Piotrek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Cześć, dzisiaj na tapecie nowość od Shiny Garage. Próbkę dostałem od Pawła z MX NOWICKI za co dziękuję. Na początek może opis producenta: Buff Up to innowacyjny sealant w płynie. Zabezpiecza i nadaje połysk wszystkim zewnętrznym elementom karoserii. Po zastosowaniu powierzchnia jest niezwykle gładka śliska. Zabezpieczone elementy bardzo dobrze odprowadzają wodę i zapobiegają nadmiernemu przyleganiu brudu. Brzmi ciekawie. Nieoficjalnie ma to być odpowiedź na Sonaxa. Sonaxa wypsikałem prawie 2 litry, więc mogę się wypowiadać. Wady Sonaxa jakie przewijają się w większości postów ? Brak śliskości, słabe usuwanie śladów po wodzie czy brak efektu WOW na lakierze. Co do ostatnich dwóch można by negocjować , ale tępa powierzchnia to fakt. Wracając jednak do produktu od Shiny Garage. Ma postać płynną rzadką i każdy atomizer zrobi z niego ładną mgiełkę. Kolor błękitny, a zapach to taki kwiatowy lakier do włosów. Produkt zgdonie z instrukcją typu psiknij i wytrzyj i tak też się stało. Pierwsze zaskoczenie to MEGA śliskość. Pod tym względem spokojnie może konkurować z Fianle czy Surf City Garage. Drugi aspekt to wygląd, produkt podbija look i to dosyć znacznie. Samochód jest jak oblany szkłem. Mocno wyciąga ziarno z lakieru. Dobrze usuwa ślady po twardej wodzie. Nie ma mazów ani innych niespodzianek. I kilka zdjęć. Jak dla mnie efekt widać. Przed: ( umyty Truskawką w dwukrotnie większym stężeniu niż zalecane) Po: Podsumowanie: Dobry produkt, dający wymierne efekty. W sam raz na szybkie prace. Nie wspomniałem jednak o cenie. 500 ml produktu to koszt 49.90, dla porównania Sonax: 750 ml za 34.00. Trochę drogo, jednak ostateczny werdykt nastąpi po sprawdzeniu jak to cudo radzi sobie z wodą, a dokładnie z jej odpychaniem.
tango Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie że piszesz o tym produkcie, ja się właśnie dzisiaj nad nim zastanawiałem - i to do porownania z Sonaxem BSD i PNS Czekam na Twoje dalsze komentarze, na razie faktycznie wyglada ciekawie...
Piotrek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 tango, Będziesz jutro na spocie ? Można by komisyjnie polać wodę.
tango Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Tak, będę. Dobry pomysl - zobaczymy jak to będzie wyglądać
kamilgt Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 piotr13, bezdotyk przed, po czy w trakcie?
Piotrek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 kamilgt, Może być i w trakcie, fajnie by było w kilka samochodów pojechać. Tylko nie wiem jak jest z dojazdem na ten najbliżej przy Warszawskiej. Przebudowali i nie wiem czy jest zawrotka.
tymczasowy Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 odpychanie wody to jedno, a trwałość to drugie - sonax 4 tygodnie spokojnie daje rade na samochodzie stojącym pod chmurką. ciekaw jestem efektów - zawsze to lepiej wspomóc krajowego producenta.
Administrator Evo Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Obawiam się że pod względem kropelkowania i odpychania wody, to zdecydowanie nie jest liga Sonaxa BSD Co nie zmienia faktu że produkt w innych kwestiach daje radę.
Piotrek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Wodę odpycha nawet znośnie, ale kropelki w stosunku do Sonaxa to inna liga. Look i śliskość dla Shiny, kropelki dla Sonaxa. Decyzję każdy już musi podjać sam.
all4auto Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 piotr13, bardzo dziękuje za test, chciałem tylko sprostować, że ww produkt nie jest konkurentem dla Sonaxa, nad takowym preparatem pracujemy, Buff up to ukłon w stronę osób które chciałbym uniwersalny produkt w zasadzie do każdej zewnętrznej powierzchni, ma się go łatwo aplikować, powierzchnia ma pozostać bardzo śliska, wyciągnąć głębie, nadać połysk i zabezpieczyć daną powierzchnię
kamilgt Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 all4auto, Szyby boczne/tylne też?
all4auto Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 kamilgt, szyby również można potraktować produktem, nie maże się i działa jak niewidzialna wycieraczka
bubolak Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Potwierdzam, że na szyby nadaję się jak najbardziej. Wypryskałem całe auto (łącznie z przednią), po przejechaniu glinką i Lusso Revitilizing Cream. Jak na razie tylko raz płukałem auto na bez-dotyku po jeżdżeniu po szutrach i odprowadzanie wody rewelacja. Będę sprawdzał trwałość produktu w kontekście LSP. Aplikacja zajmuje dosłownie 5 minut na całe auto, więc dobra alternatywa w warunkach polowych.
bubolak Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Potwierdzam, że na szyby nadaję się jak najbardziej. Wypryskałem całe auto (łącznie z przednią), po przejechaniu glinką i Lusso Revitilizing Cream. Jak na razie tylko raz płukałem auto na bez-dotyku po jeżdżeniu po szutrach i odprowadzanie wody rewelacja. Będę sprawdzał trwałość produktu w kontekście LSP. Aplikacja zajmuje dosłownie 5 minut na całe auto, więc dobra alternatywa w warunkach polowych.
Pimps Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 piotr13 - czy dobrze zrozumiałem że specyfikiem pryskasz na lakier i przecierasz i to wszystko w dwóch krokach? Czy może pryskasz, rozcierasz a potem suchą mikrofibrą kończysz?
Pimps Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 piotr13 - czy dobrze zrozumiałem że specyfikiem pryskasz na lakier i przecierasz i to wszystko w dwóch krokach? Czy może pryskasz, rozcierasz a potem suchą mikrofibrą kończysz?
all4auto Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Pimps, pryskasz, przecierasz i kończysz, jeżeli chciałbyś uzyskać jeszcze większy połysk to opcjonalnie można raz jeszcze delikatnie przetrzeć lakier fibrą
all4auto Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Pimps, pryskasz, przecierasz i kończysz, jeżeli chciałbyś uzyskać jeszcze większy połysk to opcjonalnie można raz jeszcze delikatnie przetrzeć lakier fibrą
Piotrek Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Pimps, Tak, psikałem na lakier i przecierałem suchą fibrą. W zasadzie można by było tak zostawić, ale w instrukcji było napisane aby przetrzeć suchą mikrofibrą. I tak też zrobiłem. Wydaje mi się, że dodało to troszkę pkt. do wyglądu. EDIT: all4auto był szybszy
Piotrek Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Pimps, Tak, psikałem na lakier i przecierałem suchą fibrą. W zasadzie można by było tak zostawić, ale w instrukcji było napisane aby przetrzeć suchą mikrofibrą. I tak też zrobiłem. Wydaje mi się, że dodało to troszkę pkt. do wyglądu. EDIT: all4auto był szybszy
Pimps Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 piotr13 - no to fajnie bo robi się to w 2 krokach a nie psika, rozciera a potem wycierach do sucha. Z racji tego że jestem leniem to pewnie zakupię środek - jeszcze raz dzięki.
Pimps Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 piotr13 - no to fajnie bo robi się to w 2 krokach a nie psika, rozciera a potem wycierach do sucha. Z racji tego że jestem leniem to pewnie zakupię środek - jeszcze raz dzięki.
chudy Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 są już dane o trwałości? mineły ponad 2 tygodnie - jak się środek trzyma?
chudy Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 są już dane o trwałości? mineły ponad 2 tygodnie - jak się środek trzyma?
Piotrek Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 chudy, Trzyma, kropelki są już jednak mocno nie regularne, wodę odprowadza wolniej jednak dosysć dokładnie. Przez ten czas 2 mycia ręczne i około 5 płukań ostatnim programem. Raz Shiny Truskawka a raz nowy Autoglym. W tym tygodniu pewnie go usunę.
Rekomendowane odpowiedzi