Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam! Czy ktos mial stycznosc z tym woskiem, jakie sa wasze opinie? Jak z trwaloscia? Niektorzy polecaja nalozyc na niego jeszcze titanium...Chcialbym zastosowac go na lakierze niemetalicznym karmazynowa czerwien BMW. Niestety nie znalazlem za duzo info na temat tego wosku. Czy mozna go dostac w Polsce? Pozdrawiam

Posted

Mój kolega stosuje Rouga na czerwonym Passacie. Widziałem lakier po HDC , Zymolku Rouge i muszę powiedzieć, że robi wrażenie.Generalnie jak dla mnie daje fajny look. Myślę, że look jest za sprawą białej carnauby, której jest sporo bo wosku jest 38% carnauby w tym (90%białej, a 10% żółtej). Jeżeli chodzi o trwałość to 2 miesiące wosk siedzi na aucie bo potem znów woskuje. Ja jakbym miał czerwone auto to z pewnością posiadałbym ten wosk w swojej stajni :good:

Posted

Szkoda, że nie ma żadnego porównania do RaceGlaze 55.

• Moderator
Posted

barteKKK03, położyłeś jeszcze jakiś wosk na Rouga?

Filimik :good:

Posted

Były tam jakieś testy przykrywania Carbonem, jak i przykrywanie Carbona Rougiem :kox: ale konkretów brak, bo test dosyć szybko się skończył, wizualnie bez cudów ;)

Na filmiku jest prosta kanapka - HDC+Rouge

Posted

Miesiąc trwałości szału nie robi - mam czerwone auto i chyba skłaniam się powoli ku RaceGlaze 55 do niego.

Posted
... wytrzymywał tak ok 1 miesiąc

;)

Posted

Hmm, to raczej coś nie tak poszło... Zymol generalnie nie może zaschnąć na lakierze, pamiętając o tym półka Carbona czy Rouga spokojnie wytrzyma 3 miesiące... przynajmniej u mnie tak było, przy czym przebiegi rzędu 1500km/miesiąc