piotrekRDM Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Zostaly mi hologramy po clenerze? czy to wina gabki juz stara... czy moze zle maszyne trzymalem tzn pod lekkim katem... uzywalem czarnego waflowego pada urbana i af rejuvenate
Moderator krd Opublikowano 26 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Nie ma na to idealnej receptury. Byc moze gabka jest stara. A moze pad byl za twardy? A moze ten cleaner z tym padem nie chce wspoldzialac z lakierem?
kamilgt Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 piotrekRDM, spróbuj innym padem
gusiak11 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 A może zbyt długo wyracowałeś cleanera ??
piotrekRDM Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Zaczne od zmiany pada na nowego czarnego waflowego flexi. Moze to pomoze.
pardi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Mi np. na Peugocie 206 tez DJLP na czarnym padzie karbowanym ABW czasem zostawia holsy. Dobrze rozprowadź cleaner , nie za szybko i nie po łebkach a powinno być dobrze i spróbuj zmniejszyć obroty. W Roverze z holsami problemu nie ma więc twardość lakieru też ma znaczenie.
piotrekRDM Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 To samo mam na fordzie kuga i mini. wiec najprawdopodobniej wina pada. ale.zobaczymy co bedzie jak uzyje nowego...
Borek Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Rejuvenate może nahologramić, DJ LP zresztą też. Efekt będzie najbardziej widoczny na 1 robionym elemencie kiedy pad nie jest jeszcze równo zwilżony cleanerem. W przypadku DJ zauważyłem jednak, że te hologramy to bardziej resztki cleanera, których się do końca nie wypoleruje, a siłą rzeczy układają się tak jak jechaliśmy maszyną. Po wosku znikają bez śladu
piotrekRDM Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 No tu po wosku nie znikly. nakladalem testowo titanium na rejuvenate
SpiderS Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 A może zbyt mocny nacisk w przypadku pracy maszyną ?
pawelpp Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 To i ja się pochwalę,że jakiś czas temu chciałem kuzynce starą Peżocinę 106 odświeżyć. Przelecialem PF2500. Ponieważ co chwilę słyszalem..wujek kończysz już ?...to tylko 1 tylny błotnik poleciałem Achillesem na czarnym Urbanie. Jak zobaczyłem go po tygodniu to nie mogłem się nadziwić co się stało że taki spaprany tył. Przypomniało mi się,że był właśnie robiony Achillesem i że czytałem tu na forum o takich "klockach".
piotrekRDM Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 A moze sprobowac na flexi wykonczeniowym z mikrofibry? Probowal ktos?
Rekomendowane odpowiedzi