowego użytkownika szkodnika, czyli mój mały skarb, córkę Emilię Dodatkowo Rapid został doposażony o sprzęt dla malucha: Fotelik Maxi Cosi Cabrio Fic Baza Maxi Cosi FamilyFix Mata ochronna pod fotelik Jako iż dzisiaj jest pierwszy dzień Wiosny mała przymiarka, w tygodniu zmiana kapci Ostatnie zdjęcie na zimowym felunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3b Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Paweł, auto prezentuje się genialnie i widać córa też się świetnie w nim czuje widząc jak smacznie śpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeepGloss Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 pawelkoralus, powiedz proszę jakiej firmy masz matę pod fotelik? Jak jakość? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 s3b Dzięki, żeby zawsze tak chciała spać grzecznie DeepGloss zdecydowaliśmy się na tanią matę z allegro, koszt ok. 50zł. Na obecną chwilę fotelik był użyty kilka razy także o jej jakości niewiele mogę powiedzieć. Za kilka tygodni planuję wiosenne odświeżanie szkodnika i wtedy zaglądne pod fotelik jak jej stan wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KASA Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Mata jest bardzo dobrym pomysłem, mam 2 maty, bo mam dwójkę dzieci: 4 letni syn nieraz butami fotel pobrudził, a 4 miesięczny syn matę ma pod nosidełkiem - nosidełko nieraz stoi na podłodze i brud się z nim przenosi. Dzięki macie tapicerka jest w znacznym stopniu chroniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Cześć, po krótkiej przerwie pora na małe odświeżenie Szkodnika. Średnio raz na dwa tygodnie jest on myty i czyszczony, jednak dopiero teraz znalazłem czas na jego dokładniejsze potraktowanie. Miesiąc temu minął rok od jego zakupu, Rapid niewiele jeżdzi, jak do tej pory zrobił niecałe 15tyś.km. Spalanie w granicach 6l/100km Pracę rozdzieliłem na dwa dni. Inspekcja Skrobaczka wciąż na miejscu Zaczynam od aktywnej piany Shiny Garage Fruit Snow Foam lanej z ShiningCar Mr. Foamer Płukanko z K4 Kompakt Mycie na dwa wiadra wraz z szamponem Shiny Garage i rękawicą Meguiar's Microfiber Wash Mitt Detale, pędzel oraz APC 4nano Felgi dodatkowo potraktowałem 4nano Rim Cleaner+ Wnęki felg oraz nadkola potraktowałem Daytona Wheel Brush Dla pewności spryskałem felgi jeszcze niewielką porcją Shiny Garage Iron Off Czas na gumy, APC plus pędzelek Zabezpieczone przez Nielsen Choice, 50/50 góra już po zabezpieczeniu Pora na bagażnik, najpierw lecę z dwustronną matą Nadkola plastikowe, mycie APC od 4nano zabezpieczone Nielsen Choice Pierwszy dzień pora zakończyć, wiele nie zrobiłem ale od czego jest kolejny ciężki dzień Dzień drugi rozpoczynam od inspekcji córki Silnik a raczej plastiki przemywam APC, a zabeczam Koch Chemie Nano Magic Plast Care Plastiki zewnętrzne zostają potraktowane POORBOY’S WORLD Trim Restorer Uszczelki posmarowałem Einszett Gummi Pflege Stift Szyby AutoGlym Fast Glass Połysk opon to zasługa Meguiar's Endurance High Gloss Wnętrze też zostało odświeżone, najpierw opróżnienie kosza, następnie odkurzanie i czyszczonko Listwy progowa oraz boczki drzwi potraktowane Nielsen Choice Kokpit dostał dawkę Zymöl Vinyl Conditioner Nad pracami cały czas czuwał dzielny obserwator Oczywiście musiało kropnąć wjazd do dziupli i efekt niewidzialnej wycieraczki Rain-X po ponad roku użytkowania Zawiasy psiknięte Białym Smarem Wnętrze zapachniało ponownie Chemical Guys Strippee Scent Air Freshner Kilka zdjęć poglądowych na koniec Rapid otrzymał również mały mod, mianowicie żarówki LED Na żywo zdecydowanie lepiej prezentują się z Xenonami W międzyczasie do mojego arsenału dołączył odkurzacz piorący Kärcher SE 4001 w wersji Special. Niestety nie miałem czasu na jego użycie Dzięki za uwagę, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzikson Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Piękna Skoda. Przy takim dbaniu na pewno długo Ci posłuży. A te kropelki na dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Córcia widać bardzo zadowolona ,świetne zdjęcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Endurance na brudne opony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniek1989 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Wypasiona wersja Rapida nie to co ta bieda jeździ Jak dobrze widzieć nowe auto zabezpieczone po zakupie posłuży dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dzięki wszystkim! Lecimy dalej z tematem Na początek kolejna okrągła cyferka na blacie Mając chwilkę na działce zdecydowałem się na przetestowanie nowej zabawki jaką jest odkurzacz piorący Kärcher SE 4001 Zanim użyłem go w Rapidzie, zrobiłem mały test na leżance Przednie fotele nosiły ślady po rozlanym płynie Po zabiegu Na koniec to co wyszło z foteli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snky1987 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Swietny efekt. Najlepszy srodek na lakier ? Truskawy i smietana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StachuRZ Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Super praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi