koczownik Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Potrzebuję folie do oklejenia lusterek zewnętrznych w kolorze zwykłego aluminium (carbon, aluminium szczotkowane odpada). Folia ma przypominać jak najbardziej taki kolor Ma ktoś jakieś namiary na taką folie dobrej jakości, myślę, że 40x80cm powinno wystarczyć. Z 3M nie znalazłem takiego koloru Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 koczownik, kolego zobacz tu http://allegro.pl/folia-samochodowa-mat ... 07274.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Nie znajdziesz takiej folii jak te lustra na zdjęciu.Przynajmniej ja takiej nie wiedziałem . Jest srebrna lub chrom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koczownik Posted May 12, 2013 Author Report Share Posted May 12, 2013 Szkoda, takie nakładki 600 PLN Chcę jak najbardziej podobną okleić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 a pomalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koczownik Posted May 12, 2013 Author Report Share Posted May 12, 2013 nie chce malować, bo jak będę chciał wrócić do oryginału to będzie problem. Będę szukał tej foli. Pewnie zamówię z 2, 3 różne i coś dopasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 to kupić używkę i pomalować http://allegro.pl/listing/listing.php?d ... sterka+c30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyalf Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Jak zdecydujesz sie to okleic to kup przede wszystkim folie wylewana. I z tego co pamietam to wylewana Orafol ma taki kolor. Dostaniesz ja w wiekszosci hurtowni poligraficznych. Ewentualnie allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koczownik Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Jak zdecydujesz sie to okleic to kup przede wszystkim folie wylewana. I z tego co pamietam to wylewana Orafol ma taki kolor. Dostaniesz ja w wiekszosci hurtowni poligraficznych. Ewentualnie allegro. Nie wiesz jaki to może być odcień? z Orafol, gość mi jakiś metalik próbuje wcisnąć, ale jaki to metalik? To ma być aluminium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arglist Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Z tego co ja się orientuję to wylewaną imitującą aluminium robi tylko 3m co do folii oracal to w tym wzorniku znajdują się folię metalizowane http://sklep.lambda.pl/pl/p/Oracal-352- ... nik-A4/771 Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyalf Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Sprawdze jutro wzorniki, bo wydawalo mi sie, ze Oracal ma cos podobnego do aluminium. Chyba, ze sie pomylilem. Wylewane metaliki maja na bank, ale imitacje aluminium chyba tez. 3M ma taka folie, ale to chyba matowy metalik a kolega chcial zwykly alu bez metalikow, drapania itp. Nie pamietam czy 3m ma samo aluminium. Oprocz Oracala i 3M warto tez sprawdzic inne firmy. Maja czasami ciekawe rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pływak Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Oracal nie ma takiej foli co prawda jest 351 matt chrome ale to jest zwykła matowa srebrna folia, która nie wygląda tak jak na lusterkach z fotki bo tam jednak trochę połysku widać, a ta oracala jest kompletnie matowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koczownik Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Z tego co ja się orientuję to wylewaną imitującą aluminium robi tylko 3m co do folii oracal to w tym wzorniku znajdują się folię metalizowane http://sklep.lambda.pl/pl/p/Oracal-352- ... nik-A4/771 Metalizowane odpadają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumisiek Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 poszukaj z folii HEXIS jak dobrze pamiętam mają taką folię ( oklejałem lusterka audi na wzór RS ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 wylewna oracal 751 - 090 lub oracal 951 - 908 aluminium i w 951 możesz sobie poprzebierać w srebrnych troszkę, ewentualnie szukaj takiej folii w Plasticsie lub Tuplexie ale oni nie mają oracala tylko Avery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts