Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Co wedle was bardziej doświadczonych użytkowników najlepiej kryje rysy i niedoskonałości? Wyłączam z poszukiwania wszystkie pasty menzerny, scholl'a , cherry glaze , tripple , hdc... Coś z 3M?

Dzięki za pomoc :good:

Posted

Ale co to ma być? Pasta polerska, AIO, cleaner czy co? Chcesz tym posmarować w 15 min i mieć wow czy chcesz, żeby dawało maksymalny efekt przy szybkiej korekcie maszynowej?

Posted
Patrz mój pierwszy post, znam wszystkie Scholl'e poszukuje czegoś innego :good:

Sorki, nie zauważyłem :oops:

Próbowałeś Black Hole'a? Również jest w tym niezły :-]

Mam i sobie chwalę - aczkolwiek jako "oszust" nie jest mi potrzebny.

Gdzieś było fajne zdjęcie 50/50 pokazujące maskowanie rys. Albo w temacie o BH albo na DW - nie pamiętam :dontknow:

Posted
Rzeczywiście jest w tym całkiem niezły. Umknął mi w moich rozważaniach :o

Jak chcesz próbkę, to będę dziś wieczorem w Wieluniu, mogę ci odlać na próbę...

Posted

g.pajak, możesz mi odlać jeśli będziesz tak sympatyczny .

evo mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego Sonax'a?

Posted
g.pajak, możesz mi odlać jeśli będziesz tak sympatyczny .

Jak chcesz podjechać dziś wieczorem do Wielunia ze swoim pojemniczkiem i jakąś "piwną" pamiątką dla mnie na wymianę :-] to nie ma sprawy. Mogę zabrać ze sobą, bo zaraz wyjeżdżam z domu. Jak coś pisz PW.

Posted

witam

odgrzeję trochę temat. Jak łatwo i szybko zamaskować parę rys i hologramów na lakierze żeby jakoś przetrwać zimę? Niestety w tym sezonie nie zdążę zrobić korekty a w garażu nie mam dojścia do prądu,więc tylko ręczna robota wchodzi w grę. Po aktywnej pianie sg fruit snow foam, myciu na 2 wiadra- sg strawberry, vp tar&glue, sg iron off ,glince i ipa, myślałem nad jakimś glazem lub Aio np;

-cherry glaze aio

-tenzi tenzon 1 lub 2

-megs #7

-black hole

-srp

-lub jakie polecacie?

całość po odleżeniu paru godzin chciałem zabezpieczyć woskiem fk 1000 lub słabszym fk pink wax i od czasu do czasu QD sonax bsd.

Auto to czarne bmw 1, cały czas garażowane zarówno w pracy jak i domu, przebieg to około 300-400km miesięcznie.

Niestety tematy; "jaki aio polecacie" lub "powłoka zabezpieczajaca tenzon 1 i 2" umarły, i nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi muszę zapytac tutaj;/

Moje pytanie jest takie który zakryje najwięcej? i czy po zabezpieczeniu go woskiem i czasami po myciu "doładowaniu" go QD wytrzyma parę zimowych ręcznych myć?

uff.. sorki ze się tak rozpisałem, ale chciałem uwzględnić wszystkie ważne informacje

Posted

Zaraz pewnie zostanę zakrzyczany , ale jako wypełniacz stosuje Glare Professional Polish

, działa podobnie jak SONAX XTREME Machine polish Hybrid NPT , ale moim zdaniem efekt utrzymuje się dłużej.