Matos Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam wszystkich czytelników Chciałbym Wam przedstawić relację z szybkiego ogarniania samochodu, który jutro ma zawieść moją siostrzyczkę do ślubu... Oczywiście jak każdy samochód który ostatnio ogarniałem miał być gotowy w ciągu jednego dnia... Polerka nie wchodziła w grę, więc auto przetarte tylko AIO i woskiem. Przód auta to masakra z połączenia niemieckich autostrad, ogromnych prędkości i syfu na drodze. No ale może nie będę pisał jakiś poematów na temat samochodu tylko pokażę to cudo Marka: Lexus Model: ls460 Silnik: 4.6 benzyna, 381KM Co prawda wnętrze będzie tylko jutro odkurzone ale chociaż parę zdjęć jak wygląda. Czas zacząć zabawę... Samochód został opryskany aktywną pianą VP Neutral Snow Foam z maroleksa, felgi ogarnięte blue gel'em od VP, Ironx'em i Pickbort'em Umycie felg bez ich zdejmowania wymaga niezłej gimnastyki nadgarstków Coś tam płynie... Lecimy wiadomo czym po całości : ) A ja myślałem, że Iron nic nie zbierze z lakieru... Relacja bez pędzelków? Nigdy! Przerwa na... i oglądamy efekty naszej pracy Przechodzimy do wnęk... Czyszczone APC Nelsena 1:5 A tak opłukujemy... Ten widok skomentuje tylko tak: Dalej standard: Puchacz od CarPro, dwa wiaderka i szampon Shiny Garage No i glinka... Do poślizgu użyta sama sama woda Lampą też się dostało Wpadł brat, wiec zapędzamy go do roboty Zobaczmy jak nasze autko po tych zabiegach wygląda Chyba ktoś już kiedyś tutaj był... Zajeżdżamy na salony i działamy dalej. Przód nie jest brudny, to wypiaskowany lakier Dalej walczyliśmy AIO AF Tripple czas mnie gonił i mało fotek ale generalnie poleciało jeszcze to: Po całym dniu zabawy całość prezentowała się tak: PODSUMOWANIE Jak na robotę bez polerki samochód prezentuje się lepiej niż dobrze. Pewnie po odchudzeniu lakieru o parę mikronów auto jeszcze bardziej by odżyło ale na razie musi tak zostać. Przekonałem się na własnej skórze jak to jest pracować i cykać fotki - masakra... I w sumie to chyba było by na tyle. podsumowując w jednym zdaniu: Jestem zadowolony z pracy... Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Jak na jedno dniowa robote wyszlo calkiem fajnie, lez prezentuje sie bardzo godnie. Ale slabe lakiery sa na tych japoncach...auto nie stare, a przod zmasakrowany ja w 20latku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Maja 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Zazdraszczam komory silnika ;P Idealna do relacji, 10 min roboty i spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 dobrze zrobiona relacja jedyna uwaga: Blue Gel i ten atomizer się nie lubią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Lexus piękny aż się prosi zeby poświęcić mu trochę wiecej uwagi. Jak na pracę na jeden dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Bardzo fajnie wyszlo. Co to za przycisk z pasami na drzwiach pasazera, wysuwanie pasow zeby nie trzeba bylo po ne siegac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 dareme89, widze tam strzałki "góra-dół" więc może elektryczna regulacja wysokości pasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matos Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Dokładnie, to jest regulacja wysokości pasa. W tym samochodzie wszystko jest sterowane elektrycznie wliczając zagłówki, rolety przeciwsłoneczne i wiele, wiele innych gadżetów. W sobotę prawdopodobnie będzie relacja z środka to dopiero będzie sobie można popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Samochód to jedno z moich marzeń, odkąd posiedziałem kiedyś chwilę w 430 Solidne odświeżenie jak na jednodniową pracę....no i stołek techniczny na zdjęciu silnika wyjaśnia wszystko - pozdrawiam Kolegę z branży , pewnie nawet nie wiesz że praktycznie codziennie widuję tego białego Jumpera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Fajny efekt i spędzony dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 no ładnie ładnie. Takie piękne wydeszki, a chyba tam widać coś niedotarte ze spalin za bardzo na tym ostatnim zdjęciu, czy źle widzę przez jakość zdjęcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 ehh bardzo lubie to auto, nie odbierz tego jako czepianie sie ale glinka z poślizgiem z samej wody i lakier na tym lexie w słońcu może słabo wyglądać po Twoim glinkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matos Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 gruby_RS, Może i my się kiedyś już widzieliśmy Na Praskiej Giełdzie? marasec, Końcówki próbowałem dotrzeć ale bez żadnej pasty się nie da a pierwszego raczej nic nie kupie daniels, Oczywiście, przecież od tego jest relacja aby każdy mógł wyrazić swoją opinię i podyskutować... Glinkę moczyłem co chwilę w bardzo ciepłej wodzie, więc była mięciutka Patrzyłem pod halogenem i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuci5 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Jak na jedno dniowa robote wyszlo calkiem fajnie, lez prezentuje sie bardzo godnie. Ale slabe lakiery sa na tych japoncach...auto nie stare, a przod zmasakrowany ja w 20latku. Nie ma aż takiej tragedii z Lexusami. Normalne mycie tzw. "po naszemu" nie robi dużo krzywdy. Bardzo przyjemnie się pracuje z Lexusowymi lakierami, dosyć łatwo oddają rysy, i lakieru jest dużo, tak więc pole manewru szerokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycu75 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Normalnie jakbyś kolor mu zmienił z granatu na czarny Nieźle się musiał prezentować na ceremonii, a oto tu przecież chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocas Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Dodatkowo w Lexusie jest możliwość domówienia "warstwy ochronnej". Sam mam takie cudo na lakierze i generalnie wystarczy przelecieć auto Manzerną 3000 i jest już mega efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Dodatkowo w Lexusie jest możliwość domówienia "warstwy ochronnej". Sam mam takie cudo na lakierze i generalnie wystarczy przelecieć auto Manzerną 3000 i jest już mega efekt. Tj. kolejnej warstwy klaru, którego i tak jest już sporo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driv3rrrr Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 A w Lexie przypadkiem tam nie ma folii bezbarwnej jak w BMW i Jaguarze, jako ta warstwa ochronna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocas Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Nie ma folii na żadnym elemencie. Prawdopodobnie jest to dodatkowy klar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matos Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 O ile mi wiadomo to można domówić jedynie folię ochronną tylnego zderzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Fajnie fajnie, semynemalny samochod. Jeszcze tylko hybrydy braknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi