Jump to content

Folia aluminium do oklejania z zewnątrz

koczownik

Recommended Posts

Potrzebuję folie do oklejenia lusterek zewnętrznych w kolorze zwykłego aluminium (carbon, aluminium szczotkowane odpada). Folia ma przypominać jak najbardziej taki kolor

b240db9a50e6f1ae.jpg

Ma ktoś jakieś namiary na taką folie dobrej jakości, myślę, że 40x80cm powinno wystarczyć. Z 3M nie znalazłem takiego koloru

Jak zdecydujesz sie to okleic to kup przede wszystkim folie wylewana. I z tego co pamietam to wylewana Orafol ma taki kolor. Dostaniesz ja w wiekszosci hurtowni poligraficznych. Ewentualnie allegro.

Jak zdecydujesz sie to okleic to kup przede wszystkim folie wylewana. I z tego co pamietam to wylewana Orafol ma taki kolor. Dostaniesz ja w wiekszosci hurtowni poligraficznych. Ewentualnie allegro.

Nie wiesz jaki to może być odcień? z Orafol, gość mi jakiś metalik próbuje wcisnąć, ale jaki to metalik? To ma być aluminium.

Sprawdze jutro wzorniki, bo wydawalo mi sie, ze Oracal ma cos podobnego do aluminium.

Chyba, ze sie pomylilem. Wylewane metaliki maja na bank, ale imitacje aluminium chyba tez.

3M ma taka folie, ale to chyba matowy metalik a kolega chcial zwykly alu bez metalikow, drapania itp. Nie pamietam czy 3m ma samo aluminium.

Oprocz Oracala i 3M warto tez sprawdzic inne firmy. Maja czasami ciekawe rzeczy.

Oracal nie ma takiej foli co prawda jest 351 matt chrome ale to jest zwykła matowa srebrna folia, która nie wygląda tak jak na lusterkach z fotki bo tam jednak trochę połysku widać, a ta oracala jest kompletnie matowa.

wylewna oracal 751 - 090 lub oracal 951 - 908 aluminium i w 951 możesz sobie poprzebierać w srebrnych troszkę, ewentualnie szukaj takiej folii w Plasticsie lub Tuplexie ale oni nie mają oracala tylko Avery