manio49 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja brillance'a rozprowadzam jednorazowym zmywaczkiem kuchennym. 2 warstwy jedna po drugiej i po pół godzinie przetarcie mf. Przed przetarciem świeci się jak a po przetarciu jest taki neutral. Dla mnie bardzo fajny środek
pawelpp Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja psikam NB na pędzelek i jadę nim po oponie. W niektórych miejscach jest połysk w niektórych nie. Daję za dużo czy za mało ? Choć patrzćc na zdjęcia pepedrosa to daję zdecydowanie więcej. No i APC psikam 1:5 Nigdy nie próbowalem przecierać mikrofibrą ale przetestuję wasze sposoby.
pawelpp Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja psikam NB na pędzelek i jadę nim po oponie. W niektórych miejscach jest połysk w niektórych nie. Daję za dużo czy za mało ? Choć patrzćc na zdjęcia pepedrosa to daję zdecydowanie więcej. No i APC psikam 1:5 Nigdy nie próbowalem przecierać mikrofibrą ale przetestuję wasze sposoby.
slawol15 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Najefektywniej jest prysnąć na gąbkę i potem przecieramy oponę. Wychodzi najdokładniej i ekonomicznie. Przynajmniej u mnie... pozdrawiam
slawol15 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Najefektywniej jest prysnąć na gąbkę i potem przecieramy oponę. Wychodzi najdokładniej i ekonomicznie. Przynajmniej u mnie... pozdrawiam
coobah Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja nakładam takim aplikatorem: i wychodzi mi zawsze fajna satynka
coobah Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja nakładam takim aplikatorem: i wychodzi mi zawsze fajna satynka
SSanczo Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja psikam NB na pędzelek i jadę nim po oponie.W niektórych miejscach jest połysk w niektórych nie. Daję za dużo czy za mało ? Choć patrzćc na zdjęcia pepedrosa to daję zdecydowanie więcej. No i APC psikam 1:5 Nigdy nie próbowalem przecierać mikrofibrą ale przetestuję wasze sposoby. dokładnie robie tak samo jak Ty, i brakowało wykończenia w postaci przetarcia mikrofibrą, szkoda mi było mikrofibry na opone;p ale się jednak skusze;)
SSanczo Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Ja psikam NB na pędzelek i jadę nim po oponie.W niektórych miejscach jest połysk w niektórych nie. Daję za dużo czy za mało ? Choć patrzćc na zdjęcia pepedrosa to daję zdecydowanie więcej. No i APC psikam 1:5 Nigdy nie próbowalem przecierać mikrofibrą ale przetestuję wasze sposoby. dokładnie robie tak samo jak Ty, i brakowało wykończenia w postaci przetarcia mikrofibrą, szkoda mi było mikrofibry na opone;p ale się jednak skusze;)
zmstr Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 A tak wygląda Brillance ponad 2 tygodnie od nałożenia przy kontakcie z wodą:
zmstr Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 A tak wygląda Brillance ponad 2 tygodnie od nałożenia przy kontakcie z wodą:
Tworek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Kolejna wrzuta odemnie Nielsen Brillance Test sponsorowany przez własny portfel, jeszcze za czasów jak kosztował grosze (coś około 30 zł za litr) Opona przygotowana przy pomocy nie rozcieńczonego APC, dokładnie wyszorowana i opłukana, aplikacja dnia następnego. Po aplikacji : .....po przetarciu MF, otrzymujemy to co chcieliśmy Na koniec jeszcze porównanie i kropelki : Nielsen Brillance używam od bardzo dawna (jeszcze jak kosztował śmieszne pieniądze) i bardzo go lubię, mimo że śmierdzi jak pasta do butów. Jest bardzo ekonomiczny, pierwszą butlę męczę 2.5 roku i jeszcze się nie skończył. Jest szybki w aplikacji pędzlem, błyszczy niesamowicie i niezbędne jest przetarcie MF, choć często smaruje na wieczór, a na rano blask opony jest ładnie przygaszony, wchłonięty, odparowany. Nie jest mega trwały, i dlatego mam jeszcze jego zapas z początku udzielania się na forum, każdemu mogę szczerze polecić ten produkt. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. PS. dla porównania kilka bliźniaczych produktów : Shiny Garage Back2Black Vanilla Surf City Garage Black Ice ValetPRO Traditional Tyre Dressing
Tworek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Konfrontacja zawodników trwała 10 dni, wszystko miało się dobrze do momentu trasy w deszczu, która krótka nie była. Do dnia 9 wszystko było w jak najlepszym porządku, każdy z produktów wyglądał niczym nałożony godzinę temu, dzień 10 trasa w deszczu 140km. Na kolejny dzień na oponach został tylko Brillance od Nielsen i Black Ice od Surf City Garage . Shiny Garage Black2Black i ValetPRO Traditional Tyre Dressing nie ma co pokazywać, bo chyba każdy widział oponę bez dressingu. Natomiast to pozostało po dwóch lepszy zawodnikach : Nielsen Brillance : Surf City Garage Black Ice
piter007i Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Kilka aplikacji wcześniej i miałem mieszane uczucia co do Nielsena, pewnie z uwagi na częste opady deszczu. Ostatnio wymyłem dokładnie felgi, opony, przy dość wysokiej temperaturze nałożylem Nielsena. Po 9 dniach tak się prezentuje jestem w mega zaskoczony (fakt faktem nie padało, a może to przez lepsze przygotowanie powierzchni) Zaraz po aplikacji http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/16 ... bfc453.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/16 ... 2309ba.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/16 ... e1f034.jpg 9 dni później (foto niestety z kalkulatora i robione wieczorem) http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/17 ... 46f564.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/17 ... c720b8.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/17 ... 52b85f.jpg [mod=krd]Niestety, ale zdjęcia są za duże[/mod]
damian Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 [mod=]piter007i, jeżeli post jest kasowany to znaczy, że nie spełnia regulaminu i zamiast wrzucać drugi raz to poprawia się. Zapamiętaj jakie wymiary obowiązują [/mod]
ghost Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Bez przygotowania powierzchni z braku czasu. Nakładane pędzlem. Półtora tygodnia od aplikacji, 1000km z czego 75procent w deszczu. Wynik niezły jak na takie warunki. Na obu przednich oponach sie trzyma i kropelkuje: A na tylnych zniknął:
Rekomendowane odpowiedzi