§Pablo Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 §Pablo, wachs-wosk frei-wolny (od) czyli bez wosku,wolny od wosku,pozbawiony wosku scheiben-szyby reinigung-sprzątanie,czyszczenie mit-z nass,naß-mokry czyli po Polsku jak dobrze rozumiem coś na zasadzie niewidzialnej wycieraczki. Dzięki
InspektorKot Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Mam pytanie, niestety w moja Astra G łapie rdze na nadkolach, Tutaj zdjęcia tego : rdza rdza I nie wiem co kupić, aby samemu to zrobić Jeśli chcesz to zrobić dobrze to najpierw dobrze oczyścić, potem jakiś odrdzewiacz, np w żelu żeby było wygodnie pracować, następnie porządnie go wymyć i osuszyć. Potem podkład reaktywny, a na niego podkład akrylowy, na koniec pomalować pod kolor nadwozia. Niestety to takie miejsce, że o ile od zewnątrz to ogarniesz, to od wewnątrz jest bardzo cięzko i z biegiem czasu od krawędzi znów będzie pojawiać się rdza.
Barista Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 dzięki Maciej WTN, wkrótce kupię, przyda się do innych elementów, a teraz mozolnie czyszczę szczoteczką do zębów żeberko po żeberku.
dominik2403 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Panie i Panowie, wybaczcie za ponowienie pytania Który Tri-Color będzie lepszy? Wersja żółto-czerwono-czarna http://www.pielegnowacauto.pl/flexipads ... color.html czy biało-niebiesko-biała http://www.pielegnowacauto.pl/aplikator ... color.html ?
Qub@ Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Ten z białą stroną jest twardszy, więc jak masz zamiar "więcej" usunąć to bierz biały, ten w germańskich barwach jest bardziej uniwersalny.
dominik2403 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Qub@, tak to doczytałem. Miałem nadzieje, że wypowie się ktoś kto miał do czynienia z obiema sztukami.
inarusbox Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Ja działałem tym niebieskim i UC na białej stronie pod klamkami dawało radę
mily4 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Mam pytanie, niestety w moja Astra G łapie rdze na nadkolach, Tutaj zdjęcia tego : rdza rdza I nie wiem co kupić, aby samemu to zrobić Jeśli chcesz to zrobić dobrze to najpierw dobrze oczyścić, potem jakiś odrdzewiacz, np w żelu żeby było wygodnie pracować, następnie porządnie go wymyć i osuszyć. Potem podkład reaktywny, a na niego podkład epoksydowy, na koniec pomalować pod kolor nadwozia. Niestety to takie miejsce, że o ile od zewnątrz to ogarniesz, to od wewnątrz jest bardzo cięzko i z biegiem czasu od krawędzi znów będzie pojawiać się rdza. Ale jak od wewnatrz mam to robic ?
szpadliszi Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Majstry, po myciu i glinkowaniu auta ( glinkowałem z ciekawości również przednią i tylną szybę ) na bocznych szybach mam nalot postacie małych kropeczek, jakby zaschnięta woda. Próbowałem ruszyć zwykłym płynem do mycia szyb, ale nie daje to efektu . Co moze byc powodem tych plamek ( z ostrzejszej chemii był stosowany : tenzi truck / prix / SG T&G ) ? pewnie glinka rozwiązała by problem, jak na przedniej szybie , ale na przyszłość byłoby dobrze wiedzieć, czym próbować usunąć coś takiego
Mask Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Takie wżarte osady z kamienia spróbuj usunąć octem albo pastą polerską, np. UC i tricolorem. Jak jest dość mocne to glinka tego nie rusza.
iljash Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Tlenek ceru jeśli masz to jak marzenie
tomasns Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Potem podkład reaktywny, a na niego podkład epoksydowy czemu takie głupoty koledze radzisz ?
ToxicHero Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Ptasie odchody czym usuwacie? Chodzi mi o sposoby na bieżąco? (raz zostawiłem i do tej pory płacze po nocach) Jakieś nawilżane chusteczki do pupy niemowlęcia by były jak najdelikatniejsze?
luq92 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 ToxicHero, psiknij QD i zetrzyj delikatnie szmatką.
kamilgt Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Tylko bezdotyk, inne sposoby rysowały u mnie lakier
Siwy Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Jest sens dokupowac do maszyny DA BP 75mm
atvmmz Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Moim zdaniem tak. Znacząco ułatwia to pracę na mniejszych elementach.
kszyh00 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 panowie, jako nowy tutaj, chcę podjechać dzisiaj po kilka rzeczy, ale przede wszystkim potrzebuję jednej rady - czy VP heavy duty carpet cleaner nada się również do domowych wykłądzin i obić?? Generalnie środek jest tu dość mocno polecany, ale zależy mi też na użytku domowym. dzięki
kita33 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Nie ma problemu z praniem domowych dywanów. Ja u siebie prałem i nic się nie stało
kszyh00 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 dzięki, czyli od razu mogę brać większy baniak
InspektorKot Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Mam pytanie, niestety w moja Astra G łapie rdze na nadkolach, Tutaj zdjęcia tego : rdza rdza I nie wiem co kupić, aby samemu to zrobić Jeśli chcesz to zrobić dobrze to najpierw dobrze oczyścić, potem jakiś odrdzewiacz, np w żelu żeby było wygodnie pracować, następnie porządnie go wymyć i osuszyć. Potem podkład reaktywny, a na niego podkład epoksydowy, na koniec pomalować pod kolor nadwozia. Niestety to takie miejsce, że o ile od zewnątrz to ogarniesz, to od wewnątrz jest bardzo cięzko i z biegiem czasu od krawędzi znów będzie pojawiać się rdza. Ale jak od wewnatrz mam to robic ? Od wewnętrznej strony rantu, gorszy dostęp i mniej widoczny. Potem podkład reaktywny, a na niego podkład epoksydowy czemu takie głupoty koledze radzisz ? Ale byk . Odpisałem tak automatycznie, że myślałem o podkładzie akrylowym a napisałem o epoksydowym. Dzięki za czujność , bo by kolega tak zrobił a potem pretensje miał
sobota Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Szybkie pytanie - czym zaatakować starą, stwardniałą "galaretkę" zapachową? Znalazłem takie coś w uchwycie na kubki w bagażniku (po wizycie w myjni na "komplecie"). Zrobiłem nawet foto ale oszczędzę Wam widoku bo przypomina starego pawia Z góry dzięki.
impex Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Witam, co bedzie lepsze do usuniecia hologramow po zielonym korku (na twardej gąbce, bez futra)-żółty korek, niebieski korek czy Koch Chemie Hochglanz Antihologram? Oraz czy mozna zalozyc pad 145mm/150mm na talerz o szerokosci 125mm?
Rekomendowane odpowiedzi