Artih Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Strasznie krótko jak na FK Hi-Tempa - miesiąc ? Fusso jednak mocniejsze ale też słabnie widać. Umyj ręcznie bo cos nie tak wyszło.
Puch Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Warunki do testów nie są łatwe - auto robi sporo kilometrów, stoi na dworze i do tego ostatnio pogoda nie rozpieszczała
Maniek8888 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Warunki do testów nie są łatwe - auto robi sporo kilometrów, stoi na dworze i do tego ostatnio pogoda nie rozpieszczała Zimą masz jeszcze gorsze warunki i wtedy FK potrafi leżeć dużo dłużej, ale poczekajmy do mycia ręcznego, wtedy może się obudzi. Chyba, że już przy aplikacji sprawa się rypła i sie nie polubił z cleanerem. No ciekawe. Ale mimo wszystko Fusso nawet sobie radzi
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Chyba, że już przy aplikacji sprawa się rypła i sie nie polubił z cleanerem. Strasznie krótko jak na FK Hi-Tempa - miesiąc ? Panowie, co wy żeście się wczoraj na forum zalogowali? Przecież jest napisane, ze to tylko bezdotyk. Tak czy inaczej nawet po myciu tylko bezdotykiem, widać że, Fusso odprowadza wodę na brudnym a FK nie W takich warunkach wychodzą prawdziwe właściwości wosku
atvmmz Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 g.pajak, Oczywiście masz rację ale przyznaj, że wystąpiło dziwne zjawisko po stronie rekinka
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 wystąpiło dziwne zjawisko po stronie rekinka Jakiego rekinka i jakie zjawisko? Nie rozumiem?
atvmmz Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 rekinek czyli FK. Zjawisko tafli po miesiącu do tego w okresie letnim. W zimę po miesiącu nie mycia, nie widziałem nigdy tafli na lakierze zabezpieczonym FK.
booohal Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Mi całą zimę FK zrzuca wodę bardzo dobrze myjąc auto tylko na bezdotyku, a tu jeden miesiąc w lecie i... Niemniej jednak w zimie nie ma pyłków, żywicy i innego dziadostwa. Zobaczymy co będzie po myciu ręcznym. Jak też będzie kupa to raczej coś nie tak z aplikacją tego FK.
ANB Karol Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Nawet po mega trasach i 2 miesiące po aplikacji po samym bezdotyku FK zrzuca wodę bardzo dobrze na mojej firmówce, więc mam wrażenie jakby coś nie tak było z FK. Co do Fusso widać że sobie radzi a jak z przyciąganiem kurzu ?
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Mi całą zimę FK zrzuca wodę bardzo dobrze myjąc auto tylko na bezdotyku, a tu jeden miesiąc w lecie i... Co to znaczy "miesięc"??? Bo dla mnie to czasami 10000 km...
booohal Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Chcesz to broń za wszelką cenę tego testu. Twoja sprawa.
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 PS> co mogło być nie tak z przygotowaniem, skoro auto było robione tym samym cleanerem w tym samym czasie? Dopiero po cleanerze zostało podzielone taśmą.
Bonthyc Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 auto robi sporo kilometrów Mógłbyś napisać ile tys. km zrobiłeś od dnia aplikacji wosków? Myślę, że to mogłoby trochę wyjaśnić. I jak koledzy również czekam na update po dokładnym myciu na dwa wiadra, może wtedy FK się obudzi.
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Chcesz to broń za wszelką cenę tego testu. Twoja sprawa. Nie, to ty powiedz rzeczowo co jest z testem nie tak, a nie mnie każ go bronić To że pięć osób naraz gada bzdury, nie znaczy że naprawdę tak jest.
booohal Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Po Twoich wypowiedziach/emotikonach stwierdzam, że musisz być strasznie nerwowym człowiekiem. Zluzuj trochę. Jeżeli FK komuś tafluje, nawet na samym bezdotyku, po miesiącu to o ile nie jest zalany żywicą z drzewa to coś poszło ewidentnie nie tak. Poczekamy do mycia.
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Po Twoich wypowiedziach/emotikonach stwierdzam, że musisz być strasznie nerwowym człowiekiem. Zluzuj trochę. Możesz sobie stwierdzać co chcesz, mam to gdzieś. Od początku piszę, że to tylko bezdotyk był grany - niestety nikt nie lubi czytać co jest napisane . Co mam o Tobie napisać, tak jak ty o mnie wydajesz opinie i nie znając mnie piszesz, że jestem nerwowy???? Mogę się rozwinąć jak chcesz... (pamiętaj jedynie, że sam zacząłeś)
booohal Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Nie! Nie rób tego!!! Proszę Cię!!! Mogę się rozwinąć jak chcesz Rozwój nikomu jeszcze nie zaszkodził Od początku piszę, że to tylko bezdotyk był grany - niestety nikt nie lubi czytać co jest napisane . Też od początku o tym piszę.
g.pajak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Rozwój nikomu jeszcze nie zaszkodził Widać, jak twierdzisz, mnie rozwój nie grozi....
Artih Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Od początku piszę, że to tylko bezdotyk był grany - niestety nikt nie lubi czytać co jest napisane . Co Ty wczoraj się na forum zarejestrowałeś ? Mam FK na aucie żony mytym bezdotykowo, parkowany w pracy pod drzewami i po dwóch miesiącach (7 tygodniach) wygląda jak Fusso na tych fotkach ... Zluzuj - niech umyje przy okazji normalnie auto i może FK wstanie - jak nie to trudno.
Aivars Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 a moze ten tester fk jest z tej wadliwej serii, ktora nie jest taka dlugowieczna? g.pajak, kladles ten sam wosk z tej samej puchy na inne auto/panel ? Jak bylo z trwaloscia? Ciekawa sytuacja
Maniek8888 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 No to po kolei: Panowie, co wy żeście się wczoraj na forum zalogowali? Przecież jest napisane, ze to tylko bezdotyk. To że pięć osób naraz gada bzdury, nie znaczy że naprawdę tak jest Tu ciekawostka, bo Finish Kare wyraźnie umiera (umarł), natomiast Fusso dalej wyraźnie kropelkuje. hmm, twój kolega stwierdził po bezdotyku, że FK umarł to nie wiem kto tu pisze głupoty... Poza tym z twoich wypowiedzi wynika, że jest tylko jedna racja, czyli twoja racja przypominam, że forum jest po to, żeby dyskutować Po Twoich wypowiedziach/emotikonach stwierdzam, że musisz być strasznie nerwowym człowiekiem. Zluzuj trochę.Jeżeli FK komuś tafluje, nawet na samym bezdotyku, po miesiącu to o ile nie jest zalany żywicą z drzewa to coś poszło ewidentnie nie tak. Poczekamy do mycia. Od początku piszę, że to tylko bezdotyk był grany - niestety nikt nie lubi czytać co jest napisane . Też od początku o tym piszę. .. i taki był sens mojej pierwszej wypowiedzi
Xeper Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Mi tez wydaje się, że FK w tym teście nie pokazał nawet połowy swoich możliwości, nawet biorąc pod uwagę trudne warunki eksploatacji. Może to być spowodowane wieloma rzeczami: np. interakcją cleaner-wosk lub wadliwym woskiem. Jest jeszcze jedna rzecz, którą po tych kilku latach smarowania zauważyłem i której do końca nie potrafię wyjaśnić: nawet jak wszystko zrobie tak samo, używając tych samych produktów, tej samej procedury, w bez mała identycznych warunkach - wynik w trwałości LSP potrafi różnić się diametralnie. Może tu też sie trafił słaby strzał dla FK? Tak czy inaczej: widać że Fusso to trwały LSP, ale też może okazać się, że w innym teście FK wypadnie lepiej.
damian Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Tester przygotowany przez producenta czy przez sklep?
Maniek8888 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Tester przygotowany przez producenta czy przez sklep? a tak z ciekawosci spytam, jak po opakowaniu poznac ktory jest ktory?
Rekomendowane odpowiedzi