Jump to content

Karcher Puzzi 200 i Valet PRO Interior APC

Recommended Posts

Witam 8-)

Za niedługo będę miał do dyspozycji odkurzacz piorący Karcher Puzzi 200, a wraz z nim jakieś profesjonalne detergenty, jednakże nie wiem ile tych środków będzie i na ile mi to wystarczy ;) Dlatego chciałem Was zapytać, czy gdyby tych środków zabrakło mógłbym użyć Valet PRO Interior APC ( mam tego 5L ) rozcieńczonego z wodą i wlać do pojemnika odkurzacza? Czy może lepiej używać go jako "PRE-SPREY" ? Jak myślicie czy takie zestawienie mogło by lepiej zadziałać, niż "Karcherowskie" detergenty?

I jeszcze jedno pytanie, czy wie ktoś może na ile wystarcza np. jedna tabletka środka Karcher RM 760? Na ile litrów czy coś tego typu ? :P

Z góry dzięki za każdą informacje..

Jedna tabletka to 4 l gotowego roztworu, czyli 2 szt dajesz na wiadereczko w puzzi. Z w/w APC uważaj na stężenie żeby w maszynie nie zaczęło się nadmiernie pienić, w razie czego odpieniacz do wiaderka z brudną wodą wlej ( albo 50-100 ml mleka ). Jako pre-sprey też się to nada.

powodzenia

Ok dzięki za odpowiedź :D.

Właśnie przed chwilą skoczyłem do garażu obejrzeć to Valet PRO Interior APC, i na odwrocie jest napisane "Tapicerka i wykładziny: Rozcięcz 1:80—do użycia w ekstraktorach." - czyli jeśli się do tego zastosuje problemu z nadmiernym pienieniem chyba nie powinno być :)