Pajko Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Witajcie , Przedstawiam wam moją trzecią korektę , pacjentem było auto kolegi . Auto wyglądało nieźle ale po dokładnym umyciu i dekontaminacji okazało się że jednak tak kolorowo nie jest . Bardzo ciężko było uchwycić mankamenty tego lakieru , więc zdjęć nie ma dużo , ale efekt widać . Zapraszam do oglądania fotek i komentowania Użyte kosmetyki : Pre Wash : - Mix Shiny Garage Fruit Snow Foam + APC Nielsena + IPA Dekontaminacja : - Iron X - Prickbort MAC 124 - Glinka VP niebieska Mycie właściwe : - Szampon Shiny Garage + 2 wiadra Korekta : 2 stopniowa -Manzerna 400 -Manzerna 4000 -Pady Flexi Cleaner: -Duraglos 652 Wosk: -Collinite 476s Szyby : -Provision Glass Scrub -Rain X Plastiki -303 AP -Nielsen Choise Koła i opony -Iron X -Nielsen Brillance Auto przyjechało dość późno więc zaczynamy jak najszybciej żeby jak najwiecej zrobić przy świetle dziennym Całe auto zostało opryskane PricBortem a poniżej linii listew dodatkowo Iron X'em następnie pianujemy mixem opisanym wyżej Po pianie oczywiście było pędzelkowanie ale z racji pory dnia fotek nie mam , mam za to zdjęcie glinki po całym aucie Po glince oczywiście mycie i wjazd do garażu na osuszanie i inspekcję lakieru który na żywo pokazywał swoje złe oblicze a na zdjęciach je ukrywał Jak widać było z czym działać i co ciąć , przedstawiam więc kilka 50/50 Po ukończeniu całego auta 400 myjemy auto Wycieramy itp . Ponowne oklejanie przed 4000 i ogólny zarys i wygląd 4000 kończymy późno w nocy . Kolejny dzień to cleaner , wosk , dressingi i ogólne wykończenie detali i o to efekt
Artih Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Fajna praca, ładnie wyszło. Pytanie - co dodatkowo daje IPA w pre-wash'u ?
Sitek Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Domyślam się że ma zmyć resztki wosków koloryzujących itd. a czy do tego tez się sprawdza to nie wiem;)
Pajko Posted October 7, 2013 Author Report Posted October 7, 2013 Co do IPY w pre-wash'u , gdzieś u kogoś przeczytałem że robił taki mix , postanowiłem spróbować . Czy coś dał nie zauważyłem ani skutków ubocznych ani jakiś plusów .
KORDI Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 Udało sie wyprowadzić alkier w takim dwu stopniowym cięciu? P.S.. hehe..jaki ten świat mały tak patrze na fotki i widze że skądś kojarzę tą twarz Potem sie przyglądam "madzi" i juz wiem skąd Cie kojarzę Na weselu Bartka jechałem za Tobą
Pajko Posted October 7, 2013 Author Report Posted October 7, 2013 KORDI, udało się , osobiście wolał bym 3 stopniową ale poprostu czasu na to by zabrakło . hehe..jaki ten świat mały tak patrze na fotki i widze że skądś kojarzę tą twarz Potem sie przyglądam "madzi" i juz wiem skąd Cie kojarzę Mazda jeszcze jeździła , i w bardzo starym setupie .Ale faktycznie świat mały
KORDI Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 Jak to "jeszcze" to co z nia? Powiem Ci szczerze że mimo tylu bawarek naprawde mega wrażenie na mnie zrobiła
Sucre Posted October 8, 2013 Report Posted October 8, 2013 Mimo niewdzięcznego w pokazywaniu efektów koloru, widać że samochód ładnie odżył. Bardzo fajne 50/50
Pajko Posted October 9, 2013 Author Report Posted October 9, 2013 Zgadza się kolor iście nie "detajlingowy" .
Recommended Posts