Jump to content

Meguiar's Ultimate Wash & Wax Anywhere

Recommended Posts

Produkt jest dostępny także u nas. Pytanie jest następujące.

Czy ten, bądź inne podobne środki (są jakieś jeszcze ?) mogę zastosować na samochód, który więcej stoi w garażu niż jeździ. Systematycznie pokrywa się on warstwą kurzu, który do tej pory zawsze spłukiwałem wodą demineralizowaną na bezdotyku i wycierałem do sucha.

Jednak to zajmuje trochę czasu (myjkę mam na 2 końcu miasta, wycieranie też trochę trwa w pojedynkę), a czytałem na forum, że po samym opłukaniu wycieranie to trochę ryzyko, chociaż jeśli na aucie jest sam kurz to też ??

Produkt wg. producenta jest oczywiście najlepszy, bezpieczny itp. itd., a co Wy sądzicie ?

• Moderator

Gówniash, doprecyzuj do czego chcesz tego Megsa używać.

Jeśli to ogarnięcia zakurzonego, nie jeżdżonego auta to i tak uważam że duster będzie lepszy ale i tym Megsem, autu szkód nie wyrządzisz.

Jeśli chcesz nim szorować auto, które jeździło, jest uwalone piaskiem, jeździło po błocie i to wszytsko bez uprzedniego spłukania wodą i umycia to... chyba pomyliłeś forum :o

Używałem kilku różnych produktów do bezwodnego mycia i Meguiars Ultimate Wash & Wax Anywhere przypadł mi do gustu najbardziej.

Prawdę mówiąc nigdy nie umyłem nim całego samochodu, ale przydaje się do usunięcia pojedynczych zanieczyszczeń, czy do ogarnięcia "pilnych" zabrudzeń np. na wakacjach w miejscu gdzie nie ma bezdotyku w promieniu 150km (autopsja)

Jest dość tłusty, i faktycznie penetruje brud. Meguiars zaleca obfitą aplikację na lakier, odczekanie dłuższej chwili i ostrożne zbieranie zanieczyszczeń mikrofibrą (niejedną...). Nie jest to z pewnością sposób na detailingowe mycie samochodu po korekcie, ale wbrew obawom nie robi specjalnego bałaganu.

Drugim, podobnym preparatem jest Poorboy's World Spray & Wipe.

Reszta z tego co testowałem jest niestety dalej, ale to moja indywidualna opinia.

No i o taką odpowiedź mi chodziło :-] Dziękuję bardzo.

Eryczek chyba mnie nie zrozumiałeś, nie chcę myć brudnego auta na sucho, ale czasem zdarzy się, że umytym autem zaliczysz jakąś kałużę i na dołach masz ślady po wodzie i trochę brudu. Wtedy moim zdaniem mycie na 2 wiadra całego auta nie jest konieczne, a dusterem tego nie usunę.

• Moderator
czasem zdarzy się, że umytym autem zaliczysz jakąś kałużę i na dołach masz ślady po wodzie i trochę brudu. Wtedy moim zdaniem mycie na 2 wiadra całego auta nie jest konieczne, a dusterem tego nie usunę.

Skoro tak uważasz... :dontknow: