GrzegorzLU Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Witam od niedawana jestem posiadaczem citroena c4 i po szczegółowym myciu zauwazylem na karoseri ciemne matowe przebarwienia ... u siostry jest cos w tym stylu na lakierze i powodem tego byly ptasie odchody ktore lezaly sobie na lakierze z 3 tygodnie ;/ Moge liczyc na drobna podpowiedz czego uzyc co z tym zrobic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ja bym spróbował delikatnym papierem ściernym a potem spolerował - powinno coś pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzLU Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 ale w tym wypadku polerowanie reczne tylko wchodzi w gre Link to comment Share on other sites More sharing options...
adii Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 u mnie na ciemnym lakierze nawet przejazd zielonym korkiem na futrze nie pomógł, ręcznie ciężko będzie to tobie wyprowadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkins Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 W zależności od lakieru, na niektórych zejdzie ręcznie, na innych maszynowo i papierkiem ale w większości nie do usunięcia - ja tak mam na dachu w BMW 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzLU Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 citroenowski lakier;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
W1Michal Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 u mnie na Peugeocie 508 ptak zrobił wiadomo co, po trzech godzinach zmyłem i niestety zrobiło mi się to samo. Także u mnie odchody nie musiały leżeć długo, wystarczy kilka godzin na słońcu. Nie wspominam że lakier rysuje się od patrzenia na niego, rysy potrafią się zrobić podczas polerowania cleanera czy wosku Link to comment Share on other sites More sharing options...
JM63 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Chyba, że stałeś pod budynkiem w czasie deszczu i coś ściekło, zaschło i się tak zrobiło. Moja dziewczyna tak miała i pomógł... ocet A jeśli to od ptaków, to marne szanse na usunięcie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzLU Posted May 21, 2013 Author Report Share Posted May 21, 2013 popieram kolege Michała to co te lakiery potrafia to sie w glowie nie miesci ;p mało brakuje zeby przy dodknieciu reka rysa byla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimmu Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Wczoraj miałem Peugeota 508, czarny. Na tylnej klapie miał trzy podobne placki, na dachu jeden wielki(ok 5cm średnicy). Na klapie poradziłem sobie z tym w miarę bez problemu FG500+IP2000 (pady odpowiednio biały i pomarańczowy flexi). Na dachu po takim samym zestawie efekt był bardzo słaby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts