sebba75 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzisiaj padał deszcz w Lodzi, wiec zrobiłem parę zdjęć kropelek po aplikacji,auto ma przejechane około 300km po aplikacji nie myte DP Ultima Ceramic Pro Light
g.pajak Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 sebba75, na zdjęciach wydaje się, ze wszystkie podobnie
sebba75 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 sebba75, na zdjęciach wydaje się, ze wszystkie podobnie Tez tak myślę
sebba75 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Wolf od drugiej aplikacji powłok przejechał ca 500km przed myciem Akurat pogoda była ładna auto lekko przykurzone nałożona piana Auto Safe 200 plukanie po jakis 3 min https://vimeo.com/79512809 Umyty szamponem "Grön Äplle" bez wosków itp i wygląda to tak https://vimeo.com/79616167?utm_source=e ... AzNnw3NzAx
g.pajak Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Powłoka po 1,5 miesiąca. Jak widać dalej ma się dobrze, choć zima słaba
dzinkins Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 Chyba czas się przekonać do tych powłok
g.pajak Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Update! Auto ostatnio myte 24 grudnia 2013. Od tej pory zupełnie nie ruszane. Ani raz nawet bezdotyk nie był grany Dziś auto cały wieczór stało na deszczu przed wprowadzeniem ostatecznie do garażu, miałem robotę w której mi przeszkadzało. Przed chwilą wprowadziłem do garażu i od razu chwiciłem za aparat ze zdumienia Przypomnę rozkład zawodników na dachu: A tak to wygląda po równo dwóch miesiącach nie mycia: Widać, że DP Coating zaje...cie daje radę Dobrze, że mam buteleczkę w zapasie
Administrator Evo Opublikowano 1 Marca 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Wygląda super Myłeś może ręcznie ? Dobrze, że mam buteleczkę w zapasie
Moderator Domel Opublikowano 1 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 po Coli i SV ani sladu ...
g.pajak Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Myłeś może ręcznie ? Nie, od wigilii wogóle nie myty, nijak Choć dziś pogoda ładna, to chyba umyję po Coli i SV ani sladu ... Tego bym nie był akurat taki pewien, powyższe zdjęcia przedstawiają kropelki na brudnym samochodzie. Zobaczymy po myciu. Widać na razie, że na pewno DP duuuuużo mniej łapie brud
Administrator Evo Opublikowano 1 Marca 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Nie, od wigilii wogóle nie myty, nijak Myślałem że wczoraj po laniu wody nastąpiło mycie ręczne Tego bym nie był akurat taki pewien, powyższe zdjęcia przedstawiają kropelki na brudnym samochodzie. Zobaczymy po myciu. Otóż to, ja bym jeszcze przed ostatecznym werdyktem kontrolnie wyglinkował dach po myciu.
g.pajak Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Cytat:Nie, od wigilii wogóle nie myty, nijak Myślałem że wczoraj po laniu wody nastąpiło mycie ręczne Wczorajsze lanie wody zapewniły mi siły natury, także nie miałem z tym nic wspólnego A mycie ręczne o godz. 23 w deszczu jeszcze nie jest w moim stylu
Griffe Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 g.pajak czekam na update po dobrym myciu, poki co juz jest szal
g.pajak Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 No dobra, zdecydowałem się umyć furę, bo pogoda ładna. Auto było nieźle uwalone : Tak więc pianka, mycie i delikatne glinkowanie dachu: Następnie auto osuszyłem, odstało godzinkę i zacząłem polewanie. (dla tych co nie pamiętają rozkładu zawodników, można przescrolować kilka postów do góry ) Na błotniku DP Coating: Dach: Prawa (od antenki) DP, lewa SV Shield: Widać, że Shield nie przeżył zimy, natomiast DP ma się całkiem, całkiem. Może nie kropelkuje szałowo ale widać że wodę odprowadza poprawnie. Na usprawiedliwienie, w miarę krótkiego czasu i przebiegu (ok 1700km od nałożenia), dodam, że DP jak i Shield nie były celowo zabezpieczane i wspomagane żadnymi QD czy innymi Reload'ami
Sabat Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Jak to tak bez zabezpieczenia relingów? Czy glinkowanie nie osłabia wosków nic a nic?
g.pajak Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Jak to tak bez zabezpieczenia relingów? Normalnie na relingi QD psikam, ale z racji testu, jako że nie używałem QD wogóle, potraktowałem je jakoś tak po macoszemu Czy glinkowanie nie osłabia wosków nic a nic? Właśnie tego nie jestem też do końca pewny. Przeleciałem delikatnie, delikatną glinką, alke nie wiem czy to nie był błąd z mojej strony. Mogłem to zrobić np. jutro Nie wiem PS> jutro za dnia, też poleję dach wodą. Zobaczymy, czy sprawdzi się teoria, że "na drugi dzień się polepsza" Auto stoi przez noc w ciepłym garażu. [ Dodano: 1 Marzec 2014, 22:40 ] No i nie wytrzymałem do jutra i garaż odwiedziłem jeszcze dziś No więc wygląda to tak: Na obu zdjęciach widać wyraźnie linię odcięcia. DP bliżej obiektywu, SV dalej. Widać, że DP kropelkuje dalej bardzo dobrze. Samo DP: Kurde, coś w tym jest, że kropelkowanie odżywa, po dobrych paru godzinach
Rekomendowane odpowiedzi