Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam !

Przyjechał do mnie kuzyn który źle nałożył CarPro powłokę kwarcową - prawdopodobnie dał po 2 warstwy lub za długo czekał do polerowania, mniejsza o to.

Auto ma mazy wygląda tragicznie (na dodatek czarne). Pierwsze co mi przyszło do głowy to polerka.

Wziołem to co miałem czyli pomarańczowy pad flexipads i manzerne3000 - zero jakiejkolwiek poprawy...

Co robić macie jakiś środek do usunięcia tego, przyznam ze trzyma jak diabli chyba kupię sobie do mojego auta.

pozdrawiam,

Posted

dekanian, CQ UK , finest czy zwykły? Ile to już siedzi?

Ja niedocierki (po 24h) usunąłem Esclate Lotion na Tricolorze - ręcznie.

Jak masz całe elementy - to musisz to spolerować czymś mocniejszym ;)

Posted

wlasnie tego sie obawiam w tych powlokach, niby wszystki piknie jak sie to zaaplikuje, ale jak to dziadostwo sie pozniej usuwa w razie wpadki? :thumbdown: tym bardziej, ze kosztuje krocie :/

Posted

Na dzien dzisiejszy bedzie 3 tygodnie ... :/

mocniejszym tzn. czym? menzerna500 starczy ? Tak jak mówię na menzernie3000 zero jakiegokolwiek efektu.

aaa i Megs UC na trikolorze też NIC

Posted

dekanian, Hmm... Jeśli nie idzie to chyba pozostaje CUT. :)

Chyba, że to nie Cquartz a pasta z Cquartzem.

Apropo...

Kiedyś zostawiem na kawałku elementu testowego odrobinę wpolerowanej pasty. Po 4 tygodniach można było ją usunać.... papierem ściernym :)

Posted
menzerna500 starczy ?

Starczy na pewno na twardym padzie :) 3000 jest finishowa, także tylko liznąłeś.

• Moderator
Posted

Dobrze polozonego cquartza w slusznej ilosci wartw nie chcial ruszac nawet cutting, dopiero pod papierem 3000 sie poddal.

Posted

nie no papier odpada jeszcze się boje na takie posunięcie.

jak glinka nie pomoże i menzerna500 to do jakiegos warsztatu na polerke.

Eh tyle kasy wtopione...