bonde87 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Witam! Czy ktos mial stycznosc z tym woskiem, jakie sa wasze opinie? Jak z trwaloscia? Niektorzy polecaja nalozyc na niego jeszcze titanium...Chcialbym zastosowac go na lakierze niemetalicznym karmazynowa czerwien BMW. Niestety nie znalazlem za duzo info na temat tego wosku. Czy mozna go dostac w Polsce? Pozdrawiam
Berd Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Mój kolega stosuje Rouga na czerwonym Passacie. Widziałem lakier po HDC , Zymolku Rouge i muszę powiedzieć, że robi wrażenie.Generalnie jak dla mnie daje fajny look. Myślę, że look jest za sprawą białej carnauby, której jest sporo bo wosku jest 38% carnauby w tym (90%białej, a 10% żółtej). Jeżeli chodzi o trwałość to 2 miesiące wosk siedzi na aucie bo potem znów woskuje. Ja jakbym miał czerwone auto to z pewnością posiadałbym ten wosk w swojej stajni
bonde87 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Dziekuje za info w takim razie zabieram sie za poszukiwania sklepu, ktory ma go w swojej ofercie
Berd Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Najtaniej można było go kupić u kol Eryczek, ale nie wiem czy jeszcze ma na sprzedanie
Artih Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Szkoda, że nie ma żadnego porównania do RaceGlaze 55.
kjwilk Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 używałem go na tym samym lakierze w bmw e90, dla mnie rewelacja, wytrzymywał tak ok 1 miesiąc
barteKKK03 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Generalnie jest bardzo podobny do Carbona, czy lepiej podbija look ciężko powiedzieć, ale jak najbardziej daje radę
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 barteKKK03, położyłeś jeszcze jakiś wosk na Rouga? Filimik
barteKKK03 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Były tam jakieś testy przykrywania Carbonem, jak i przykrywanie Carbona Rougiem ale konkretów brak, bo test dosyć szybko się skończył, wizualnie bez cudów Na filmiku jest prosta kanapka - HDC+Rouge
Artih Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Miesiąc trwałości szału nie robi - mam czerwone auto i chyba skłaniam się powoli ku RaceGlaze 55 do niego.
barteKKK03 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Miesiąc trwałości szału nie robi No na filmiku ewidentnie widać że po miesiącu mamy trupa na lakierze
barteKKK03 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 Hmm, to raczej coś nie tak poszło... Zymol generalnie nie może zaschnąć na lakierze, pamiętając o tym półka Carbona czy Rouga spokojnie wytrzyma 3 miesiące... przynajmniej u mnie tak było, przy czym przebiegi rzędu 1500km/miesiąc
Rekomendowane odpowiedzi