djmatti91 Posted February 7, 2014 Report Posted February 7, 2014 Witam! Po długiej przerwie. W 2013r wpadło trochę samochodów i dziś przedstawiam Wam jeden z nich. Samochód rodziców - Opel Zafira B Cosmo 2008r Samochód nie miał i nadal nie ma lekko, parkuje w strefie przemysłowej w Zabrzu/Katowicach także glinka miała co zbierać. Prawda jest bolesna bo efekt nie będzie trwał długo ze względu na typowo użytkowe właściwości tego samochodu - nie ma czasu na pieszczoty etc. No w końcu nie jest do końca mój... Jednak nie mogłem się oprzeć i skorzystałem z 10cio dniowej nieobecności rodziców i doprowadziłem lakier do normalności. Na urlop zawiozłem ich smutna czarną Zafirą z potężną liczbą rys, a odebrałem ich ..... Zobaczcie sami ENDŻOJ! Bohaterka tematu: Jak widać jest masakra Mała wgniotka i resztki lakieru z palety Tico 50/50 Po korekcie: Artystycznie Efekt końcowy - z mojej strony Colli 476s + DG Aquawax Lakieru po Tico już nie ma, a wgniotka nie jest już tak zauważalna Na wiosnę wracam z kolejnym autem - będzie klasycznie - Czerwone CC Sporting!
adek330 Posted February 7, 2014 Report Posted February 7, 2014 a mieliswiadomosc zym ichprzywitasz po urlopie ciekawe jak wrazenia bo auto odzylo
Shaddy Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Domyślam się, że lakier 20R - bardzo wdzięczny materiał do pracy. Kolekra faktycznie nieełna, ale jak piszesz, że auto ma ciężki żywot to głębokie darcie nie ma tu sensu. Ważne, że odżyło i to widać. Nie leży mi natomiast wek look na oponach przy czarnych lakierach.
g.pajak Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 ladnie ale co to ? Tu mas tego więcej: KLIK Proponował bym jeszcze usunąć zdjęcie z butelką na lakierze, bo zamiast oglądać fajnie zrobiony samochód, zaraz znajdą się doradcy i zrobią Ci paro stronicowy wykład, że i dlaczego tak NIE MOŻNA Fajny ten czarny na zafirze
djmatti91 Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Tak tak , najlepiej jeszcze na paznokcie zakładać jakieś nakładki żeby czasem nie dotknąć lakieru, a zimą to w ogóle nie wystawiac samochodu na dwór ... spodziewam się komentarzy do tego zdjęcia ale w ogóle mnie nie interesują. Realia są jakie są, samochód to samochód nie ma opcji żeby w taki czy inny sposób nie powstała prędzej czy później rysa. Rodzice spodziewali się że im zrobię taka niespodziankę hehe. Byli bardzo zadowoleni A co do smugi na masce - to na pewno nie hologram, być może jakieś odbicie z nieba. Sam nie wiem
adk Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 a mieliswiadomosc zym ichprzywitasz po urlopie ciekawe jak wrażenia bo auto odzylo Biorąc pod uwagę godzinę dokonania wpisu i zastosowaną składnię stwierdzam, że autor alkoholizował się w piątkowy wieczór Kiedyś drapałem Vectrę C w tym kolorze, lakier dość miękki, jak pisał przedmówca przyjemny w obróbce. Fajna robotka.
bodek756 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Dobra robota jakich past używałeś i padów
djmatti91 Posted February 9, 2014 Author Report Posted February 9, 2014 Menzerna 400, 2000 i 4000 + Pad biały, pomarańczowy, czarny od Flexipads.
Artih Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Fajna praca chociaż relacja foto dość skromna - i nie było nic o zastosowanych środkach. Robiłeś coś z wnętrzem ?
czarekn Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Mógłbyś bardziej rozwinąć jakich środków użyłeś? Sam posiadam 20R, ale już na 10 letnim aucie i dopiero chcę zacząć przygodę z detelingiem i chciałbym wiedzieć jakie środki wystarczą, żeby odświeżyć lakier, skoro mówicie, że jest "wdzięczny".
djmatti91 Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Maszyna - chinol - Bass Polska - kupiłem na początek i cały czas ją cioram, padnie to padnie, puki działa to ok. Na początek poszła glinka od VP - Niebieska. Piana aktywna K2 - Active Foam. Szampon Nielsen na poczatek po glince fioletowy Meguiras. Potem pasty Fg400, 2000 i FF4000 + pady Flexipad Biały, pomarańcz, czarny. Na szybki poszedl rainX, zabezpieczenie lakieru to Colli 476s + DG Aquawax. Oponki to K2 Bold. Chyba wszystko aaa do felg poszło troche IronX'a w żelu, oraz K2 Akra + K2 Deeper (tzw. Dekonserwant)
Sucre Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Soczyście wygląda ten czarny na oplach, bardzo mi się efekty Twojej pracy podobają A do hejterów niech sami coś pokażą...
Rysiob Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Auto bardzo ładnie zrobione. Mi się podoba. I chyba je wczoraj widziałem na żywo na ul. Drzewnej Chyba ona, bo wyróżniała się czystością w stosunku do reszty aut na drodze
djmatti91 Posted February 14, 2014 Author Report Posted February 14, 2014 to na pewno nie ta zośka. Auto tam nie bywa, i w chwili obecnej nie jest czyste
Zieger Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 Ehhh. Mojej Corsie też by się to przydało ... Lakier ten sam mam i wygląda gorzej niż źle
Recommended Posts