weglus Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Pavlik, nie na kieszeń studenta takie zabawki EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Evo, tak troche offtopowo ale może inni też sie zastanawiają. co masz na myśli pisząc 'konkretny zmywacz'? może Koch Chemie Silicon & Wachsentferner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Pavlik, nie na kieszeń studenta takie zabawki EOT To polecam S17+ bez wymywania jako 90% one step Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Pavlik, mam w planach zakup maszyny i 3past menzerny. aut nie mam jakoś zmasakrowanych więc powinno dać rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Albo chcemy mieć dobre samopoczucie, przemywać IPĄ i chwalić się zrobioną korektą na 99% pastą polish na DA, albo sięgnać po konkretny zmywacz, wymyć 5x tyle co wymyje IPA i zapłakać nad tym co do tej pory tworzyliśmy. No cóż. Z tego co widzę to większa połowa PSB wklejają zdjęcia aby mieć dobre samopoczucie, w mało jakiej relacji widzę aby był jakiś konkretny zmywacz... Do tej pory sądziłem, że mogę zrobić to IPĄ którą kupiłem u chłopaków z R&S w litrowej butelce z atomizerem, oni też tym czyścili lakier po korekcie. Albo mało wiem albo ty jesteś na dużo wyższym szczeblu w polerowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Adamek Chodzi tylko o to, że piszesz o korekcie na 90%, a tak naprawdę nie wymyłeś porządnie past Użyj raz porządny zmywacz, a zrozumiesz o co chodzi Relacja bardzo fajna a sam lakier do pracy też super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Świetnie odżyło. Uwielbiam wasze relacje za ilość zdjęć 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Maja 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 No cóż. Z tego co widzę to większa połowa PSB wklejają zdjęcia aby mieć dobre samopoczucie, w mało jakiej relacji widzę aby był jakiś konkretny zmywacz.... Czuje sie troche przyatakowany bo w moich relacjach zmywacza tez nie ma. Aczkolwiek wraz z Sz. P. Mieszaczem Kuba JM63 bawilismy sie i testowalismy i doszlismy do wniosku, ze mozna go pominac uzywajac obficie IPY oraz przemywajac lakier mocnym roztworem APC. Nie jest przypadkiem to, ze po skonczonym darciu, przed finishem zlewam auto bardzo mocna piana, np 200ml APC Surfex HD i do tego 50ml Tenzi Trucka. Wyplukuje wszystko jak zly i jestem w stanie ocenic poziom korekty na realnym poziomie. IPA sie konczy na polce, wiec nastepnym razem zastapie ja zmywaczem Jednak mycie mocna piana po korekcie nadal pozostanie w nawyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ipa nie wymywa calosci pasty (menzerna) takze bez apc sie nie obejdzie żeby widziec realna korekte Piękny macie garaż! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 weglus, http://www.pielegnowacauto.pl/plyn-do-i ... er-5l.html Adamek, nieźle ogarnęliście autko, że też się Wam chciało zdejmować klamki, boczki...i do tego jeszcze w takim tempie Zdjąć klamkę to 1min roboty... Tak samo z założeniem. Więc dlaczego tego by nie zrobić, skoro dużo łatwiej się wtedy poleruje obszar wnęki pod klamką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elf Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ostatnio usłyszałem bardzo fajny tekst "Schole wypełniole" Lubię te pasty, szybko i przyjemnie się nimi pracuje, używam i pozbywać się ich nie będę, S17+ korektę robi superancko no ale ten zmywacz ...zastanawiam się po co ja go kupiłem, jak miałem IPE to wszystko jakoś lepiej mi wychodziło A praca przy autku naprawdę zajebista czas w jakim wykonaliście tą robotą robi wrażenie, szczególnie biorąc pod uwagę czarny kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Zdjąć klamkę to 1min roboty... Tak samo z założeniem. jak się wie jak to można zdejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jak to zmywacz? Nie IPA? Ciekawe co będzie następną, cudowną rzeczą, wyciągniętą z pochlapanej podkładem szafki lakiernika - partaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Zdjąć klamkę to 1min roboty... Tak samo z założeniem. jak się wie jak to można zdejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Liam, ja słyszałem o cudownych właściwościach FC+, ta pasta jest bardzo bezpieczna, tnie do momentu aż jest rysa. Jak tylko rysa zostaje zlikwidowana, pasta już nie tnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Super praca , a relacja według mnie jedna z najlepszych na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moler Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Temat dyskusji zszedł na temat IPY, natomiast ja oglądając zdjęcia wywnioskowałem że po myciu i dekontaminacji nałożyliście na auto ponownie aktywną pianę i użyliście jej jako poślizgu dla glinki? Czy zrozumiałem dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Temat dyskusji zszedł na temat IPY, natomiast ja oglądając zdjęcia wywnioskowałem że po myciu i dekontaminacji nałożyliście na auto ponownie aktywną pianę i użyliście jej jako poślizgu dla glinki? Czy zrozumiałem dobrze? Dobrze rozumiesz. Chodzi tylko o poślizg a przy okazji rozpuści wszystkie wcześniejsze preparaty z lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moler Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Nie narobiłeś bałaganu na lakierze w ten sposób? Jak się spisuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Nie narobiłeś bałaganu na lakierze w ten sposób? Jak się spisuje? Dlaczego miałbym narobić bałaganu? Chodzi o poślizg a przy tej pianie tego nie brakuje. Zazwyczaj kupowałem QD Megsa i psikałem jedną butelkę na samochód aby był poślizg. Potem się dowiedziałem, że ludzie to zastępują wodą z płynem więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 po co się kłócić kilka razy myjnia na bezdotyku i się okaże czy to magia wypełnienia... co do samej korekty DA da radę ładnie odświeżyć lakier ale do efektów osiągniętych przy użyciu rotacji bardzo jej daleko* piszę nie teoretycznie a praktycznie posiadałem polerkę DA kestrela, a obecnie rotację makity 9227 CB. pasta scholla S17 wypełnia napewno dużo bardziej niż pasty menzerny np. FG500 lub S40 w stosunku do SF4000 co do IPY to hmm... jak komuś nie przeszkadza zapach to można użyć benzyny ekstrakcyjnej Ogółem efekt fajny ale tylko czy trwały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 co do IPY to hmm... Po przeczytaniu wszystkich postów rozumiem, że jeżeli chce się zrobić KOREKTĘ z prawdziwego zdarzenia , to IPA już nie spełni swojej roli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 co do IPY to hmm... Po przeczytaniu wszystkich postów rozumiem, że jeżeli chce się zrobić KOREKTĘ z prawdziwego zdarzenia , to IPA już nie spełni swojej roli Z tego wychodzi, że nie. To się zmienia z dnia na dzień. Osobiście nie nadążam za tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Adamek, a jak takie płukanie przezył silnik i kable wszystkie. Sam mam u siebie wszystko po 4 latach i 170k km przelatanych zakurzone i się zastanawiam czy mogę psikać to roztworem wszystko APC 1:15 np. Red Devil i potem myjką spłukać... trochę się obawiam, różne historie krążą na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Fajna praca i relacja. Niestety chlopaki maja racje IPA sie nie nadaje. Jak robisz korekte pod powloke, to powinna byc jak najlepsza, osobiscie uzywam CarPro Erasera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi