mamut103 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Postanowiłem zrobić małe porównanie 4 produktów i ich zachowania się na styranej trochę już 24 letniej uszczelce w BMW E30. Do porównania użyłem tego co akurat miałem pod ręką, tzn.: 1) Poorboy's Natural Look, 2) Poorboy's Trim Restorer, 3) Meguiars Endurance Tire Gel, 4) 303 Aerospace protectant (podziękowania dla Detailershop.pl za udostępnienie próbki ), Na początek uszczelka wypędzelkowana APC 1:10: Stan uszczelki ukazuje poniższe zdjęcie: Aplikatorek gąbkowy na cztery i jedziemy A oto bohaterowie testu: Zestawienie efektów poniżej I zdjęcie całości: I to by było na tyle Jak widać najładniejsze wykończenie pozostawia PB Trim Restorer oraz Endurance Ponadto, po godzinie od nałożenia popadał deszcz- 303 i Natural Look praktycznie spłynęły Na zakończenie jeszcze małe 50/50 303 aerospace protectanta na boczku drzwiowym gdyż nie chciałem zmarnować próbki: Zobaczymy ile posiedzą w takim razie Trim oraz Endurance... no i 303 na boczku Stay tuned
Piotrek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 mamut103, Wszystko pięknie, tylko butelek nie stawiaj na lakierze. Co do NL nie mogło być inaczej to dressing wewnętrzny.
mamut103 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Po tej klapie można nawet i szorować tymi butelkami I tak idzie do malowania bo ją ruda bierze Co do natural looka to wiem Aczkolwiek na butelce widnieje dumny napis "tires and more..."
Artih Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 A 303 jest tak polecany na zewnętrzne plastiki
M4ciek Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 303 zupełnie nie kropelkuje, nie wiem gdzie go polecają na zewnętrzne plastiki
Administrator Evo Opublikowano 13 Maja 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Jak to gdzie - nasz sztandarowy zespół polecający kosmetyki w dziale Zestawy, na pytanie "Co do zew. plastików/nadkoli ? " wpisuje 303 szybciej niż jesteś w stanie przeczytać to słowo
escimo Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Może nie kropelkuje, ale na moje nadrabia trwałością + dobrze się aplikuje na chropowate plastiki
Sabat Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 ja go daje tylko do komory,(bo szkoda mi Kocha) bo na warunki atmosferyczne to on imho sie w ogóle nie nadaje.
Altay Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Nie wiem co ludzie mają z tym 303 Przecież to wszystko jest słabe, tak samo jak PB NL, megs NS itd... Też dostałem taką próbkę 2 lata temu i jaki byłem dumny, że mam to co tak na forum polecane, entuzjazm minął jak posmarowałem plastikowe lusterka, jeden deszcz i nie ma śladu po 303. Na zewnątrz nadają się tylko tłuste dressingi, jak wspomniany koch, czy af revive. Kropelki są wtedy eleganckie, a środek trzyma raz nałożony przez całe lato
mamut103 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Nie wiem co ludzie mają z tym 303 Przecież to wszystko jest słabe, tak samo jak PB NL, megs NS itd... W środku trzymają się elegancko- i natural look i 303- może to że łatwo się zmywają to ich zaleta biorąc pod uwagę ze w środku mamy delikatniejsze powierzchnie
Borek Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 303 do wnętrza jak najbardziej i tylko do wnętrza fajnie, że można go rozcieńczyć wodą jak chcemy bardziej matowy efekt (taka np. decha w moim polo idealnie wygląda po 50:50 z wodą), ale jak czytam w relacjach "nadkola zabezpieczone 303 AP" to leżę . Do elementów zewnętrznych jak na razie jestem wielbicielem Kocha NMPC
escimo Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Ja nie wiem, u mnie spokojnie tydzień leży na zewnętrznych plastikach i nic nie spływa.
Stanley08 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 tydzień leży na zewnętrznych plastikach Może trzymać i miesiąc pod warunkiem że nie myjesz auta i nic nie pada. Zdecydowanie lepszy jest dressing od Finish Kare.
kita33 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 A co powiecie o tych środkach do plastiku? Które wybrać? 1. CarPro Cquartz PERL 2. AUTO FINESSE REVIVE TRIM DRESSING 3. SONAX XTREME ŻEL DO PLASTIKÓW ZEWNĘTRZNYCH 4. NIELSEN SUPER A SHEEN
Justyna Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 A co powiecie o tych środkach do plastiku? Które wybrać? 1. CarPro Cquartz PERL 2. AUTO FINESSE REVIVE TRIM DRESSING 3. SONAX XTREME ŻEL DO PLASTIKÓW ZEWNĘTRZNYCH 4. NIELSEN SUPER A SHEEN z tych czterech do plastików zewnętrznych wzięłabym AF Revive ze względu na wygląd, wytrzymałość i kropelki i dodałabym jeszcze do wyboru koch chemie nano magic plast care
marek750 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Cześć, co myślicie o: "Żel do plastików Meguiar's Ultimate Protectant" ogólnie na zewnętrzne tworzywa sztuczne, bo w środku używam NL? Zastanawiam się nad nim lub Koch Chemie Nano Magic Plast Care.
kamil_rosen Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Ultimate Protectant spływa po pierwszym deszczu z plastików, przynajmniej u mnie tak było. Nadaję się za to bardzo fajnie do środka. Kocha nie używałem, ale ludzie bardzo chwalą więc poszedł bym w tym kierunku . Albo ValetPro Dionysus, mam, używam i jest na prawdę mega wydajny i bardzo żywotny
michaloks Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Ultimate Protectant spływa po pierwszym deszczu z plastików, przynajmniej u mnie tak było. Nadaję się za to bardzo fajnie do środka. Podzielam również tą opinię. Na zewnątrz nie polecam go w ogóle. Co do wew. szału nie robi, ale to tragedii też nie ma.
mamut103 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Minął prawie miesiąc, a na uszczelkach został jedynie lekki ślad po Trim Restorer od Poorboysa, a także po Meguiars Endurance Tire Gel Dlatego też na ten miesiąc na uszczelki zawitał Endurance i jestem zadowolony- pomimo sporych deszczy trzyma się ładnie
kamil_rosen Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Spróbuj Dionysusa od ValetPro albo tego polecanego KochChemie. Ja mam Dionysusa i w przez okres letni wytrzymuje ok 2-3miesięcy. Wiadomo, że po jakimś czasie nie jest już taki czarny jak po aplikacji, ale dalej kropelkuje. A najdłużej mi kropelkował ok pół roku, tyle, że plastik wyglądał na nie odżywiony, ale też nie był całkiem wyblakły. I buteleczkę mam już dobrze ponad rok, a ubyło nie wiem czy 70ml-80ml? A smaruje stosunkowo dużo. Zrobiłem jeszcze test ok 3 miesiące temu, na podgrzane plastiki zaaplikowałem Dionysusa i trzyma do tej pory, wyraźnie lepiej i dłużej niż tam gdzie był nie podgrzewany plastik.
V1RU$ Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 A z tych 2: Auto Finesse Revive Trim Dressing vs. Koch NANO To który i dlaczego był by lepszy. Plastiki zewnętrzne i nadkola.
doniek77 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Ja używam od dawna Auto Finesse i jestem bardzo zadowolony, wydajność bardzo dobra, zrzut wody również. Co do drugiego się nie wypowiem bo nie używałem.
Madri Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Na dzień dzisiejszy co pojecacie nadal af i Koch czy może jest cis nowego ciekawego? Zależy mi na satynowym wykończeniu mocnej czerni
Rekomendowane odpowiedzi