Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hmmm powiem Wam że kiedyś u nas w firmie rozmawiałem z przedstawicielem groupon'a i przy marżach nie byłem w stanie im zaproponować żadnego produktu. Patrząc na ceny podane powyżej mam pewne wątpliwości co do jakości usługi.

Posted

Poprawiałem niedawno samochód po "praniu" z groupona.

Właściciel auta powiedział, że pranie polegało na wylaniu na fotelach kilku butelek wody z jakimś płynem i odciągnięciu zwykłym odkurzaczem :kox:

Mi też kiedyś groupon proponował współpracę.

Cenę wyjściową musiałbym obniżyć co najmniej 50%.

Pozostałymi 50% dzielimy się po połowie z grouponem, czyli zostaje mi 25%. Dodatkowo musiałbym odprowadzić VAT od tego co zostało dla mnie jak również od Tego co dostał groupon :shock:

Posted

Moja mama też zastanawiała się kiedyś nad współpracą z grouponem i innymi tego typu firmami. Ale zysk waha się właśnie przeważnie od 20 do 35%.

Twój zysk polega na tym, że albo robisz na lewo (niejednokrotnie dzwoniąc w sprawie umówienia się na jakąś usługę mówiono mi, żebym nie klikał i zapłacę bezpośrednio na miejscu), albo wykonujesz usługę profesjonalnie i za marne pieniądze, a potem liczysz że zadowolony klient wróci.

Posted
a potem liczysz że zadowolony klient wróci.
i powie znajomym, ze tu i tam naprawde super mu wyprali - niby taka jest idea grupona , ale w rzeczywistosci no roznie to bywa :)
Posted

pewnie prac całości bym sie nie odważył przez takie firmy, chodzi mi tylko o dwa elementy, stąd ten pomysł.....

• 4 weeks later...
Posted

Podepnę się pod temat

Pomijając grupona, czy ktoś może mi polecić dobrą firmę piorącą tapicerki samochodowe z suszeniem w warszawie???

Mam do usunięcia trochę śladów smaru z foteli przednich (niestety ktoś musiał się dotknąć brudną łapą :( ) i ogólnie trochę je wyczyścić by nabrały lepszego wyglądu.

Pogoda jak na razie kiepska więc istotne by auto zostało wysuszone.

Nie chciał bym by ktoś pierwszy-lepszy spartolił robotę.

Posted

Nie bierzecie pod uwagę innej opcji.

Wszyscy myślą że to na pewno wtopa, a może jest tak że zamiast płacić za jakąś reklamę można wypuścić grupona, zobaczy sporo ludzi, ktoś przyjedzie.

Koszt kosmetyków się zwróci, a coś tam zostanie jeszcze.

Oczywiście reklama to reklama, a praca za średnio opłacalną stawkę nie należy do przyjemnych, ale jest to wyjście.