Piotrek Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Cześć Przy ostaniej wizycie u MX Nowicki dostałem do prztestowania 2 nowości od SNB. Dzisiaj na tapecie Quick Finish 79i. Zacznijmy od opisu producenta: Quick Finish 79i Środek do pielęgnacji plastików wewnętrznych nadający matowy wygląd gotowy do użycia Szukamy chętnej osoby do przetestowania Proponowana cena detaliczna za 1L-35 zl Czyli krótko mówiąc jest to środek do wnętrza ( . Producenci przyzwyczaili nas, że tego typu preparaty są mleczkami. Tu jest jednak inaczej, produkt ma postać "białej wody". Zapach chemiczny, ale nie uciążliwy. Aplikujemy. Zawartość przelałem sobie do buteleczki z atomizerem i aplikowałem słoneczkiem K2 . Wszystko zostało wcześnie umyte APC Nielsena 1:10. Produkt zalicza się do tych dających matowe wykończenie. Na szarych plastikach ciężko zauważyć odcięcie taśmy. Na czarnych ładnie przyciemnia, nie jest tłusty i świecący. Może być dobrym rozwiązaniem dla osób których deski mają tendecje do wpadania w połysk. Jeszcze raz dziękuję za możliwość przetestowania. Produkt ogólnie uważam za godny polecenia, jednak jego konystencja mogła by być bardziej gęsta.
sebba75 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Dzięki za test Myślę ze najlepszym rozwiązaniem będzie dostarczanie do sklepów w opakowaniu 0,5L z atomizerem
g.pajak Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Zapach chemiczny, ale nie uciążliwy.
Piotrek Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Wodnista konsystencja i nazwa Quick Finish zachęciło mnie do jeszcze jednej próby. Produkt doskonale działa gdy psikamy i przecieramy MF. Przyciemnienie jest takie same a aplikuje się dużo prościej i szybciej.
g.pajak Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 piotr13, a sprawdzałeś jak p79i zachowuje się w kontakcie z wodą? Wiem, że normalnie woda we wnętrzu nie występuje ...ale chodzi mi o sytuację gdy np leje deszcz i otwierasz drzwi na których jest dressing. Mimo wszystko, plastiki drzwi zmokną... 303AP doprowadzał mnie do szału w takich sytuacjach
Moderator krd Opublikowano 31 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Czy po posmarowaniu, czuc pod palcami, ze mamy cos na desce czy nie? Jakas tlustosc czy jak jalowy plastik?
JM63 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Jak wypada w porównaniu do Z Vinyl?
Piotrek Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 g.pajak, Sprawdzałem. Produkt nie przeżył starcia z wodą. Zrobił się efekt jak po 303. Tam gdzie spadła woda zrobiły się wyblakłe plamki. krd, Jak dla mnie jałowy plastik nie czuć, że coś jest na desce. JM63, W teście napisałem, że to dressing, ale wydaje mi się, że bliżej mu w stronę QD do wnętrza. Zymol trochę mocniej przyciemnia, lepiej pachnie, ale potrzeba więcej czasu na aplikację. Tu jest szybciej a efekt podobny. Zymol nadaje się jak wisienka na torcie czyszczenia całego wnętrza, Qucik Finish jest lepszy gdy nie mamy tak dużo czasu.
Rekomendowane odpowiedzi