Resacro Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Witam, czyściłem plastiki deski rozdzielczej itd. tak jak się należy, czyli: apc (valet pro 1:10), a potem dressing od Nielsena - Finesse. Są miejsca, gdzie wszystko wyszło ok, plastik jest jak nowy ale, są też takie miejsca jak to: Chodzi i mi o to przebarwienia - jasny kolor. Dlaczego one występują? Czy to wina Nielsena?
zegarek Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Pytasz się czy to wina Nielsena to znaczy, że po umyciu APC tego nie było, tylko pojawiło się po zastosowaniu Finesse? Jeśli odpowiedź brzmi tak, to znaczy, że to wina Nielsena, a jeśli odpowiedź brzmi nie, to mi to wygląda na wytarcie.
blaszczu Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Wygląda to na jakieś przebawienie/przetarcie. Nie raz używałem tego Nielsena i nigdy nie zaobserwowałem niepokojących objawów.
wlodek1974 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Może wcześniej już ktoś zatuszował to w jakiś dziwny sposób,a Ty to zmyłeś Nielsenem
adek1983 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Również wykluczam APC. Używam w swoim A4 B5 NIELSENA w stężeniu 1:10 na plastikach i nic się nie dzieje.
Tommy Lee Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 jeśli te przebarwienia są w miejscach które się często dotyka /kierownica, gałka zmiany biegów itp./ to pewnie jest to przetarcie, APC po prostu wymyło brud który to niejako maskował, no i jeszcze jedno pytanie czy czyściłeś już wcześniej tym APC plastiki i nie było takiego efektu czy pierwszy raz to robiłeś???
Greg7 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 To standard w tych autach na plastiku jest taka mikro powłoka lakieru który po wytarciu tak wygląda. Jedyne rozwiązanie to malowanie.
Rekomendowane odpowiedzi