kimbo0 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Witam! Jestem ( w końcu ) na etapie kupowania maszyny polerskiej. Jako, że nigdy nie miałem styczności z polerowaniem chcę zakupić bezpieczniejszą opcję - polerkę orbitalną. Nie wiem która z tych dwóch będzie lepsza ? Kestrel DAS-6 czy Lare Epl-41 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałoś Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Może Krauss? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Lub epl-42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabat Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Ceny Krauss a Lare są praktycznie identyczne,niektórzy twierdzą że maszyny też są identyczne Więc dalej to nie jest wybór między w/w a Kestrel-em Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nie ma co porównywać takiego DAS'a z Lare 42 czy Krauss'em, nie wiem jak DAS PRO. Miałem DAS'a-6, teraz kupiłem epl-42 i różnica jest kolosalna na plus dla Lare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel87 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 kimbo0, też miałem ten problem. Wygrała epl-42. Teraz czekam tylko na kasę Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Car Care Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Pavlik, daniel.ch7, dzięki za dobre słowo kimbo0, w tym miesiącu jeździmy z naszym events team'em głównie po "okolicy" zapraszamy na którąś z imprez - będziesz mógł sam się przekonać jak maszyny działają i łatwiej będzie zdecydować szczegóły i terminarz imprez www.events.LARE.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Kestrel DAS-6 czy Lare Epl-41 ? Niebo a ziemia - dociśniesz das-6, to się zatrzyma, dociśniesz epl-41, to lekko zwolni ruch rotacyjny Wypadałoby porównać z DAS-6 Pro. Do prac przy aucie bardziej polecam EPL-42 ze względu na odrobinę mniejsze wibracje od EPL-41. EPL-41 za to jest ciut lżejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukolarz Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 zegarek, obie Lare są tak samo głośne czy jest jakaś różnica pomiędzy nimi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Car Care Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 tukolarz, zapraszamy do nas, można porównać - posłuchać. Masz wyjątkowo blisko do nas ;-) Ewentualnie zapraszamy w ten weekend na zlot VAG w Nysie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 zegarek, obie Lare są tak samo głośne czy jest jakaś różnica pomiędzy nimi? Ogólne wrażenie jakie odniosłem, to że EPL-42 jest cichsza. Ale to może ze względu, że powstaje mniejszy rezonans na polerowanym elemencie. Nie odpalałem jednej maszyny obok drugiej, ale można zrobić taki test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Wynika to min. ze skoku mimośrodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Są maszyny z większymi skokami, a chodzą bardziej gładko Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemoWWL Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 A jak wypada Lare EPL-11 w porównaniu do EPL-42 ? Bo różnica w cenie tylko 4 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 A jak wypada Lare EPL-11 w porównaniu do EPL-42 ? Bo różnica w cenie tylko 4 zł Jakość wykonania na takim samym poziomie i tylko tyle mają wspólnego, bo zasada działania zupełnie inna. Maszyny absolutnie się nie wykluczają, więc z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że warto mieć obie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 PrzemoWWL, tak jak napisał Zegarek. O ile EPL-11 jako rotacji bym gorąco nie polecał, o tyle wibracyjną EPL-42 można rekomendować z czystym sumieniem. btw. Poczytaj Maszyna oscylacyjna (wibracyjna) vs Maszyna rotacyjna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chat Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Użytkowałem dość często Lare EPL-41 przez ponad 1,5 roku, po tym czasie pojawił się luz na trzpieniu. Wysłałem sprzęt do serwisu Lakierniczy.pl. Odesłano mi polerkę praktycznie w ciągu dwóch dni ! naprawioną, mimo zakończonego okresu gwarancji - Bez żadnych dodatkowych kosztów !!! pokryłem tylko koszty przesyłki. W czasach kiedy wielu sprzedawców i serwisantów nie przejmuje się "problemami" klientów pogwarancyjnych taka postawa sprzedawcy i serwisanta Lare - Lakierniczy.pl jest na najwyższym poziomie ! Chat Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir.miczu Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 jak cos u mnie w garażu lezy Kestrel DAS-6 , raz włączony, moge sprzedac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berd Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 sir.miczu, Ile chcesz za DAS - 6? Daj info na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukis Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Nie ma co porównywać takiego DAS'a z Lare 42 czy Krauss'em, nie wiem jak DAS PRO. Miałem DAS'a-6, teraz kupiłem epl-42 i różnica jest kolosalna na plus dla Lare. Pavlik a jak wygląda porównanie Lare 42 z Krauss'em ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloo1033 Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 tez jestem ciekaw jak wypada Krauss DB-5800S w porównaniu do Lare EPL 42, poniewaz kraussa mozna teraz za 490pln kupic.To 100pln mniej niz za Lare. Lepiej brac kraussa czy dołozyc do Lare te 100pln. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar79 Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 a jak epl-42 do g 220 v2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 pabloo1033, przecież to to samo mar79, pracowałem trochę na kraussie,czyli epl42,a miałem g220 v1 i mam teraz v2,to powiem,że roboty z cyklu przelecieć auto cleanerem wielkiej różnicy nie zauważysz,ale rypanie po kilkanaście godzin dziennie,to jednak stwierdzam,że wolę v2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berd Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 pracowałem trochę na kraussie,czyli epl42, Krauss to Krauss, a epl42 to LARE Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 pracowałem trochę na kraussie,czyli epl42, Krauss to Krauss, a epl42 to LARE Chodziło mi bardziej,że to to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts