SzaKal Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam, w ostatnim czasie zacząłem bawić się z folią ... nie jest to takie proste jak na filmikach youtube Może są tu jakieś osoby z doświadczeniem i mogły by coś podpowiedzieć
Swoop Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Może są tu jakieś osoby z doświadczeniem i mogły by coś podpowiedzieć myślę, że jak będziesz w Łodzi, to koledzy z SNB chętnie pomogą
Yasiek Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 SzaKal, ja Ci mogę jedynie powiedzieć, że właśnie przerabiam fuszerkę jednej z Trójmiejskich firm na nowej Insigni. Klient 1 dzień po odbiorze zerwał folię bo nie mógł na to patrzeć. Szkoda, że się nie doczekałem odpowiedzi od CarSpa
SzaKal Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 przerabiam fuszerkę tzn.?
Yasiek Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 SzaKal, masa zagięć na końcach elementów, przy antenie (typu płetwa rekina) naderwała się im folia to wstawili pod spód kwadrat 3x3cm i wygląda jakbyś miał dodatkową antenę dywersyfikującą bezpośrednio na dachu Nie mówię o tym, że folia jest docięta nierówno i spod czarnej folii wychodzi biały kolor.
SzaKal Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Yasiek, Proponuję ten temat Tobie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=13465 Twoje posty do tego tematu naprawdę nic nie wnoszą
Moderator psemo Opublikowano 10 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 SzaKal, Na YouTube, a nawet na szkoleniach z oklejania można podpatrzeć podstaw, jak do tego się zabrać. A później to już tylko praktyka... Na pewno trzeba używać folii przeznaczonych do tego typu aplikacji, które są elastyczne i mają odpowiednią rozciągliwość. Zwykłe folie z serii ekonomicznych po prostu się do tego nie nadają, sprawdzają się jedynie na płaskich powierzchniach. Polecam również płyn, który ułatwia aplikację: http://sklep.lambda.pl/pl/p/SAS-Stema-A ... em-05l/513
spons Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 SzaKal, co chcesz wiedziec? Masz jakiś konkretny problem?
SzaKal Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 spons, Heh problemy, no aplikacja I które folie można polecić ? najlepiej jakieś budżetowe, bo to i tak do nauki.
Kama Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 najlepiej jakieś budżetowe, bo to i tak do nauki. Znajomy chciał przyoszczędzić i kupił jakiś chiński "carbon". Kilka metrów folii poszło w diabły - nie chciało to w ogóle być plastyczne jak na filmach itd. Nie mogli obkleić maski w 3 osoby. Jak kupił droższą 3M albo Oracal (niestety nie pamiętam) to poszło jak po maśle we dwie osoby. Więc niestety nie ma co oszczędzać Ps. Kto oszczędza, płaci dwa razy
SzaKal Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Kama, Rafał nie chodzi mi o chińskie folie, ale jest dużo dobrych folii takich jak KPMF, hexis, mactac itp które są dużo tańsze od 3M czy Oracal, a są bardzo chwalone.
spons Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 SzaKal, osobiscie kleilem tylko bruxafol i oracal, obie godne polecenia. Ciezko jest opisac proces aplikacji, bo tak na prawde piszac teoretycznie, niczym sie ten opis od filmiku na YT roznil nie bedzie. Jak masz jakis konkretny problem opisz go, sie postaram powiedziec co wiem
sebba75 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 spons, Heh problemy, no aplikacja I które folie można polecić ? najlepiej jakieś budżetowe, bo to i tak do nauki. Nawet do nauki nie masz co oszczędzać na foliach, przecież ten chiński badziew nie nadaje się do niczego to nie ma "plastyczności" , jak już kup sobie 3M czy Oracala w mniejszych ilościach i trenuj
mohseth Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Witam serdecznie. Strasznie wkurzają mnie odpryski na masce od kamieni. W przyszłym tygodniu zajmę się nimi, ale chciałbym również zabezpieczyć lakier na przyszłość. Mam takiego o to smoka: Zastanawiam się nad białym matem, czarnym albo granatowym... Jak to widzicie? Wiem, że to touring więc chciałbym żeby nie wyglądał wiejsko, a eleganctko.
Swoop Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Jak byś chciał, żeby było elegancko, to spoleruj cały lakier a maskę pomaluj w kolorze nadwozia, połóż powłokę kwarcową i będziesz zadowolony. Bez zbędnych kolorów na aucie
paluch Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 albo polakieruj maskę w kolor nadwozia a następnie zabezpiecz ją bezbarwną folią, która w dużym stopniu ochroni lakier przed odpryskami
mohseth Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Polakierowanie takiej przedniej klapy to 800 zł
paluch Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 A oklejenie auta 3 tysiące w górę - dodatkowo na takim aucie efekt raczej na minus. Prezentuje się ładnie w oryginalnym lakierze .
roomioo Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Sensowne oklejenie przodu przez pro firmę bezbarwną folią do tego celu przeznaczoną to również koszt mocno przekraczający 1000 zł przynajmniej w Krakowie do tego oczywiście wcześniejsze malowanie obitych elementów. Mat na tym aucie wykreuje kolejny wsio disco wóz. Malowanie maski => dobra korekta pozostałej części auta => kwarc i będzie lala Ewentualnie do tego dobre koło, ale to wszystko pod warunkiem, że na prawdę kochasz tą Bumę ;]
mohseth Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Dobre koło mam AC schinitzer type II 17 cali:) na zdjęciu jest na zimowych jeszcze:)
vitCorleone Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zamiast folii możesz użyć też specjalnej gumy. Lakierowanie jest banalnie proste, są fajne matowe kolory, a jak się znudzi można to normalnie zerwać. Wpisz na Youtube: PlastiDip to zobaczysz o co mi chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi