Jump to content

Recommended Posts

Posted

WITAM SPRAWA WYGLADA TAK MAM ŁADNE FELGI DO OPELKA "GSI" NO I CHCE JE WYPOLEROWAC NA LUSTRO TO AKURAT ZROBIE SAM ALE PROBLEM POJAWIA SIE W TYM ZE DEKLE SĄ PLASITKOWE I CHCIAŁBYM JE "WYCHROMMOWAC" LUB COS SENSOWNEGO Z NIMI ZROBIC ALR NIC MI NIE PRZYCHODZI NA MYSL JAK TO CHROMOWANIE KTOS MOZE POLECI JAKAS FIRME CO MOZE TO ZROBIC NIEWIELKIM KOSZTEM W OKOLICY OŚWIĘCIMIA NO TAK DO 50 KM .. JEST TEZ POMYSŁ ABY JE OKLEJIC FOLIĄ TYPU KARBON LUB CZARNY MAT .... KTOS COS PODPOWIE POMOZE ?? :ad:

Posted

Panowie, tu moze chodzic o taka felge. Chyba tylko okleina, badz fantachrom pozostaje.

0001SFAQ5LMAL4RL-C317-F3.jpg

Posted

Można zastosować chrom dekoracyjny. Ale to ze swej natury średnio trwałe rozwiązanie.

Poza tym osobiście uważam że słabo będzie wyglądało połączenie polerki i chrom. Te dwie powierzchnie różnią się od siebie znacznie wyglądem.

Posted

Większość dekielków z alu oplowskich są wykonanie z plastiku.

Z tego co wiem, i co prawdopodobnie ja zastosuje w swoich patelniach z calibry to po prostu oklejenie folią termokurczliwą "chrom" ten dekielek i tyle.

Lepiej jak dekielek jest w chromie bardziej błyszczącym niż miałby być chamsko srebrny :kox:

Posted

Witam.

Przerabiał z was ktoś może temat malowania dekielków? Zastanawiam się jaką metodę i czym najlepiej zrobić (doprowadzić do stanu używalności dekielki) zastanawiałem się nad: malowaniem farbą "chrom" albo oklejeniem taśmą termokurczliwą chrom. Dzięki za ewentualne podpowiedzi. Pozdr.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bd4 ... a28f6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a3 ... 40cc5.html

Pozdrawiam

• 11 months later...
Posted

Trochę odkopie temat , konkretnie chodzi o dekielki? Da się czymś je potraktować żeby odzyskały wygląd? czy kupno i zabezpieczenie nowych? :o

59442ac936779_IMAG01523.jpg.eab566e027ac5ce227da64ec12e12cc7.jpg

Posted

Z tego co widziałem u siebie (mam mniejsze dekielki) to sam emblemat (oooo) można wyjąć z dekielka i jest on metalowy. Obejrzyj dokładnie swoje dekielki, może po ich rozmontowaniu będzie łatwiej coś z nimi zrobić.