GrzegorzLU Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Witam od niedawana jestem posiadaczem citroena c4 i po szczegółowym myciu zauwazylem na karoseri ciemne matowe przebarwienia ... u siostry jest cos w tym stylu na lakierze i powodem tego byly ptasie odchody ktore lezaly sobie na lakierze z 3 tygodnie ;/ Moge liczyc na drobna podpowiedz czego uzyc co z tym zrobic ?
blaszczu Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Ja bym spróbował delikatnym papierem ściernym a potem spolerował - powinno coś pomóc
GrzegorzLU Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 ale w tym wypadku polerowanie reczne tylko wchodzi w gre
adii Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 u mnie na ciemnym lakierze nawet przejazd zielonym korkiem na futrze nie pomógł, ręcznie ciężko będzie to tobie wyprowadzić.
dzinkins Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 W zależności od lakieru, na niektórych zejdzie ręcznie, na innych maszynowo i papierkiem ale w większości nie do usunięcia - ja tak mam na dachu w BMW 3
W1Michal Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 u mnie na Peugeocie 508 ptak zrobił wiadomo co, po trzech godzinach zmyłem i niestety zrobiło mi się to samo. Także u mnie odchody nie musiały leżeć długo, wystarczy kilka godzin na słońcu. Nie wspominam że lakier rysuje się od patrzenia na niego, rysy potrafią się zrobić podczas polerowania cleanera czy wosku
JM63 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Chyba, że stałeś pod budynkiem w czasie deszczu i coś ściekło, zaschło i się tak zrobiło. Moja dziewczyna tak miała i pomógł... ocet A jeśli to od ptaków, to marne szanse na usunięcie...
GrzegorzLU Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 popieram kolege Michała to co te lakiery potrafia to sie w glowie nie miesci ;p mało brakuje zeby przy dodknieciu reka rysa byla
Dimmu Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Wczoraj miałem Peugeota 508, czarny. Na tylnej klapie miał trzy podobne placki, na dachu jeden wielki(ok 5cm średnicy). Na klapie poradziłem sobie z tym w miarę bez problemu FG500+IP2000 (pady odpowiednio biały i pomarańczowy flexi). Na dachu po takim samym zestawie efekt był bardzo słaby.
Rekomendowane odpowiedzi