Piotrek Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Cześć Dzisiaj na "warsztacie" nowe QD od Chemical Guys. Chemical Guys Speed Wipe Vintage Nowy, znakomity quick detailer uznanego producenta, marki Chemical Guys. Pozostając łagodnym dla każdego typu zabezpieczenia, pozwala na odświeżenie i wydłużenie żywotności zarówno wosków naturalnych jak i syntetycznych sealantów. Zapewnia dobre kropelkowanie i chroni przed szybkim osiadaniem kurzu. Kolor fluo róż Zapach według producenta wiśnia, jak dla mnie truskawkowa guma balonowa. Bardzo ładny Sprzedawany jest w dwóch pojemnościach 118 ml i 473 ml i w cenie odpowiednio 19,90 i 44,90. Przejdzmy do testu. Obiektem będzie oczywiście moje Seicento. Na lakierze Zymol Carbon. Nie myty od dwóch tygodni, więc tu kupa tam kupa, tu jakieś błoto. Szczur jest. Przed myciem: Po myciu: ( umyty SG Sleek & Bubbly i osuszony ) Po aplikacji: ( poszło bez żadnego problemu, użyłem tylko jednej fibry, nie mazał się ) Lakier osuszyłem zbyt dokładnie, i nie ma waterspotów. Ale na felgach już są. Bardzo dobrze radzi sobie ze śladami po twardej wodzie. Na felgach dobrze widać, że Speed Wipe podbija wygląd, nadaje szklistości. Na koniec kilka zdjęć, jak wyszło finalnie: Podsumowanie: W mojej ocenie bardzo fajny QD. Po aplikacji, czuć, że jest bardzo ślisko. Gołym okiem zauważalny jest podbicie wyglądu. Lakier nabiera szklistości, ma w sobie taki plastikowy połysk. Ogólnie polecam, może być ciekawą alternatywą dla oklepanego Finale czy Spray and Gloss.
daniel87 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 piotr13, super...już ląduje w koszyku
Aivars Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 piotr13, mozesz go porownac np do fk425 czy finale czy prodetailera?
Piotrek Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Aivars, FK i P40 nie używałem. Co do Finale w stosunku do Speed Wipe, śliskość na podobnym wysokim poziomie, wydaje mi się, że po Speed Wipe jest bardziej szklisty wygląd. Ale QD to produkt mocno indywidualny, wiec najlepiej jak przetestujesz sam.
kempus Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Gdzie można go nabyc w małej pojemności?
kamilgt Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 kempus, http://shiningcar.pl/pl/p/Chemical-Guys ... ESTER/1261 http://detailershop.pl/pl/p/Chemical-Gu ... 18-ml/1240 Fajny ten QD
Maniek8888 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 No to już chyba wiem jaki będzie kolejny QD, którego będę musiał spróbować PS. Piotrek na zderzakach nadal siedzi koreaniec ?
Piotrek Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 PS. Piotrek na zderzakach nadal siedzi koreaniec ? Tak
bastek28 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 No ja równiez od jakiegos czasu wachałem sie miedzy tym detailerem a AF. Ale po twoim tescie utwierdziłem sie w przekonaniu ze zakupie jednak Chemical Guysa... piotr13, super test
MatthewG Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Ekstra mają te etykiety z serii vintage
Czarek326 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dziś go używałem i jestem mega zadowolony. Banalnie sie aplikuje , ladnie pachnie no i oczywiście wychodzi fajny look
Rekomendowane odpowiedzi