Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich czytelników

:)

Chciałbym Wam przedstawić relację z szybkiego ogarniania samochodu, który jutro ma zawieść moją siostrzyczkę do ślubu... Oczywiście jak każdy samochód który ostatnio ogarniałem miał być gotowy w ciągu jednego dnia... :zly: Polerka nie wchodziła w grę, więc auto przetarte tylko AIO i woskiem. Przód auta to masakra z połączenia niemieckich autostrad, ogromnych prędkości i syfu na drodze. :shock: No ale może nie będę pisał jakiś poematów na temat samochodu tylko pokażę to cudo :D

Marka: Lexus

Model: ls460

Silnik: 4.6 benzyna, 381KM

SDC10174.JPG

SDC10175.JPG

SDC10176.JPG

SDC10179.JPG

SDC10180.JPG

SDC10181.JPG

SDC10182.JPG

Co prawda wnętrze będzie tylko jutro odkurzone ale chociaż parę zdjęć jak wygląda.

SDC10183.JPG

SDC10184.JPG

SDC10185.JPG

SDC10186.JPG

Czas zacząć zabawę... :D Samochód został opryskany aktywną pianą VP Neutral Snow Foam z maroleksa, felgi ogarnięte blue gel'em od VP, Ironx'em i Pickbort'em

SDC10197.JPG

SDC10188.JPG

SDC10189.JPG

SDC10191.JPG

SDC10214.JPG

Umycie felg bez ich zdejmowania wymaga niezłej gimnastyki nadgarstków :lol:

SDC10193.JPG

Coś tam płynie...

SDC10195.JPG

Lecimy wiadomo czym po całości : )

SDC10194.JPG

A ja myślałem, że Iron nic nie zbierze z lakieru...

SDC10192.JPG

Relacja bez pędzelków? Nigdy!

SDC10198.JPG

SDC10201.JPG

SDC10203.JPG

SDC10205.JPG

SDC10206.JPG

Przerwa na... i oglądamy efekty naszej pracy

SDC10208.JPG

SDC10207.JPG

SDC10187.JPG

Przechodzimy do wnęk... Czyszczone APC Nelsena 1:5

SDC10211.JPG

SDC10213.JPG

A tak opłukujemy...

SDC10212.JPG

Ten widok skomentuje tylko tak: :lol:

SDC10200.JPG

Dalej standard: Puchacz od CarPro, dwa wiaderka i szampon Shiny Garage

SDC10215.JPG

SDC10216.JPG

No i glinka... Do poślizgu użyta sama sama woda

SDC10218.JPG

SDC10219.JPG

Lampą też się dostało

SDC10220.JPG

Wpadł brat, wiec zapędzamy go do roboty :D

SDC10223.JPG

SDC10226.JPG

SDC10227.JPG

SDC10230.JPG

Zobaczmy jak nasze autko po tych zabiegach wygląda

SDC10246.JPG

SDC10248.JPG

SDC10249.JPG

Chyba ktoś już kiedyś tutaj był... :kox:

SDC10250.JPG

Zajeżdżamy na salony i działamy dalej. Przód nie jest brudny, to wypiaskowany lakier

SDC10251.JPG

Dalej walczyliśmy AIO AF Tripple czas mnie gonił i mało fotek ale generalnie poleciało jeszcze to:

SDC10256.JPG

SDC10257.JPG

SDC10258.JPG

SDC10260.JPG

Po całym dniu zabawy całość prezentowała się tak:

SDC10265.JPG

SDC10266.JPG

SDC10267.JPG

SDC10269.JPG

SDC10270.JPG

SDC10262.JPG

PODSUMOWANIE

Jak na robotę bez polerki samochód prezentuje się lepiej niż dobrze. Pewnie po odchudzeniu lakieru o parę mikronów auto jeszcze bardziej by odżyło ale na razie musi tak zostać. Przekonałem się na własnej skórze jak to jest pracować i cykać fotki - masakra... I w sumie to chyba było by na tyle. podsumowując w jednym zdaniu: Jestem zadowolony z pracy...

Dzięki!

:acute:

Posted

Jak na jedno dniowa robote wyszlo calkiem fajnie, lez prezentuje sie bardzo godnie. Ale slabe lakiery sa na tych japoncach...auto nie stare, a przod zmasakrowany ja w 20latku.

• Moderator
Posted

Zazdraszczam komory silnika ;P

Idealna do relacji, 10 min roboty i spokoj :)

Posted

dobrze zrobiona relacja :)

jedyna uwaga: Blue Gel i ten atomizer się nie lubią :song:

Posted

Bardzo fajnie wyszlo. Co to za przycisk z pasami na drzwiach pasazera, wysuwanie pasow zeby nie trzeba bylo po ne siegac?

Posted

Dokładnie, to jest regulacja wysokości pasa. W tym samochodzie wszystko jest sterowane elektrycznie wliczając zagłówki, rolety przeciwsłoneczne i wiele, wiele innych gadżetów. ;)

W sobotę prawdopodobnie będzie relacja z środka to dopiero będzie sobie można popatrzeć :P

Posted

Samochód to jedno z moich marzeń, odkąd posiedziałem kiedyś chwilę w 430 :-]

Solidne odświeżenie jak na jednodniową pracę....no i stołek techniczny na zdjęciu silnika wyjaśnia wszystko - pozdrawiam Kolegę z branży :mrgreen: , pewnie nawet nie wiesz że praktycznie codziennie widuję tego białego Jumpera :P;)

Posted

Fajny efekt i spędzony dzień :good:

Posted

no ładnie ładnie.

Takie piękne wydeszki, a chyba tam widać coś niedotarte ze spalin za bardzo na tym ostatnim zdjęciu, czy źle widzę przez jakość zdjęcia ? :o

Posted

ehh bardzo lubie to auto, nie odbierz tego jako czepianie sie ale glinka z poślizgiem z samej wody i lakier na tym lexie w słońcu może słabo wyglądać po Twoim glinkowaniu :/

Posted

gruby_RS, Może i my się kiedyś już widzieliśmy :mrgreen: Na Praskiej Giełdzie?

marasec, Końcówki próbowałem dotrzeć ale bez żadnej pasty się nie da a pierwszego raczej nic nie kupie ;)

daniels, Oczywiście, przecież od tego jest relacja aby każdy mógł wyrazić swoją opinię i podyskutować... Glinkę moczyłem co chwilę w bardzo ciepłej wodzie, więc była mięciutka :) Patrzyłem pod halogenem i jest OK.

Posted
Jak na jedno dniowa robote wyszlo calkiem fajnie, lez prezentuje sie bardzo godnie. Ale slabe lakiery sa na tych japoncach...auto nie stare, a przod zmasakrowany ja w 20latku.

Nie ma aż takiej tragedii z Lexusami. Normalne mycie tzw. "po naszemu" nie robi dużo krzywdy. Bardzo przyjemnie się pracuje z Lexusowymi lakierami, dosyć łatwo oddają rysy, i lakieru jest dużo, tak więc pole manewru szerokie.

Posted

Normalnie jakbyś kolor mu zmienił z granatu na czarny :-] Nieźle się musiał prezentować na ceremonii, a oto tu przecież chodziło :good:

Posted

Dodatkowo w Lexusie jest możliwość domówienia "warstwy ochronnej". Sam mam takie cudo na lakierze i generalnie wystarczy przelecieć auto Manzerną 3000 i jest już mega efekt.

Posted
Dodatkowo w Lexusie jest możliwość domówienia "warstwy ochronnej". Sam mam takie cudo na lakierze i generalnie wystarczy przelecieć auto Manzerną 3000 i jest już mega efekt.

Tj. kolejnej warstwy klaru, którego i tak jest już sporo?

Posted

A w Lexie przypadkiem tam nie ma folii bezbarwnej jak w BMW i Jaguarze, jako ta warstwa ochronna??

Posted

Fajnie fajnie, semynemalny samochod. :ad:

Jeszcze tylko hybrydy braknie :)