Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam! Po długiej przerwie. W 2013r wpadło trochę samochodów i dziś przedstawiam Wam jeden z nich.

Samochód rodziców - Opel Zafira B Cosmo 2008r

Samochód nie miał i nadal nie ma lekko, parkuje w strefie przemysłowej w Zabrzu/Katowicach także glinka miała co zbierać. Prawda jest bolesna bo efekt nie będzie trwał długo ze względu na typowo użytkowe właściwości tego samochodu - nie ma czasu na pieszczoty etc. No w końcu nie jest do końca mój... :)

Jednak nie mogłem się oprzeć i skorzystałem z 10cio dniowej nieobecności rodziców i doprowadziłem lakier do normalności. Na urlop zawiozłem ich smutna czarną Zafirą z potężną liczbą rys, a odebrałem ich ..... Zobaczcie sami :) ENDŻOJ!

Bohaterka tematu:

Jak widać jest masakra

5ka0.jpg

s0cp.jpg

6tnn.jpg

kj94.jpg

Mała wgniotka i resztki lakieru z palety Tico :D

d44o.jpg

50/50

ofmp.jpg0vdu.jpgkiv2.jpg

Po korekcie:

8de5.jpgdnm6.jpg80ad.jpg

Artystycznie :D

9rol.jpgp2db.jpg

Efekt końcowy - z mojej strony Colli 476s + DG Aquawax

fpdc.jpg4xpq.jpg53er.jpgyp1x.jpgd9b0.jpgimd9.jpgahmk.jpgvfyb.jpg04je.jpg

Lakieru po Tico już nie ma, a wgniotka nie jest już tak zauważalna

jqrv.jpg

Na wiosnę wracam z kolejnym autem - będzie klasycznie - Czerwone CC Sporting!

Posted

Domyślam się, że lakier 20R - bardzo wdzięczny materiał do pracy. Kolekra faktycznie nieełna, ale jak piszesz, że auto ma ciężki żywot to głębokie darcie nie ma tu sensu. Ważne, że odżyło i to widać. Nie leży mi natomiast wek look na oponach przy czarnych lakierach.

Posted
ladnie ale co to ?

Tu mas tego więcej: KLIK

Proponował bym jeszcze usunąć zdjęcie z butelką na lakierze, bo zamiast oglądać fajnie zrobiony samochód, zaraz znajdą się doradcy i zrobią Ci paro stronicowy wykład, że i dlaczego tak NIE MOŻNA ;)

Fajny ten czarny na zafirze :good:

Posted

Tak tak , najlepiej jeszcze na paznokcie zakładać jakieś nakładki żeby czasem nie dotknąć lakieru, a zimą to w ogóle nie wystawiac samochodu na dwór ... spodziewam się komentarzy do tego zdjęcia ale w ogóle mnie nie interesują. Realia są jakie są, samochód to samochód nie ma opcji żeby w taki czy inny sposób nie powstała prędzej czy później rysa.

Rodzice spodziewali się że im zrobię taka niespodziankę hehe. Byli bardzo zadowoleni :D

A co do smugi na masce - to na pewno nie hologram, być może jakieś odbicie z nieba. Sam nie wiem

Posted
a mieliswiadomosc zym ichprzywitasz po urlopie ciekawe jak wrażenia bo auto odzylo

Biorąc pod uwagę godzinę dokonania wpisu i zastosowaną składnię stwierdzam, że autor alkoholizował się w piątkowy wieczór :-]:D:D:D

Kiedyś drapałem Vectrę C w tym kolorze, lakier dość miękki, jak pisał przedmówca przyjemny w obróbce. Fajna robotka.

Posted

Fajna praca :good: chociaż relacja foto dość skromna - i nie było nic o zastosowanych środkach.

Robiłeś coś z wnętrzem ?

Posted

Mógłbyś bardziej rozwinąć jakich środków użyłeś?

Sam posiadam 20R, ale już na 10 letnim aucie i dopiero chcę zacząć przygodę z detelingiem i chciałbym wiedzieć jakie środki wystarczą, żeby odświeżyć lakier, skoro mówicie, że jest "wdzięczny".

Posted

Maszyna - chinol - Bass Polska - kupiłem na początek i cały czas ją cioram, padnie to padnie, puki działa to ok.

Na początek poszła glinka od VP - Niebieska. Piana aktywna K2 - Active Foam. Szampon Nielsen na poczatek po glince fioletowy Meguiras. Potem pasty Fg400, 2000 i FF4000 + pady Flexipad Biały, pomarańcz, czarny. Na szybki poszedl rainX, zabezpieczenie lakieru to Colli 476s + DG Aquawax. Oponki to K2 Bold. Chyba wszystko ;)

aaa do felg poszło troche IronX'a w żelu, oraz K2 Akra + K2 Deeper (tzw. Dekonserwant)

Posted

Soczyście wygląda ten czarny na oplach, bardzo mi się efekty Twojej pracy podobają :good: A do hejterów niech sami coś pokażą...

Posted

Auto bardzo ładnie zrobione. Mi się podoba. I chyba je wczoraj widziałem na żywo na ul. Drzewnej :D Chyba ona, bo wyróżniała się czystością w stosunku do reszty aut na drodze :D