jaca1540a Posted March 1, 2014 Report Posted March 1, 2014 witam ,prosze o pomoc w znalezieniu odpowiednich srodkow do mycia ,konserwacji ,pielegnacji auta oklejonego folia oracal czarny mat ,zalezy mi na tym by po myciu nie bylo zaciekow ,by czern miala glebie i by z matu nie zrobil sie polysk ,za podpowiedzi dziekuje,pozdrawiam
kamil_rosen Posted March 1, 2014 Report Posted March 1, 2014 I tak ten temat poleci do kosza pewnie, ale podpowiem. Wpisz sobie szampon do mycia folii w google, albo znajdź u któregoś partnera forum. Z tego co kojarzę 500ml-1l w cenie 70zł, nie pamiętam jaka firma. Do tego jest również dedykowany Quick Detailer. A ja od siebie mogę dodać, że mam do czynienia z myciem auta właśnie z czarną matową folią i używam szamponu Carvalet kupionego wieku temu o zapachu jabłka, bardzo gęsty i skoncentrowany, chyba kosztował 12-15zł za 1l i jest on bez wosku co ważne przy folii matowej. Daje powiedzmy 30-40ml na 10l wody i nic nie nabłyszcza A QD używam rozcieńczonego Sonaxa BSD 50/50 z wodą demineralizowaną i też nic nie nabłyszcza. A generalnie to najlepiej położyć powłokę na folię bo takowe są tak dedykowane jak i inne alternatywne i myć umiejętnie i będzie wszystko ok. Zacieki, myj 2-3 elementy w chłodnym miejscu, bez słońca i spłukuj i żadne zacieki nie będą ci straszne
MatthewG Posted March 2, 2014 Report Posted March 2, 2014 Firmy takie jak Chemical Guys, Angelwax, SV, Sholl mają w swojej ofercie produkty do matu. Dostępne u partnerów forum.
Recommended Posts