Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Yoo!,

Packing Pade możesz kupić na allegro, lub w supermarkecie budowlanym, Dla przykładu:

http://allegro.pl/mocowanie-dysk-czepny ... 13584.html

14,49 zł z wysyłką

To jest najniższa półka, ale u mnie na Makicie i chińskim Eurotecku daje radę.

Ten sam Backing plate kupilem w październiku za 9 zł w Auchan. Ostatnio byłem i widziałem że cena się nie zmieniła. Warto poszukać w marketach i oszczędzasz na przesyłce.

Opublikowano

Ja mam pianki tak ok 7 mm i uważam że i tak jest wystarczająco. Przecież podczas polerki i tak masz pada większego od tarczy, a jeżeli chodzi o "amortyzowanie" to te co mam wystarczają...przynajmniej dla mnie :D

Pewnie nie są identyczne masz rację ale sprawdzę jak wróce z pracy do domu.

edit:

Żeby nie być gołosłownym zrobiłem zdjęcie dla porównania:

DSC00122.jpg?v1

DSC00121.jpg?v1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o polerowanie mam pytanko lepsze będzie

Kestrel Sim 180 czy Kestrel Das-6 ewentualnie inna maszyna budżet do 500zł

Opublikowano

Sparky jest lzejszy od kestrela waga: 2,5 kg vs. 3.2kg Kestrela no i Sparky ma "lepsze" obroty do pracy polerskiej obroty nominalne: 600-2800 min vs. 800-3000rpm kestrela. Szczególnie ważny jest dolny zakres obrotów. Na korzyść Kestrela przemawia cena: jest o co najmniej 100zł tańszy od Sparky'ego

Opublikowano

szukam polerki dla początkującego, kwota do ok. 500zl.

Wybrałem:

polerka orbitalno rotacyjna Kestrel Deltayo Das-6 za kwote 450zl (celowo nie podaje linka żeby niereklamować)

co sądzicie o tym wyborze ? Czy będzie się dobrze :arrow::ad:

:-]

• Administrator
Opublikowano

juventinio2603, a nie lepiej byłoby wziąć rotację np SIM 180?

Nie taki diabeł straszny!

Opublikowano

Ja "zainwestowałem" w szlifierkę z regulacją obrotów Einhell...BT-AG 950 E

Zdjąłem osłonkę do polerowania a po wypłacie zamierzam ją schować głęboko do szafy na pamiątkę i kupić coś odpowiedniejszego choć muszę przyznać że ta maszyna daje radę ;)

32027_1.jpg

Opublikowano
juventinio2603, a nie lepiej byłoby wziąć rotację np SIM 180?

Nie taki diabeł straszny!

może to głupio zabrzmi ale polerka Kestrel Deltayo Das-6 wydaje mi się delikatna i mniej "niebezpieczna" dla lakieru niż proponowana przez Ciebie Arku.

Priorytetem dla mnie będzie nie narobić szkód :lol: muszę podjechać na szrot i kupić jakąś maskę do ćwiczeń :D

Opublikowano

baccara, przecież to jest szlifierka kątowa o obrotach od 3000 do 11000 tys!! Ty tym polerowałeś auto??

Opublikowano
baccara, przecież to jest szlifierka kątowa o obrotach od 3000 do 11000 tys!! Ty tym polerowałeś auto??

Transportery SKOT na potrzeby armii :idea:

Opublikowano
Zdjąłem osłonkę do polerowania
Wynikałoby z tego ze już nią coś działałeś... Rozumiem ze nie..
że zamierzam ją schować głęboko do szafy
i to jak najszybciej!!
Opublikowano

właśnie, może ktoś coś więcej napisac o tym sprzęcie, może ktoś takim pracował ?

Też jakiś czas temu ta polerka zwróciła moją uwagę

perles.jpg

I jeszcze jedno pytanie - czy może ktoś się wypowiedziec na teamat polerek z Celmy ?

Opublikowano

Dla początkujących fajną polerką jest DAS-6. Ja taką posiadam w edycji Dodo Juice i jestem bardzo zadowolony. Jak ktoś chce dopieścić autko, które ma niezniszczony mocno lakier lub jest to np. srebrny metalik, jak to ma miejsce w moim przypadku, to będzie dobry wybór. Można na początek kupić tę polerkę a potem przejść do rotacyjnej. DA się zawsze przyda.

Moja polerka Dodo Juice

86250907.jpg

Opublikowano

mam pewien problem...miałem trochę czasu w weekend i robiłem następne autko:) na sima założyłem tanią tarcze, maszyna strasznie szarpie jest nie do utrzymania. sprawdzałem czy to przypadkiem wina padów ale na dasie wszystko ok. nie wiem czy problem tkwi w maszynie czy w tarczy. może ktoś ma pomysł? może kupić i spróbować na lepszej tarczy z grubą gąbką?

fotki do podglądu:

dscn1601a.jpg

dscn1600.jpg

dscn1599a.jpgdscn1598t.jpg