fisti Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Witam panowie liczę na waszą pomoc. Otóż, w W124 często zdarza się, że pęka lakier na drewnie w tunelu środkowym. Jak się za to zabrać krok po kroku i jakich środków lakierów używać.
Franek Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Trzeba by wymienić cały fornil, pokleić na nowo, poszlifować, polakierować i znów przeszlifować. Na końcu przepolerować. Ogólnie temat nie jest prosty. problem o dodatkowo znalezienie takiego fornilu.
Administrator AreK Opublikowano 22 Października 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Trzeba by wymienić cały fornil, fornir Moim zdaniem nie jesteś w stanie zrobić tego we własnym zakresie. Mając duże doświadczenie w temacie fornirowania, lakierowania drewna itd nie podjąłbym się tego w domowych warunkach. Po pierwsze musiałbyś usunąć stary lakier i wyszlifować elementy do surowego drewna następnie oklejanie co też nie jest proste na profilowanych elementach. Malowanie podkładem który zaleje strukturę drewna (2-3 grube warstwy) i malowanie połyskiem. Jest do zrobienia ale trzeba mieć spore pojęcie w temacie.
fisti Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Znalazłem jednego gostka chce niby 150zł za całość... Nie wiem, czy nie spier**** roboty. Jak piszecie, że to nie takie chop siup
Administrator AreK Opublikowano 22 Października 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 fisti, wymiana forniru czy samo lakierowanie?
MarkPol Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Poszukaj firmy, która odnawia pianina i fortepiany.
Franek Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 150zł za całość... Nie wiem, czy nie spier**** roboty. Cos tanizną zalatuje. No wlasnie, a moze ktos wie jakie sa firmy co sie tym zajmujo? fornir sorry, jestem lajkonikiem w tym temacie LOL
kamilgt Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Franek, a Ty chcesz to też u siebie robić?
Gozdus Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Może zapoznaj się z tym tematem ? http://124coupe.pl/forum/viewtopic.php?id=7274 myślę że lepiej powalczyć samemu patrząc po komentarzach tego gościa ale fakt faktem robota wychodzi bardzo fajnie !
Franek Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 kamilgt, w sumie narazie miałem nie inwestować, ale jak by się jakiś spec znalazł... Gozdus, dobre, dzieki.
martinezzg Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 odpuść sobie - u zamo robotę masz która polega na spolerowaniu klaru - sam to możesz ogarnąć - firma która robi odnawianie pianin jak kolega pisał .... sam nie ogarniesz tematu !!! nie ma mowy!! często dobrym wyjściem jest hydrografika - jeśli znajdziesz kogos kumatego - mogą Ci idealnie dopasować ton Twojego drewna - robota wychodzi naprawdę dobrze ! nie poznasz ze to nie drewno - koszt za całe w124 ok 500-600 zl,,, za 150 lepiej zakup dobry alkohol ) - a jak jestes niepijący mogę podać Ci dane do wysyłki na mój adres :)
fisti Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Zamo jest w Stanach, ostatnio nieciekawe opinie są o jego suługach.....Wiem co mówię, ale jak ktoś chce do niego śle ja nie:)
Trucky Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Widzę, że Zamo jest szerzej znany Ja zrobiłem inaczej - oryginalne drewno położyłem na półce, a zakupiłem drugi komplet, który polakierowałem na czarno. Z tym że moja auto z VINem już do końca nie jest zgodne Efekt:
fisti Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Nie głupie....jak zepsuję robotę może się coś pomyśli
Rekomendowane odpowiedzi