kubik Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Dzień dobry cześć i czołem, zauważyłem,że nie ma konkretnego tematu tegoż środka,tak więc pozwolę sobie go założyć. Więc w dwóch słowach o specyfiku,o jakże wykrętnej nazwie Owatrol Polytrol. Jest to dość oleista ciecz,o równie oleistym zapachu,koloru bursztynowego W moim mniemaniu restorer i długotrwały dressing za razem. Zastosowanie...raczej zewnętrze głównie ze względu na zapach,no ale jak kto lubi.Nie mniej jednak co rusz to wynajduję nowe zastosowanie tegoż środka,na dobrą sprawę nadaje się do wszystkiego co jest z tworzywa,bo z gumą już tak się nie lubi Wydajność na bardzo wysokim poziomie.Ja upodobałem sobie nanoszenie pędzelkiem,potem zebranie nadmiaru fibrą/ręcznikiem. Jak widać na jednym ze zdjęć środek jest absolutnie nie wymagający przygotowania powierzchni,bo nawet sam sobie radzi ze smołą nie mniej jednak im lepiej przygotowana powierzchnia tym teoretycznie lepiej powinien siedzieć. Pierwsze elementy na które nałożyłem to wyblakłe listwy e36,to było 7msc.temu i w sumie wciąż siedzi Efekt,na początku połysk,potem siada do naturalnego,nowego tworzywa No dobra to teraz efekty po zastosowaniu Mieliśmy sobie nadkole zostało oczywiście umyte,a odsmalacza ze sobą nie miałem,więc trochę tego zostało na nadkolach Tu po umyciu i naniesieniu środka Tu po zebraniu nadmiaru,razem ze smołą Tu już chwilę później widać fajne,zdrowe tworzywo Tak to wygląda po 2tygodniach,jak widać były jazdy w deszczu A tu na listwach A tu po wytarciu To by było na tyle,środka już trochę zużyłem,jednak nie mam nawyku robienia zdjęć,więc tylko tyle. Pozdrawiam
Piotrek Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 kubik, Nie ma tendencji do spływania ? Nie robią się takie jakb "wyblakłe smugi" po deszczu ? [ Dodano: 10 Maj 2013, 13:01 ] kubik, Nie ma tendencji do spływania ? Nie robią się takie jakb "wyblakłe smugi" po deszczu ?
kubik Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 kubik, Nie ma tendencji do spływania ? Nie robią się takie jakb "wyblakłe smugi" po deszczu ? w żadnym wypadku Ostatnio zrobiłem całe zderzaki nielakierowane w służbowym karakanie
SzaKal Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Ja już ponad rok temu nakładałem na nadkole środek do renowacji plastików z normfes i dalej siedzi, na uszczelkach również trzyma się jak zły
kubik Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Ja już ponad rok temu nakładałem na nadkole środek do renowacji plastików z normfes i dalej siedzi, na uszczelkach również trzyma się jak zły Więcej szczegółów mógłbyś podać?
SzaKal Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Jutro zobaczę w firmie dokładną nazwę bo nie pamiętam, ale chyba on się nazywał normfest outplast, produkt daje radę, ale jest to praktycznie to samo co polytrol, jedyna przewaga dla niego to to że bardzo dobrze trzyma się gumowych elementów, cena 250 ml około 80 zł.
kubik Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Jutro zobaczę w firmie dokładną nazwę bo nie pamiętam, ale chyba on się nazywał normfest outplast, produkt daje radę, ale jest to praktycznie to samo co polytrol, jedyna przewaga dla niego to to że bardzo dobrze trzyma się gumowych elementów, cena 250 ml około 80 zł. No to 4x droższy więc średnio
coobah Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 to i ja się wpiszę! a co! Ja poza oczywistymi walorami odświeżania plastików nacierałem Polytrolem cegły klinkierowe w miesiącu wrześniu. I nadal wyglądają super.
kamilgt Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Czy plastik jest "tłusty" po aplikacji jak po większości dressingów?
kubik Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Czy plastik jest "tłusty" po aplikacji jak po większości dressingów? Na początku tak,najlepiej to postawić na godzinkę,żeby się wchłonął,potem zebrać nadmiar i może na początku jest trochę tłusty,ale potem jest naturalnie
Shmatan Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 A próbował ktoś kłaść owatrol'a na opony ?
Marco Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 A próbował ktoś kłaść owatrol'a na oponyNie bo on się do tego nie nadaje. Nie nadaje się tez na plastiki. Ale żebym był dobrze zrozumiany. Na zdrowe plastiki. To nie jest dressing ,nie zmienia wyglądu zdrowych plastików. Natomiast idealnie nadaje się do odnowienia starych wyblakłych powierzchni m.in. plastikowych. Porównałbym to do jakiegoś impregnatu do drewna. Środek chemiczny(w wyglądzie i zapachu) i rzeczywiście jest w stanie usunąć smołę.Np idealnie sprawdził się na moich felgach które są wewnątrz czarne. Po wyjeździe od wulkanizatora który przemywał powierzchnie pod ciężarki benzyna ekstrakcyjną pozostały brzydkie białe plamy. Nie pomogło nawet polerowanie! Jeden przejazd polytrolem i problem z głowy.
kita33 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Ja kupiłem tutaj http://sklep.spinex.pl/katalog/430/0/po ... r-i-polysk Nie miałem jeszcze okazji użyć ale jak będę nim działał to dam znać co i jak
SzaKal Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Mała poprawka z mojej strony, normfest outplast pakowany jest w butelce 0,5 l a nie 250 ml, po aplikacji strasznie klejący jakąś godzinę.
kamilgt Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Nada się do posmarowania płytek na ogrodzeniu z ciemnobrązowego piaskowca? Płytki mają już około 12-13 lat, są brudne/wyblakłe. Planuje je wyczyścić w wakacje przy okazji zmiany desek i pomyślałem, żeby może tym przesmarować ? Kubik masz gdzieś w okolicy ogrodzenie/kawałek elewacji z czegoś takiego: żeby jakiś teścik zrobić?
weglus Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Kubik masz gdzieś w okolicy ogrodzenie/kawałek elewacji z czegoś takiego: [/url] żeby jakiś teścik zrobić? ma komuś przesmarować ogrodzenie? ja mam jakieś resztki takich płytek, ale niestety jeszcze nie mam polytrola ;/ jeżeli Ci nie zależy bardzo na czasie to pomoge pewnie jak kupie śwaksa
kubik Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 kamilgt,nie mam maj frend . Jak będę w domu to Ci podeślę na testa
kubik Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Nie bo on się do tego nie nadaje. Nie nadaje się tez na plastiki. Ale żebym był dobrze zrozumiany. Na zdrowe plastiki Zgodzę się,ale i nie do końca,najmłodszy plastik na który kładłem miał 2lata i było widać efekt,więc żeby nie było wyobrażenia,że musi być fest wyblakłe
saddam Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Sprawdzał ktoś z Was czy Prickbort usuwa Polytrola?
mirek85 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 To i ja od siebie dodam 4 zdjęcia z wczoraj Miałem Polytrol z kilku rynków europejskich, opis użycia na etykiecie produktu znacznie się różnił. Największa rozbieżność dotyczyła sposobu użycia/wydajności środka. Wg jednej z instrukcji należy pokryć plastikową powierzchnię obfitą warstwą środka. Wg innej instrukcji należy oszczędnie rozprowadzać środek po powierzchni. Obie instrukcje były poprawne. Sposób dawkowania środka jest uzależniony od powierzchni, na jaką go stosujemy. Przekonałem się o tym pokrywając gelcoatową powierzchnię motorówki - do tego ten produkt został de facto stworzony. Trzeba było użyć sporej ilości produktu, aby uzyskać przyzwoity efekt, bowiem Polytrol wsiąkał momentalnie. Większość plastików na samochodach nie ma takiej chłonności, więc można przyznać, że w tej dziedzinie Polytrol jest bardzo wydajny. Inną rozbieżnością którą pamiętam, to sposób przygotowania powierzchni do malowania. Na jednym opakowaniu pisało, że wystarczy "odtłuścić", na innym "umyć", na jeszcze innym że nic nie trzeba robić. Na samochody stosuję APC 1/5 i produkt świetnie się trzyma. Meble ogrodowe warto przejechać papierkiem 600 aby Polytrol lepiej się wchłaniał, ale to zależy od struktury plastiku. Na zdjęciu zderzak Tico 1 warstwa = 5ml. Druga warstwa już nic nie wniosła do wyglądu, jedynie trwałość może się wydłuży. Inny samochód na którym testowałem żywotność Polytrolu po 2 latach został sprzedany - plastiki wyglądały jak w dzień po aplikacji. Nie polecam na gumy. Stara opona którą pomalowałem zbrązowiała i zrobiła się krucha.
kubik Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Takie małe 50/50 zaraz po aplikacji.Ogólnie efekt przeszedł w fajną satynkę,listewki jak nowe
kamil_rosen Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 A ja mam takie pytanko, ktoś testował żeby na to położyć jeszcze jakiś dressing do plastików? Chyba, że polytrol kropelkuje, to nie ma sensu. Ale jeśli się położy to dressing spłynie po miesiącu, dwóch, wtedy polytrol powinien zostać nie naruszony pod spodem? Co sądzicie?
paluch Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 mija się to z celem. Sam polytrol dobrze wygląda na plastikach i odpycha wodę.
coobah Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 mija się to z celem. Sam polytrol dobrze wygląda na plastikach i odpycha wodę. +1
Rekomendowane odpowiedzi