atvmmz Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Po dwóch latach na forum powinieneś wiedzieć, że istnieją takie działy,tematy jak ten poniżej. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 42&start=0
kafarszczak Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 to juz dawno mam przeczytane ale czuje nie dosyt :]
Sebek96 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Panowie chce zakupić wiadro z grit guardem, znalazłem na sklepie detailer wiadro : http://www.detailer.pl/sklep/wiadra-i-grit-guard/289-detailer-s-pro-series-wiadro-przezroczyste-biale.html Lecz jaki do niego dobrać grit guard również z tego sklepu ? Tutaj niby wiadro ma średnicy 25, a ich grit guardy mają 26,3...
kamilgt Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Sebek96, Leroy Merlin -> wiadro + przykrywka sklep internetowy -> regulowany GG i po problemie
Sebek96 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Regulowany na pewno się zmieści i nie będzie problemów, tak ? Jeszcze jedno pytanko, czy warto zamienić rękawice megsa (microfiber wash mitt) na Car pro ? Lakier samochodu odczuje to bardzo, czy jeśli będzie grit guard to i tak zminimalizuje powstawanie nowych rys ?
kamilgt Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Sebek96, tak, bez problemu się mieści
manio49 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jeszcze jedno pytanko, czy warto zamienić rękawice megsa (microfiber wash mitt) na Car pro ? Lakier samochodu odczuje to bardzo, czy jeśli będzie grit guard to i tak zminimalizuje powstawanie nowych rys ? Warto. Nawet nie ze względu na rysowanie ale na przyjemność mycia Carpro + mocno "poślizgowy" szampon to jest maksimum przyjemności z mycia Wełniak się jakby "zasysa" do lakieru Mam megsową rękawicę, jest spoko, nie powiem, ale jako że miałem przyjemność myć Carpro parę razy to będzie ona niebawem w moim arsenale A megs pójdzie do dołów drzwi
Sebek96 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Rozumiem, jeśli chodzi o przyjemność mycia. Ale czy megsową też da radę umyć schwarza bez powstawania nowych rys ? Odłożyłbym sobie ten wydatek na następny raz
swietlikk Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Hej potrzebuję DTR-ki dla Georga, czy ktoś by miał i mógł by mi podesłać, dokładnie chodzi mi o główną górną część odkurzacza, proszę dobrodzieja o podesłanie na maila: swietlikk (malpka) gmail (kropka) com Będę niezmiernie wdzięczny.
Bazuka Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Czy pianownica PA będzie pasowała do mojej myjki B&D?
mysh_daniels Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Stoję przed tym samym dylematem. Jest na allegro pianownica PA do B&D za 165zł. Jest też wyglądająca identycznie pianownica bez podanej marki za 129zł. Nie wiem którą wybrać
Paviarotti Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Czy pianownica PA będzie pasowała do mojej myjki B&D? Będzie, tylko musisz kupić odpowiednią wersję. U mnie trochę ciężko wchodziła za pierwszym razem, ale teraz jest już ok.
Sebek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Warto na 476s nałożyć 915 ? żeby poprawić lekko look, czy nie ma sensu takie połączenie?
kamil_rosen Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jaki masz kolor samochodu? Generalnie były testy i wyszło, ze 476 jest ciut lepsze na jasne lakiery, a 915 na ciemne Ale czy zobaczysz różnice, chyba raczej nie Mi na srebrnym 915 lekko "przytępiła" look, albo sobie to wmówiłem
Sebek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Kolor to schwarz bmw, mam teraz tygodniowy colli 476 i myślę czy po prostu jeśli nałoże na niego 915 to look się lekko podbije i chyba zwiększy trwałość, nie ?
kamil_rosen Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 No po prostu nałożysz nową warstwę wosku Umyj dobrze auto, osusz i może nałożyć, bo tydzień to nie tak dużo Ale żebyś jakoś szczególną różnicę zobaczył to wątpię. Chyba, że zrobisz sobie porównanie 50/50
Bazuka Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Która pianownica do myjki B&D? http://allegro.pl/pianownica-lanca-pian ... 77751.html jest na allegro taka za 129zł, dedykowana do B&D http://allegro.pl/profesjonalna-pianown ... 03886.html jest też za 165zł do B&D W razie czego, brać tą tańszą czy droższą? Ciekawi mnie jak to będzie działało, uda się uzyskać np taki efekt jak na filmiku poniżej? od 01:45 https://www.youtube.com/watch?v=_SS66yCEtwQ
robertras Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Szyba przednia umyta i nałożony Rain-X, o ile na trasie bardzo dobrze działa to w mieście trzeba pomagać sobie wycieraczkami. Czym najlepiej potraktować gumy wycieraczek, żeby Rain-X zachował się na dłużej ?
kamil_rosen Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Czym najlepiej potraktować gumy wycieraczek, żeby Rain-X zachował się na dłużej ? Kupić nowe wycieraczki, to jest najlepszy sposób Inna sprawa to najlepsze dla powłoki jest jak najmniejsze używanie wycieraczek A już zupełnie inny temat to taki, że 200ml Rain-X kosztuje ok 20zł, więc jak będziesz co miesiąc kładł na każde auto które masz w domu to starczy ci to na kilka lat A już całkiem poważnie to najprościej płynem do szyb przetrzeć, lepiej np Autoglym Car Glass Polish, są również z 303 specjalne "czyściki" do wycieraczek
Qandoo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Polerowałem dzisiaj lampy z tyłu w Corsie C. Na początku poszła Menzerna 400 + biały flexi, potem Menzerna 2000 + pomaranczowy Flexi i wszystko było ok, holsy po 400 były dość wyprowadzone i przyszedł czas na Finish. Wybrałem Menzerne 3000 + zółty pad i okazało sie, że powstały wieksze hologramy niż były wcześniej. Co zrobiłem nie tak ??
Piotrek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 lepiej np Autoglym Car Glass Polish Próbowałeś ? Jakoś średnio to widzę. CGP po użyciu na szybach poleruje się MF i wydaje mi się, że może pobrudzić gumę wycieraczek. CGP to przecież delikatny papier w płynie.
kamil_rosen Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Próbowałem, nieraz tak robię Skoro czyści szyby to czemu by nie miał wyczyścić wycieraczek? Zresztą chyba nawet Marek kiedyś pisał, że właśnie spokojnie można tak robić Ja używam i nie widzę złych objawów oprócz czystych wycieraczek. Nie mogę znaleźć teraz tego wątku [ Dodano: 15 Kwiecień 2014, 16:53 ] Qandoo dobre pytanie Robiłem ostatnio podobnie, na tych samych materiałach tyle, że 500, 2500, 4000 Menzerna, ale gąbki te same i wyszło podobnie. Muszę je poprawić. Na dodatek na finishu wyszły rysy z pod papiery 3000 Dziwne to trochę, ale ja zacznę od papieru 2000->2500->3000 i pasty od nowa będę wymywał po każdej i mam nadzieję, że będzie już ok
Piotrek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 kamil_rosen, Mi się udało: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 3ra#404323 Proponujemy: Myj pióra wycieraczek szyb samochodowych preparatem CAR GLASS POLISH często. Usuniesz wszelkie zanieczyszczenia i brud a Twoje wycieraczki przestaną piszczeć. Nie wiedziałem. Zwracam honor.
Yahoon Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Panowie, czy 303 AP można też używać na plastiki wewnętrzne? Jaka jest wydajność testerka PB NL?
Rekomendowane odpowiedzi