kubik Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 kubik, ja niestety mam szybe z niebieską powłoką więc maszyna z tego co mi wiadomo odpada A ja mam fioletową (serio) Ten filtr jest w szybie,a nie na Ja w aucie testowym miałem zawsze problem dogadać nw z wycieraczkami,bo skakały,czy nowe czy stare,na filmie są już roczne i jak widać jest ok. Wiem,że producent może przestraszyć notką,o przygotowywaniu szyby maszynowo,ale tylko to da zadowalający efekt,dla zboczeńców naszego pokroju
weglus Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 kubik, fioletowa albo niebieska. sam nie wiem coś czytałem kiedyś, chyba nawet tutaj na forum, że takich szyb lepiej nie polerować skrobnij mi PW jaką paste i pada do szyby polecasz, bo na lato chce kupić jakąś lepszą wycieraczke niż autoland
kubik Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Napiszę,jednak w tym teście,żeby być fair Użyłem dołączonego cleaner'a na małej niebieskiej gąbce abw,więc powiedzmy sobie,nie odprawiłem jakiejś szczególnej magii,zajęło mi to z 15minut
grzes12 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Fran3k, ceriglassem też warto "przelecieć " szybę przed aplikacją? a jak dobrze wyczyścić wycieraczki? przetrzeć mikrofibrą np AG CGP ?
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wiem,że producent może przestraszyć notką,o przygotowywaniu szyby maszynowo,ale tylko to da zadowalający efekt,dla zboczeńców naszego pokroju być może tak, ale ja w 95% przygotowuję szybę ręcznie - mocno dociskając - i efekty są zawsze zadowalające. Maszyny używam gdy zależy mi na przyspieszeniu aplikacji. Fran3k, ceriglassem też warto "przelecieć " szybę przed aplikacją? a jak dobrze wyczyścić wycieraczki? przetrzeć mikrofibrą np AG CGP ? 1/ Nie miałem ceriglasu w ręku, więc się nie wypowiem, ale z tego co czytałem to jest produkt podobny do Nanolex Premium Glass Polish. Nasz polish do szyby zawiera ścierne cząsteczki tlenku ceru, dzięki którym usuwa przebarwienia, naloty, wżery i inne zanieczyszczenia ze środowiska. Dobrze wypracowany, mocno wtarty naprawdę robi robotę i nie spotkałem jeszcze sytuacji, żeby po dokładnym umyciu szyby była potrzeba wyprowadzania jej czymś poza Nanolex Premium Glass Polish. 2/ Wycieraczki dobrze jest przetrzeć alkoholem albo Nanolex Premium Glass Cleaner na bazie alkoholu. Nie zdarzyło się skakanie ani smużenie wycieraczek po takiej operacji. Chyba, że wycieraczki są w słabym stanie - wtedy najlepiej je wymienić.
grabek246 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 aplikacja 18 Kwiecień 2014. dziś kropelki wyglądają tak:
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 14 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 I jak tam prawie po miesiącu z Urban Glass Sealant? Czekam na info
kubik Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 U mnie wciąż dobrze,ostatnio naprawdę nie mogłem trafić na deszcz,gdy wychodziłem to przestawało padać... Wycieraczki nie skaczą,woda podnosi się jakby chwilę później,ale nawet nie miałem kiedy umyć szyby
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 14 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 to może jakieś małe foto z kropelek? albo krótki film? bo że produkt działa to wiem, ale warto podzielić się wiedzą
kubik Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Coś tam nagrałem ostatnio po wieczornej myjni,ale w sumie to nic nie widać,bo za szybko uciekły wciąż nie mogę trafić na jazdę w solidnym deszczu
kubik Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Po długiej przerwie stwierdzam iż Urban,przestała być urban,coś tam się dzieje,ale koło 80km/h,wyglinkuję jeszcze dla pewności szybę i zobaczę przy kolejnym deszczu
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 11 Lipca 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 w razie osłabnięcia polecam przetrzeć IPA szybę i wycieraczki - a oczy Twe będą zdumione ile tysięcy kilometrów od nałożenia i ile czasu?
kubik Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Ok,z pewnością to zrobię Nałożona w połowie kwietnia,więc 3miesiące,kilometraż niewielki jakieś 2,5kkm,jednak auto nie garażowane
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 14 Lipca 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 ok, daj znać dzięki!
Justyna Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 U mnie jak narazie około 2,5 miesiąca i 2900 km cały czas jak świeżo nałożona i równo z G1
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 14 Lipca 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 a Ty przypadkiem nie kładłaś powłoki w wersji ultra? ultra jest droższą i bardziej wytrzymałą wersją - urban to miejska, na 3-6 miesięcy, ale od 40 km/h za to już zrzuca i najkrótszy czas utwardzania.
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 15 Lipca 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 jak świeżo nałożona i przez ten czas nie zmieniła się ani trochę? jak tak to fajnie!
Justyna Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 jak świeżo nałożona i przez ten czas nie zmieniła się ani trochę? jak tak to fajnie! od jej położenia nic się nie zmieniło na razie działa super
Rekomendowane odpowiedzi