wilczasty Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2016 Witam serdecznie, Planuje zakup maszyny DA, w pobliskim sklepie do wyboru w interesującym mnie przedziale cenowym mam lare ld 09 125 oraz krauss db 5800. Maszynę planuje używać do nakładania cleanerow, politur i od czasu do czasu odświeżenia lakieru, głównie kolistych rysek po niewłaściwym myciu. Który sprzęt lepiej się sprawdzi do prywatnego użytku? Czy lepiej dołożyć do kraussa czy wybrać tańsza opcje lare. Pozdrawiam.
powalla Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2016 Czytasz czasem cos przed polozeniem dloni na klawiaturze? viewtopic.php?f=19&t=26541&view=unread#unread
wilczasty Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2016 Własnie miałem edytować post ze odpowiedź była bliżej mi się wydawało.
Libero Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Da się gdzieś jeszcze kupić GRAPHITE 59G242? Czy tylko z używki coś czekać?
Gumis23 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Czy LARE LD15-125 PRO i LARE LD09-125 LITE to dobry zestaw na początek? Czy ktos z was ma doświadczenie z LD15-125?
MadMat Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Czy LARE LD15-125 PRO i LARE LD09-125 LITE to dobry zestaw na początek? Czy ktos z was ma doświadczenie z LD15-125? Pracowałem trochę z LD15-125 i powiem tak, jak dla mnie trochę zabawkowa tak samo jak LD21 ( potrafiła stanąć na prostej masce przy trochę mocniejszym docisku ;/). Generalnie wydaje mi się, że Lare się trochę przeliczył montując słabsze silniki niż przedtem. Dlatego ja bym Ci polecił Kraussa DB5800, bo ma 900W zamiast 600W w LARE LD09-125 LITE, i tak samo starego Kraussa Shinemastera zamiast LARE LD15-125 PRO. Ergonomia taka sama i mamy do tego zapas mocy jeżeli potrzeba Ale to tylko moje zdanie.
Gumis23 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Czy LARE LD15-125 PRO i LARE LD09-125 LITE to dobry zestaw na początek? Czy ktos z was ma doświadczenie z LD15-125? Pracowałem trochę z LD15-125 i powiem tak, jak dla mnie trochę zabawkowa tak samo jak LD21 ( potrafiła stanąć na prostej masce przy trochę mocniejszym docisku ;/). Generalnie wydaje mi się, że Lare się trochę przeliczył montując słabsze silniki niż przedtem. Dlatego ja bym Ci polecił Kraussa DB5800, bo ma 900W zamiast 600W w LARE LD09-125 LITE, i tak samo starego Kraussa Shinemastera zamiast LARE LD15-125 PRO. Ergonomia taka sama i mamy do tego zapas mocy jeżeli potrzeba Ale to tylko moje zdanie. Dzięki za opinie. Myślałem o zakupie Rupesa Lhr 15II ale obawiam sie ze jedna maszyna wszystkiego nie ogarne. Szukalem cos o nowej lini polerek Lare ale chyba jeszcze malo kto ich używa.
dspug Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 MadMat, Nie wiem skąd masz takie informacje na temat nowych maszyn Lare ale byłem na targach w Krakowie specjalnie przetestować ich nowe maszyny i ani LD15 ani LD21 nie stanęła przy mega mocnym docisku więc chyba opisujesz jakieś bajeczki
huberts. Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 U mnie LD12-125 też śmiga jak należy, jednak tych większych nie sprawdzałem.
Gumis23 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 MadMat, Nie wiem skąd masz takie informacje na temat nowych maszyn Lare ale byłem na targach w Krakowie specjalnie przetestować ich nowe maszyny i ani LD15 ani LD21 nie stanęła przy mega mocnym docisku więc chyba opisujesz jakieś bajeczki Dzieki kolego za pocieszenie bo właśnie wczoraj zamówiłem oby dwue maszyny. Na Lare z skokiem 9mm mialem okazje pracować , bardziej chodziło mi l ld15-125. Jutro powinna byc wiec za kilka dni cos napisze
MadMat Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Mam te maszynki w pracy i moi koledzy też mają o nich takie zdanie
dspug Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 A to ciekawe że z tego co widzę tylko ty masz takie zdanie na ten temat
huberts. Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Mało osób jeszcze je ma, dla mnie jako amatora LD12 sprawdza się w sam raz i nie ma objawów o których pisze MadMat, jednak warto posłuchać opinii innych użytkowników bo kiedyś tam trzeba będzie dokupić inną maszynę. Chętnie poczekam na wypowiedzi pozostałych posiadaczy.
Grupa Topex Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Da się gdzieś jeszcze kupić GRAPHITE 59G242?Czy tylko z używki coś czekać? Cześć, Istnieje szansa, że na rynku gdzieś jeszcze trafisz na ostatnie sztuki, ale nie jestem w stanie tego zagwarantować. Mogę Ci za to polecić następcę czyli GRAPHITE 59G243 http://www.graphite.pl/polerka.html. Teraz masz do niej dodatkowy rok gwarancji (w sumie 3 lata) w promocji, a to na pewno mocny argument za inwestycją w nową polerkę. Pozdrowienia! Tomek z Grupy Topex
Libero Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Fajna ale jednak cena znacznie wyższa a i z opisu wynika że obroty od 1000 i do tego cięższa od poprzedniczki.
badboy610 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Cześć, szukam porządnej rotacji z dobrą gwarancją mało awaryjnej z b.dobrą przekładnią. , do tej pory miałem krauss p7 totalna porażka ( najpierw rozsypała się przekładnia a później wirnik, obecnie posiadam flex l 602 vr niestety obydwie zębatki są do wymiany ( moc moment mi odpowiadają jednak przy codziennym użytkowaniu waga robi swoje i poręczność) dodatkowo mam rupes lhr 15 . Proszę o polecenie czegoś dobrego w najlepszym stosunku cena jakość.
MadMat Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Jeżeli tylko ja się z tym spotkałem to może faktycznie tak być, ze skoro to nowy produkt to zdarzają się wady okresu dziecięcego, i ta partia, która trafiła do nas ma taki problem. Chce tylko pomóc stojącym przed wyborem zakupu pierwszej polerki, żeby kupili sobie sprawdzony sprzęt i nie zrazili się od razu.
Gumis23 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Jeżeli tylko ja się z tym spotkałem to może faktycznie tak być, ze skoro to nowy produkt to zdarzają się wady okresu dziecięcego, i ta partia, która trafiła do nas ma taki problem. Chce tylko pomóc stojącym przed wyborem zakupu pierwszej polerki, żeby kupili sobie sprawdzony sprzęt i nie zrazili się od razu. Racja . Po to mamy forum , żeby podzielić sie opiniami itp. Jutro maja juz byc maszyny u mnie. Po otwarciu napisze cos wiecej , a jeszcze wiecej po zrobieniu 2-3 samochodow
kopytalke Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 co myślicie o tej polerce? http://allegro.pl/polerka-elektryczna-k ... 69366.html Na początek, jednak będzie dużo używana, chce się wziąć za detaling w końcu na prawde. Co myślicie o tej polerce nowej z k2? A jeżeli nie to jaką polecicie ?
powalla Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ja sądzę że regulaminu nie czytałeś , nie mówiąc już o czytaniu tematu o polerkach i K2 ...
kopytalke Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Czyli rozumiem ze k2 to slaba przereklamowana firma? Jaka polerke polecasz?
powalla Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 646107 Czyli rozumiem ze k2 to slaba przereklamowana firma? Które słowa w mojej wypowiedzi na to wskazują? Polecam maszynki Flex .
kopytalke Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wywnioskowałem to z twojej wypowiedzi, jeżeli sie mylilem to przepraszam, dzieki za twoja opinie, jakis dokladny model tych maszynek flex?
powalla Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Na początek zabawy polecam VRG ...taki mix rotacji i DA .
NikTaki Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Na początek zabawy polecam VRG ...taki mix rotacji i DA . Zależy pewnie jakie się ma pieniądze. Ja osobiście mam coś tej samej klasy (a te K2 w internetach polecajo), ale jak miałbym brać się za pracę na tym sprzęcie to też bym dołożył do jakiegoś flexa...
Rekomendowane odpowiedzi