Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

dzięki uprzejmości Mariusza z ShowCarShine.pl miałem przyjemność przetestować Niewidzialną wycieraczkę firmy Tac,o nazwie Hydro 30.

hydro301_zps7f126032.jpg

Producent zaleca po uprzednim przygotowaniu szyby(Z szyby za pomocą Ceriglassa i filcu na DA zdjąłem resztki G1ki po 35kkm,test tafli oczywiście wykonany i zaliczony,potem mycie czystym apc,pianką do szyb i na koniec,Gyeon Prep.),1 warstwę,którą należy spolerować po 1 minucie...tak zrobiłem za pierwszym podejściem i według mnie było mało satysfakcjonująco.

Zrobiłem po swojemu,czyli 2warstwy nakładane kolistymi ruchami,polerowanie po 5minutach,2ga warstwa nakładana po kolejnych 5minutach.

Wrażenia z aplikacji.Naprawdę banalne docieranie,jak dobry wosk,tym bardziej nie rozumiem zalecenia polerowania po 1minucie.

Potem auto nie widziało wody przez jakieś 24h i jako,że pogoda sprzyjała,wyjazd na bezdotyk kontrolnie.

Wygląda to tak

hydro303_zps1bf4c5c3.jpg

hydro302_zps71242aec.jpg

Woda podniosła się przy ok 60km/h

Jest to test długodystansowy,zobaczymy ile pożyje,auto jeździ sporo i raczej mimo wszystko wycieraczki są w nim używane.

Pozdrawiam ;)

• 1 month later...
Posted

Po przeszło 2,8kkm wycieraczka żyje i ma się nie najgorzej,na razie wycieraczki jej jakoś nie osłabiły,woda efektywnie ucieka tak od 60km/h,miałem fajny film i go usunąłem,bo myślałem,że zrzuciłem... wrzucę inny mniej fajny :lol:

• 2 months later...
Posted

Minęło 8kkm,woda podnosi się przy ok 60km/h,nie jest to już taki szał jak za pierwszym razem,ale nie ma za to problemów ze skakaniem wycieraczek czy coś.

Może trafię w końcu na deszcze to coś nagram.

Co ciekawe resztki próbki po dostaniu się tlenu zawiązały się ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ciągle nie mogę trafić na deszcz...

Ogólnie auto zrobiło 10kkm,przestało przeszło tydzień u lakiernika,a ja z szybą nie robiłem dosłownie nic :dontknow:

Tutaj filmik po myciu na bezdotyku+ruszone szczotką,woda startuje od 60km/h,a w polu gdzie nie ma wycieraczek,jakby położona wczoraj, jest naprawdę ok i co mi się najbardziej podoba,wycieraczki praktycznie nie zostawiają filmu,ani nie świrują :-] co widać na drugim krótkim filmiku

• Partner forum
Posted

kubik, Dziękuje za aktualizację :good: Daje radę wiec praktycznie już jest w sprzedaży w fajnym full zestawie ....... 8-)

Posted

Moim zdaniem warto :)

2-3 warstwy będą ok,trzeba po aplikacji szybko zamykać lub zużyć,bo mi próbkę gdy chciałem użyć po 2msc.związało.

• Partner forum
Posted

kubik, Powód związania to pewnie spora butelka jak na próbkę ;) ale to nie zmienia faktu że każdą "powłokę" trzeba w miarę szybko zużyć

• Partner forum
Posted

manio49, hmm mierzyłeś objętość :o , bo ja nie mierzyłem a w specyfikacji mam że jest 20ml :o

Posted

CAR CRAZY, hm, wystarczy zajrzeć pod butelkę ;) jak byk jest że 30ml

EDIT: w sensie że na butelce jest wytłoczone "30 ml"

Posted

Jakby było 30ml,to stosunek hajsu do jakości :good:

A co do innych pojemności to znany temat z Gyeonów ;)

• Partner forum
Posted

Faktycznie dzisiaj sprawdzone, Pojemność to 30ml 8-)

Ciekawe czy promocyjna partia czy zawsze tak będzie :)