kimbo0 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam! Jestem ( w końcu ) na etapie kupowania maszyny polerskiej. Jako, że nigdy nie miałem styczności z polerowaniem chcę zakupić bezpieczniejszą opcję - polerkę orbitalną. Nie wiem która z tych dwóch będzie lepsza ? Kestrel DAS-6 czy Lare Epl-41 ?
Sabat Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ceny Krauss a Lare są praktycznie identyczne,niektórzy twierdzą że maszyny też są identyczne Więc dalej to nie jest wybór między w/w a Kestrel-em
Pavlik Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie ma co porównywać takiego DAS'a z Lare 42 czy Krauss'em, nie wiem jak DAS PRO. Miałem DAS'a-6, teraz kupiłem epl-42 i różnica jest kolosalna na plus dla Lare.
daniel87 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 kimbo0, też miałem ten problem. Wygrała epl-42. Teraz czekam tylko na kasę
LARE Car Care Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Pavlik, daniel.ch7, dzięki za dobre słowo kimbo0, w tym miesiącu jeździmy z naszym events team'em głównie po "okolicy" zapraszamy na którąś z imprez - będziesz mógł sam się przekonać jak maszyny działają i łatwiej będzie zdecydować szczegóły i terminarz imprez www.events.LARE.pl
zegarek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Kestrel DAS-6 czy Lare Epl-41 ? Niebo a ziemia - dociśniesz das-6, to się zatrzyma, dociśniesz epl-41, to lekko zwolni ruch rotacyjny Wypadałoby porównać z DAS-6 Pro. Do prac przy aucie bardziej polecam EPL-42 ze względu na odrobinę mniejsze wibracje od EPL-41. EPL-41 za to jest ciut lżejsza.
tukolarz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 zegarek, obie Lare są tak samo głośne czy jest jakaś różnica pomiędzy nimi?
LARE Car Care Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 tukolarz, zapraszamy do nas, można porównać - posłuchać. Masz wyjątkowo blisko do nas ;-) Ewentualnie zapraszamy w ten weekend na zlot VAG w Nysie !
zegarek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 zegarek, obie Lare są tak samo głośne czy jest jakaś różnica pomiędzy nimi? Ogólne wrażenie jakie odniosłem, to że EPL-42 jest cichsza. Ale to może ze względu, że powstaje mniejszy rezonans na polerowanym elemencie. Nie odpalałem jednej maszyny obok drugiej, ale można zrobić taki test.
kubik Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Wynika to min. ze skoku mimośrodu.
zegarek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Są maszyny z większymi skokami, a chodzą bardziej gładko
PrzemoWWL Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 A jak wypada Lare EPL-11 w porównaniu do EPL-42 ? Bo różnica w cenie tylko 4 zł
zegarek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 A jak wypada Lare EPL-11 w porównaniu do EPL-42 ? Bo różnica w cenie tylko 4 zł Jakość wykonania na takim samym poziomie i tylko tyle mają wspólnego, bo zasada działania zupełnie inna. Maszyny absolutnie się nie wykluczają, więc z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że warto mieć obie
SJake Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 PrzemoWWL, tak jak napisał Zegarek. O ile EPL-11 jako rotacji bym gorąco nie polecał, o tyle wibracyjną EPL-42 można rekomendować z czystym sumieniem. btw. Poczytaj Maszyna oscylacyjna (wibracyjna) vs Maszyna rotacyjna
Chat Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Użytkowałem dość często Lare EPL-41 przez ponad 1,5 roku, po tym czasie pojawił się luz na trzpieniu. Wysłałem sprzęt do serwisu Lakierniczy.pl. Odesłano mi polerkę praktycznie w ciągu dwóch dni ! naprawioną, mimo zakończonego okresu gwarancji - Bez żadnych dodatkowych kosztów !!! pokryłem tylko koszty przesyłki. W czasach kiedy wielu sprzedawców i serwisantów nie przejmuje się "problemami" klientów pogwarancyjnych taka postawa sprzedawcy i serwisanta Lare - Lakierniczy.pl jest na najwyższym poziomie ! Chat
sir.miczu Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 jak cos u mnie w garażu lezy Kestrel DAS-6 , raz włączony, moge sprzedac
Berd Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 sir.miczu, Ile chcesz za DAS - 6? Daj info na PW
kukis Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Nie ma co porównywać takiego DAS'a z Lare 42 czy Krauss'em, nie wiem jak DAS PRO. Miałem DAS'a-6, teraz kupiłem epl-42 i różnica jest kolosalna na plus dla Lare. Pavlik a jak wygląda porównanie Lare 42 z Krauss'em ?
pabloo1033 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 tez jestem ciekaw jak wypada Krauss DB-5800S w porównaniu do Lare EPL 42, poniewaz kraussa mozna teraz za 490pln kupic.To 100pln mniej niz za Lare. Lepiej brac kraussa czy dołozyc do Lare te 100pln.
kubik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 pabloo1033, przecież to to samo mar79, pracowałem trochę na kraussie,czyli epl42,a miałem g220 v1 i mam teraz v2,to powiem,że roboty z cyklu przelecieć auto cleanerem wielkiej różnicy nie zauważysz,ale rypanie po kilkanaście godzin dziennie,to jednak stwierdzam,że wolę v2
Berd Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 pracowałem trochę na kraussie,czyli epl42, Krauss to Krauss, a epl42 to LARE
kubik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 pracowałem trochę na kraussie,czyli epl42, Krauss to Krauss, a epl42 to LARE Chodziło mi bardziej,że to to samo
Rekomendowane odpowiedzi