michal88 Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Witam, Co wedle was bardziej doświadczonych użytkowników najlepiej kryje rysy i niedoskonałości? Wyłączam z poszukiwania wszystkie pasty menzerny, scholl'a , cherry glaze , tripple , hdc... Coś z 3M? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borek Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Ale co to ma być? Pasta polerska, AIO, cleaner czy co? Chcesz tym posmarować w 15 min i mieć wow czy chcesz, żeby dawało maksymalny efekt przy szybkiej korekcie maszynowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal88 Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 Obojętnie może być maszyna albo super ekstra quick job. Warunek jest jeden maskowanie rys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.pajak Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Scholl S17+ jest w tym całkiem niezły Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal88 Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 Patrz mój pierwszy post, znam wszystkie Scholl'e poszukuje czegoś innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.pajak Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Patrz mój pierwszy post, znam wszystkie Scholl'e poszukuje czegoś innego Sorki, nie zauważyłem Próbowałeś Black Hole'a? Również jest w tym niezły Mam i sobie chwalę - aczkolwiek jako "oszust" nie jest mi potrzebny. Gdzieś było fajne zdjęcie 50/50 pokazujące maskowanie rys. Albo w temacie o BH albo na DW - nie pamiętam Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal88 Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 Rzeczywiście jest w tym całkiem niezły. Umknął mi w moich rozważaniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted October 9, 2013 Administrator Report Share Posted October 9, 2013 SONAX XTREME Machine polish Hybrid NPT Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktm950 Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Bilt Hamber Auto Balm Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.pajak Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Rzeczywiście jest w tym całkiem niezły. Umknął mi w moich rozważaniach Jak chcesz próbkę, to będę dziś wieczorem w Wieluniu, mogę ci odlać na próbę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal88 Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 g.pajak, możesz mi odlać jeśli będziesz tak sympatyczny . evo mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego Sonax'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonthyc Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 T-Cut Scratch Remover U mnie z rysami od paznokci pod klamkami poradził sobie wzorowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 UC na maszynie,wględnie SRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Jak dla mnie kombinacja FC+ na wzglednie wysokich obrotach + ultrafina w obfitej ilosci nie ma sobie rownych Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal88 Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 spons, obiło mi się o uszy , że FC w tym wypadku jest wręcz zaskakująco dobra . Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.pajak Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 g.pajak, możesz mi odlać jeśli będziesz tak sympatyczny . Jak chcesz podjechać dziś wieczorem do Wielunia ze swoim pojemniczkiem i jakąś "piwną" pamiątką dla mnie na wymianę to nie ma sprawy. Mogę zabrać ze sobą, bo zaraz wyjeżdżam z domu. Jak coś pisz PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas2110 Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 witam odgrzeję trochę temat. Jak łatwo i szybko zamaskować parę rys i hologramów na lakierze żeby jakoś przetrwać zimę? Niestety w tym sezonie nie zdążę zrobić korekty a w garażu nie mam dojścia do prądu,więc tylko ręczna robota wchodzi w grę. Po aktywnej pianie sg fruit snow foam, myciu na 2 wiadra- sg strawberry, vp tar&glue, sg iron off ,glince i ipa, myślałem nad jakimś glazem lub Aio np; -cherry glaze aio -tenzi tenzon 1 lub 2 -megs #7 -black hole -srp -lub jakie polecacie? całość po odleżeniu paru godzin chciałem zabezpieczyć woskiem fk 1000 lub słabszym fk pink wax i od czasu do czasu QD sonax bsd. Auto to czarne bmw 1, cały czas garażowane zarówno w pracy jak i domu, przebieg to około 300-400km miesięcznie. Niestety tematy; "jaki aio polecacie" lub "powłoka zabezpieczajaca tenzon 1 i 2" umarły, i nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi muszę zapytac tutaj;/ Moje pytanie jest takie który zakryje najwięcej? i czy po zabezpieczeniu go woskiem i czasami po myciu "doładowaniu" go QD wytrzyma parę zimowych ręcznych myć? uff.. sorki ze się tak rozpisałem, ale chciałem uwzględnić wszystkie ważne informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
gypsy_69 Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Zaraz pewnie zostanę zakrzyczany , ale jako wypełniacz stosuje Glare Professional Polish , działa podobnie jak SONAX XTREME Machine polish Hybrid NPT , ale moim zdaniem efekt utrzymuje się dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts