bartus200002 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 | | | Gdzieś tutaj na forum przeczytałem, że skóry można doczyścić mydłem glicerynowym, które można nabyć praktycznie w każdej aptece. Niestety nie znalazłem testu, tak więc postanowiłem go wykonać i przedstawić tutaj[glow=darkred].[/glow] Mimo, że to tylko taki mini teścik to efekty są widoczne, a to najważniejsze według mnie. Jest ono o tyle lepsze [mydło] , że nie wysusza tak jak szare mydło a jego ph jest podobno neutralne dla skóry. Jest to najdelikatniejsze mydło na rynku, a dzięki właśnie glicerynie ma działanie nawilżające. Pacjent to Alfa Romeo 166, jasno szare skóry. Czyszczone rok temu Colourlock'iem. [scroll]Mydło roztopiłem w gorącej wodzie. Do aplikowania użyłem pompki, która dozuje produkt w postaci piany. Pompkę taką dostają kobiety, gdy farbują włosy [/scroll] Także efekty mówią same za siebie a cena to jedyne 12 zł za mydełko. sorry za scroll, nie mogłem się powstrzymać
criss2007 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Efekt świetny Mam identyczne fotele, więc tym bardziej przekonałeś mnie żeby użyć tego mydła
SewerynD Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Ja mam jednak pewne obawy co do pielęgnacji mydełkami... Jak się będzie starzała skóra, przyczepność farby jaka będzie, czy nie spowoduje to większej szkody niż pożytku Musiałby się ktoś mądry wypowiedzieć. IMO Jakoś bardziej ufam Colourlockowi.
tasek Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Co to za mydełko jakiej firmy? W jakiej ilości wody rozrobiłeś tą kostkę? Ps ta butelka spieniająca to dołączana jest do farb do włosów ze sklepu czy fryzjerzy takich używają?
piotrek1388 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 efekt świetny albo jak z właściwościami skory to taki zabiegu tym mydełkiem?
bartus200002 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Skóra z 1999 roku. Butelka spieniająca jest dołączana do farb w sklepie. Mydło jest naturalne, nie uszkodzi skóry o ile jej nie przemoczysz. Po tym polecam jakieś zabezpieczenie balsamem.
dario3103 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Ja mam co prawda auto w skorze rocznik 2010 ale bezowa skora po 5 latach byla juz przybrudzona.Dostalem srodek do czyszczenia skory orginalny z Bmw.Na poczatku bylem sceptycznie na niego nastawiony.Psika sie go na gabke lub czyszczony element i zaczyna sie robic piana.Srodek mnie naprawde zaskoczyl.Jak skonczylem tapicerki to woda byla czarna jak ziemia.Skora nabrala koloru a silne zabrudzenia od spodni jeans poschodzily idealnie.Potem kupilem balsam tez z Bmw i skorka ma sie swietnie. Ale u kolegi @bartus200002 efekt tez jest mega... Rowniez slyszalem ze skore fajnie czysci sie szarym mydlem ale strasznie przy tym ja wysusza dlatego wazne jest jej nawilzenie po czyszczeniu bo moze zaczac pekac...
Dimmu Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Jak skonczylem tapicerki to woda byla czarna jak ziemia Mój Klient też tak miał. Skończyło się na malowaniu fotela
jeleniouchy Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 a dzięki właśnie glicerynie ma działanie nawilżające. Nawilżanie, na ludzkiej "żywej" skórze się sprawdza, bo wspomaga złuszczanie się naskórka, a w jego zamian nasz organizm "produkuje" nowy naskórek, nie sądzę żeby taka martwa skóra wyprodukowała nowy naskórek. Dlaczego smarowanie kremem Nivea prowadzi tak naprawdę do rozwarstwienia lub pękania skór tapicerskich? Proponuję nie szukać pozornych oszczędności, tylko zainwestować w dedykowane środki, bo takie oszczędności mogą się zwrócić z nawiązką jak przyjdzie do wymiany popękanej skóry Zauważcie, że na popękaną skórę kremik barwiący (który byłby kolejnym przyoszczędzeniem) za 15-20zł już nie pomoże...
lesny_dzban Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Ja jak kupilem auto, to tapicerke skorzana umyłem szarym mydlem z apteki a potem nałozylem balsam z AG. Teraz juz nie myje tylko cleanerem z AG i na to balsem tez AG i daje rade.
Rekomendowane odpowiedzi