Jump to content

4Nano Premium Vision - rok od nałozenia

Recommended Posts

Posted

Na filmie 4Nano Premium Vision nałożone prawie rok temu .

Kropelki uciekają ok 60-65km (tam się zaczyna dziać ) .Dane z GPSa (Mio388 ma takie coś)odczytane na kompie jak edytowałem film przed wrzuceniem na YT.

do moderatora.. nie znalazłem w testach wiec umieszczam chyba dobrze :?:

Posted
Rok....a co to za informacja?

Kilometry :dontknow:

heh to takie ważne ? gdzieś koło 15tyś w tym 4-5 tyś w rozjazdach a reszta to miasto :/

Posted

leszcz, :good: chyba jednak zdecyduje sie na PV ;) napisz jeszcze jak przygotowałeś szybę i czym konserwowałeś :-]

Posted

mnie się też bardzo podoba ta wycieraczka :good:

Nie przekonałem się na własnej skórze jak z trwałością, ale przejechałem z nią jakieś 4000 km (nałożona niechlujne) i w porównaniu do C1, mam odczucie graniczące z pewnością, ze mniej smuży pod wycieraczkami :good::song:

U mnie jak C1 się skończy, na pewno spróbuję PV.

Posted

a właśnie dzisiaj ją kupiłem i czekam na dostawę :) teraz tym bardziej nie mogę się doczekać :D

właśnie, napisz dokładnie jak przygotowałeś szybę ;)

• Zły 1
Posted
właśnie, napisz dokładnie jak przygotowałeś szybę

Na spotkaniu urodzinowym, przeleciana na mokro chyba Scrub'em na szybko i nic więcej ;)

A pod wycieraczkę, przeleć czymś typu NuGlass, lub Glass& Metall, potem możesz glinką i IPA i kłaść...

...z tym, że przed czym zostałem, mocno ostrzeżony, przed zmoczeniem płatka PV to: ZATRZĄŚĆ MOCNO (i najlepiej długo) BUTELKĄ!!!! :acute::acute:

Bardzo ważne aby długo i dobrze służyła ;)

Posted

g.pajak, będę pamiętał :good: planuje przelecieć szybę CGP a potem IPA. Producent podaje , żeby nałożyć 2 warstwy, też tak robiliscie?

Posted
C1

G1 ;)

Oczywiście G1 :good:;) Dzięki za poprawienie mnie. :oops:

g.pajak, będę pamiętał :good: planuje przelecieć szybę CGP a potem IPA. Producent podaje , żeby nałożyć 2 warstwy, też tak robiliscie?

Tak, dwie warstwy w 15 minutowym odstępie.

Posted
a właśnie dzisiaj ją kupiłem i czekam na dostawę teraz tym bardziej nie mogę się doczekać

właśnie, napisz dokładnie jak przygotowałeś szybę

leszcz, chyba jednak zdecyduje sie na PV napisz jeszcze jak przygotowałeś szybę i czym konserwowałeś

Hmm umyłem szybkę tylko Megsem i po tym nałożyłem tylko jedną warstwę za pomocą płatka bawełnianego .

Szyby w ogóle nie konserwowałem ba nawet nie wiem czy trzeba .

Jedynie co planuję jak będę miał więcej chęci : umyje szybkę Meguiars GCC , przelecę Gyeon Prep , pojadę resztkami z testera Nanolex Premium Cleanerem(to chyba takie IPA) i odświeżę kładąc jedną warstwę 4Nano Premium Vision.

Ot wszystko

Posted

Polecam,tak przyłożyć się do przygotowania szyby,przelecieć ją maszyną z 2razy,potem umyć wszystkim co mocne i wtedy nałożyć,to się można czasem zdziwić,że to ta sama nw ;)

Posted
Polecam,tak przyłożyć się do przygotowania szyby,przelecieć ją maszyną z 2razy,potem umyć wszystkim co mocne i wtedy nałożyć,to się można czasem zdziwić,że to ta sama nw ;)

to co apc też szybę przelecieć w jakimś rozsądnym stęzeniu ? :o

Posted

Dla wymycia resztek past śmiało,żeby też mogło sobie podziałać ;)

Sam się przekonałem co to znaczy przygotwanie,gdy na jednym aucie po 10kkm nw była trupem,a na drugim mimo używania wycieraczek w większej ilości po 30kkm wciąż coś tam umi ;)

Posted

W tamtym roku (sierpien) nalozylem PV na nowa szybe. Umyta APC i odtluszczona alkoholem 90%. W zimie (luty) po okolo 18tys km na szybie zaczely pojawiac sie jak by zacieki i tluste plamy. Samochod trzymam po dachem wiec napewno nic na niego nie kapalo. Wycieraczki nowe co pol roku bosch i valeo. Na dodatek po pracy wycieraczek na szybie zostawal dziwny slad jakby kurz.. Osobiscie mi nie podeszla.

P.S W tamtym tygodniu pogonilem ja z szyby ceriglasem i cos tam jeszcze jej bylo :mrgreen: ale te plamy i dziwne zachowanie :thumbdown:

Posted

Powiedzmy ze przez pierwsze 10k km bylo fajnie. Ale to jak pozniej musialem walczyc zeby ja usunac...przed ceriglasem byly rozne inne srodki a zaciek byl. Widoczny tylko na mokro..i moze to stworzylo niesmak :P