ariello01 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam. Mam takie pytanko, czy wymieniony w temacie produkt tj. Eraser wystepowal w "roznych postaciach" ?? Pytanie moze glupie, ale wlasnie jestem u tescia w niemczech i na ebay´u zamawiam sobie kilka produktow min. REASER,a i u jednego sprzedawcy wystepuje on w roznych cenach tzn od 17 do 25 ojro za litr. Jako ze moj jezyk niem jest bardzo slaby to teraz nie wiem czy to tylko taki myk marketingowy w postaci roznych cen czy rozni sie on wlasciwasciami i z tego wzgledu ta roznica w cenach. Jesli cos to podesle linka do aukcji...
Administrator Evo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Eraser zawsze był tylko jeden, natomiast na przestrzeni lat zmieniła się troche formuła produktu.
ariello01 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 natomiast na przestrzeni lat zmieniła się troche formuła produktu. Mozesz troszke rozjasnic temat??
Administrator Evo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ostatni wypust jest praktycznie bez zapachowy, poprzednie pachniały bardzo ładnie. Dodatkowo, siłą wymywania zostawia baaaaaardzo dużo do życzenia. Prawde mówiąc to nie wiem jak CarPro może zalecać kładzenie powłok po przemyciu Eraserem. Często jest tak że po użyciu mocno tłustej pasty, przetarcie Erasarem nie jest w stanie zlikwidować śliskości, a co dopiero mówić o wymyciu wszystkiego. Jeżeli jeszcze nie kliknąłeś, to bym sobie darował.
ariello01 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Evo, dzeki za dopowiedz to jednak sobie odpuszcze Erasera tylko zakupie troche Cqurtz,ow:)
Sucre Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Evo a co byś z podobnych płynów inspekcyjnych polecił?? Eraser w pracy jest bardzo przyjemny i coś podobnego bym zakupił.
Administrator Evo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zmywacz silikonowy Koch Chemie, dla mnie nadal nr. 1. Słyszałem , że niektórym wymywa nawet za dużo....
tomasns Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 ja bym polecał zmywacz silikonowy Spies Hecker. poznałem go bardziej od branży lakierniczej (bo tam spisywał się świetnie). zacząłem stosować przy polerowaniu i naprawdę warto go używać, cena do zaakceptowania
Administrator Evo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 tomasns, mówisz o 7010 ? Znasz jakiś sklep internetowy gdzie mają to na stanie ?
tukolarz Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Fakt, Koch Chemie jest OK. Mam i używam. Ale jedno nie spędza mi snu z powiek . Mianowicie: pachnie jak IPA, wygląda jak IPA, składa się głównie z IPY (przynajmniej tak napisane jest na etykiecie)... czyli co- to taka lepsza wersja IPY dla detailer-ów? A jednak w użyciu (dla detailera) jest dużo lepszy od izopropanolu ze sklepów elektronicznych.
tomasns Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 tak 7010. swego czasu był na klakiernik.pl, ale już nie ma. jeśli Cie interesuje to mogę Ci załatwić 'w dobrych piniorach' bo u mnie w mieszalni tylko tym handlują
tukolarz Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 tomasns, jaki ma zapach ten 7010? Można się pozbyć tego zapachu podczas prania ściereczek?
tomasns Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 tukolarz, powiem Ci ze mi się podoba nawet zapach tego. nie jest duszący taki chemiczny ale w ogóle nie przypomina zapachu Ipy. nawet się nigdy nie zastanawiałem czy da rady usunąć zapach bo jakoś mikrofibry nie chłoną jego zapachu. praca z nim jest naprawdę świetna. jedno namoczenie mikrofibry i przecierasz nią cały panel dość dużej wielkości. co ciekawe sam w sobie wydaje sie 'tłustawy' ale dla mnie nie ma sobie równych jeśli chodzi o odtłuszczanie powierzchni
Administrator Evo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 pachnie jak IPA To dziwne, wszystkie które wąchałem, w zależności od wypustu miały w sobie mniej lub bardziej wyraźna cytrusową nute. W każdym razie, nie wnikam w skład, ale skuteczność w porównaniu do nawet czystej IPY jest bez porównania.
tukolarz Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 tomasns, akurat zapach IPY nie jest najgorszy. Spokojnie można się go pozbyć podczas prania. Za to np. taki zmywacz Novol-a tak "jedzie", że osobno trzeba prać szmatki po nim, bo inaczej pozostałe przesiąkają chemią. Kilka lat temu używałem zmywacza APP i ten miał fajny zapach (jak na zmywacz).
bienek Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 A jak się ma do Kocha, czy spies heckera menzerna top inspection? Chciałem własnie coś dobrego do wymywania i nie wiem czy TI jest ok czy lepiej się rozejrzeć za czymś innym/lepszym.
tukolarz Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 miały w sobie mniej lub bardziej wyraźna cytrusową nute Hmm, być może jest tam cytrusowa nuta... Ale jak dla mnie to jest to zapach baaardzo zbliżony do izopropanolu. Tak dla pewności, czy piszemy o tym samym chodzi Ci o ten zmywacz: http://www.pielegnowacauto.pl/plyn-do-i ... er-5l.html ?
SzaKal Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Również długi czas używałem zmywacza spies heckera, raz nie mieli i kupiłem bola za 18 1l. i już przy tym zostanę
Administrator Evo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 . Tak dla pewności, czy piszemy o tym samym chodzi Ci o ten zmywacz tak
tomasns Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Również długi czas używałem zmywacza spies heckera, raz nie mieli i kupiłem bola za 18 1l. i już przy tym zostanę dla mnie wydajność jednego i drugiego to niebo a ziemia
tukolarz Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Evo, no to chyba u mnie ta cytrusowa nuta wyparowała albo jej po prostu nie czuje . Nieważne, ważne jak działa .
yesfan Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak wygląda najnowsza wersja Erasera, niby skuteczniejsza, ma jaśniejszy kolor.
xxManiekxx Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ostatnio zacząłem testować TAC OIL ZERO. wymywa bardzo dobrze ale ciężko się nim pracuje. Jest taki "tępy" po psiknięciu ciężko przejechać fibrą przez co zostawia małe ryski a próbowałem już kilkoma fibrami. Ktoś już go próbował? Macie podobne odczucia?
kukis Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Też używałemTac Zero Oil i mam dokładnie takie same wrażenia, wymywa dobrze ale docieranie dosyć cieżkie, tępość lakieru rownież duża zaraz po psiknięciu.
Mrcnsb Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 CarPro podaje, że po polerowaniu wystarczy przemyć lakier tym eraserem i można kłaść cquartza, ale mam wrażenie, że zostawia on trochę pasty mimo wielu prób mycia. Zawsze jeszcze myje auto po korekcie APC, mocną pianą itp i dopiero potem eraser, ale może samo przetarcie bez mycia wystarczy ?
Rekomendowane odpowiedzi