Jump to content

Volvo V70 2004r - jasna zniszczona tapicerka skórzana

Recommended Posts

Witam !

Tak jak w temacie, poruszam się autkiem jak w temacie, niestety jego fotele są strasznie zniszczone i zaniedbane.

Od kilkunastu dni męczę się z myślą, czy znaleźć komplet ładniejszych foteli, czy próbować ratować te które są w aucie.

Mam taką cichą nadzieję że ktoś mnie pokieruje, i oceni czy jest sens ratować ową tapicerkę.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Fotel kierowcy w części oparcia został wyczyszczony szarym mydłem, fotel pasażera praktycznie cały.

Jednak stwierdziłem że nie będę w ten sposób tego czyścił, i lepiej zrobię to jakimś markowym preparatem, aby nie pogorszyć sytuacji na przyszłość, więc i dlatego znalazłem się na tym forum

Pozdrawiam

img20121210120936.th.jpg

img20121210121013.th.jpg

img20121210120948.th.jpg

img20121210121025.th.jpg

Kupiłem sobie takie fotele do biurka i jeden był podobny do kierowcy,niestety czyszczenie nic nie da.Bru

Skóry Volvo takie już są,że jak się nie dba,to pękają,robią się zagięcia i niestety tylko szpachlowanie,lakierowanie.

Ja bym szukał ładniejszego kompletu,nie muszą być w elektryce,tylko przezbroisz je.Cała masa anglików więc drogo nie wyjdzie,tylko znaleźć odpowiednie.

Pozdrawiam

ale musi mieć volvina nalatane ze taki sie wycieruch zrobił z fotela :/

kolega wyzej dobrze radzi - kupi nowe fotele i po sprawie.

Tania impreza o tyle że na chemie też wydasz i nie bedzesz miał pewności czy sie uda.

Powodzenia.

• Dystrybutor

Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć. Fotele są już nieco zmęczone. Samo czyszczenie nie wystarczy. Widać wyraźnie ubytki w farbie. Słowem farbowanie, a w Volvo nie jest to łatwy kawałek chleba we własnym zakresie.

Marcin P. ten film to instruktaż z cyklu jak katować wykończenie wyglądając przy tym profesjonalnie. Drobinki brudu, które wycierają skórę w przeszyciach ok jestem na tak, ale jak można mówić o otwierających się porach w skórze zamkniętej warstwą farby i lakierem wykończeniowym? Parę wodną, czyszczenie klilku-stopniowe ze szlifowaniem mokrego wykończenia przemilczę. Człowiek nie ma pojęcia o czym mówi...

Auto ma prawie pół bańki.

Z czego ostatnie 3 lata nie była zbytnio dbana skóra, wręcz wcale,

A póki co, jakoś chociaż trochę przymaskować i polepszyć wygląd, porządnie wyczyścić i jakoś przymaskować, do czasu znalezienia odpowiedniego kompletu?

Tego koloru, nawet w angilku jest niewiele, a często też mocno spękane a przecież nie o to chodzi

• Dystrybutor

Możesz zawsze spróbować dofarbować. Wizualnie będziesz miał bardzo fajny efekt. Niestety tych zmarszczek i naciągnięć nie da się usunąć.

• Dystrybutor

Strong jak najbardziej. Najlepiej wysłać zagłówek, albo inną część która była użytkowana.

Pod siedzeniem kolor zapewne jest z zupełnie innej bajki.

Słowem farbowanie, a w Volvo nie jest to łatwy kawałek chleba we własnym zakresie.

oj, volvo zdecydowanie nie należy do najprzyjemniejszych w renowacji... Ja mam praktycznie za każdym razem odczucie, że to fotele są zszyte z 3 rodzajów skóry,każdy o innej fakturze, gatunku czy kolorze...

Mając już jakieś tam doświadczenie w lakierowaniu skór,a kilka kompletów volvo też udało mi się zrobić, odradzałbym robienie czegokolwiek oprócz czyszczenia - jeśli to Cię nie zadowoli (a defekty wyglądają tak, że nie zadowoli Cię), szukałbym nowszych foteli na allegro lub obszył te nową skórą+uzupełnił gąbkę.