jozek726 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Czy ktoś używał do skóry : Zymol Leather Cleaner + Zymol Leather Conditioner ? ciekawi mnie jak to działa na skórę i czy warto to kupić zamiast np GLIPTONE GT11 + GT12 ?
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 jozek726, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9596 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12987
BeNeKCk Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Panowie co myślicie o takim sposobie nanoszenia twardego wosku ?
dzinkins Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Panowie co myślicie o takim sposobie nanoszenia twardego wosku ? Nie odważył bym się tak nakładać, pomijając latanie po plastikach i uszczelkach itp i fakt że "aplikator" był brudny pewnie po czyszczeniu tłumika
canta8 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mam opytanie do tych z Państwa,którzy znaja produkty Meguiars. Czy wszystkie ich pasty UC,101,105,205 mają fabrycznie zaklejone butelki- taka folią jak smietana? Kolega kupił gdzies u lokalnego polermistrza 105 oraz 205 i obie butelki nie były zaklejone pod nakrętką.
jozek726 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 jozek726, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9596 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12987 dzięki , szukałem w wyszukiwarce ale jakoś nie wyszukałem
BeNeKCk Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 dzinkins, A jeśli uważał bym na uszczelki i plastiki oraz miał czysty aplikator ?
paweu_s Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Czy mycie bardzo brudnego auta (dużo piasku), bez prewasha, marketową rękawicą na dwa wiadra, szamponem shinnygarage. Może znacząco skrócić żywotność FK1000. Wosk położony 3 tygodnie temu na DG652 i IPA. Kropelki nie regularne. Czy dużą ilością piasku w rękawicy można zniszczyć wosk? Czy prewash jest jest wymagany przy bardzo brudnym aucie?
Moderator rychu Opublikowano 7 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Przy bardzo brudnym aucie bez prewasha ani rusz. Oczywiście jeśli mycie ma mieć cokolwiek wspólnego z zasadami detailingu
paweu_s Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Czyli mycie brudnego auta rękawicą niszczy wosk? Muszę się zaopatrzeć w Marolexa
luq92 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 paweu_s, wosk woskiem, ale najbardziej katujesz lakier trąc rękawicą piach po całym samochodzie.
paweu_s Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Wiem. Najgorzej wyglądajà drzwi pod listwą. Na wiosnę korekta, a niedługo Marolex i prewash na bezdotyku
dzinkins Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 dzinkins, A jeśli uważał bym na uszczelki i plastiki oraz miał czysty aplikator ? Też raczej nie
kamil_rosen Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 dzinkins, A jeśli uważał bym na uszczelki i plastiki oraz miał czysty aplikator ? Też raczej nie A nie lepiej kupić Sonaxa BSD, albo jak ma być coś bardziej w stronę prawdziwego wosku, choć ten produkt nim nie jest to proponuje "Einszett Hartglanz", cena śmieszna, aplikacja banalna i ścieranie również spoko. A na pewno te dwa produkty nie ustępują woskowi Mothersa, a śmiem twierdzić, że aplikacja będzie szybsza i wygodniejsza i bez żadnych "ceregieli" z wiertarko-wkrętarko-nie wiadomo czym
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 A nie lepiej kupić Sonaxa BSD, albo jak ma być coś bardziej w stronę prawdziwego wosku, choć ten produkt nim nie jest to proponuje "Einszett Hartglanz", cena śmieszna, aplikacja banalna i ścieranie również spoko. A na pewno te dwa produkty nie ustępują woskowi Mothersa, a śmiem twierdzić, że aplikacja będzie szybsza i wygodniejsza i bez żadnych "ceregieli" z wiertarko-wkrętarko-nie wiadomo czym +1
Pan Miyagi Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zbieram opinie, może ktoś się zna. Chcę lakierować całe auto, jest kilka miejsc do naprawy i tam pójdzie podkład pod bazę oczywiście, ale czy na zdrowych elementach też trzeba kłaść podkład przed ponownym lakierowaniem czy wystarczy zmatowić?
zegarek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jeśli jest bezbarwny bez przetarć do bazy/podkładu/blachy, to nie ma potrzeby lecieć podkładem.
zegarek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 O ile będzie lakierowany na ten sam kolor
Piotrek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Mam opytanie do tych z Państwa,którzy znaja produkty Meguiars. Czy wszystkie ich pasty UC,101,105,205 mają fabrycznie zaklejone butelki- taka folią jak smietana? Kolega kupił gdzies u lokalnego polermistrza 105 oraz 205 i obie butelki nie były zaklejone pod nakrętką. Czy wszystkie to Ci nie powiem, ale moje UC było zaklejone. Biała taśma z jakimiś znaczkami.
canta8 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 No własnie mój tez był fabrycznie zaklejony.Dziekuję za odpowiedź.Pozdrawiam!!
BeNeKCk Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 dzinkins, Dzięki W takim razie będę bawił się aplikatorem megs'a i woskiem naturalnym Lusso Oro- tester 59 ml . Czy moze polecacie jeszcze jakiś inny dobry wosk tak do 50-60zł za tester oczywiście . Zakupy będę robił tutaj -> http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... nauba.html wosków jest 88 rodzai , jak dla mnie wosk to wosk , ale wiadomo że różnią się od siebie .
kamil_rosen Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Finish Kare 1000 Hi-temp. W tej cenie ogarniesz co podałeś Do felg również się nada
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 dzinkins, Dzięki W takim razie będę bawił się aplikatorem megs'a i woskiem naturalnym Lusso Oro- tester 59 ml . Czy moze polecacie jeszcze jakiś inny dobry wosk tak do 50-60zł za tester oczywiście .Zakupy będę robił tutaj -> http://www.pielegnowacaut...k-carnauba.html wosków jest 88 rodzai , jak dla mnie wosk to wosk , ale wiadomo że różnią się od siebie . Finish Kare 1000 Hi-temp. W tej cenie ogarniesz co podałeś Do felg również się nada Dobre rozwiązanie Albo troszeczkę dozbierać albo z "szwagrem" się złożyć i kupić coś na dłużej Megs 16, FK duża pucha, Z Detail , Nattys, Coli - jest w czym wybierać
kamil_rosen Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jak by coś będe miał Megsa #16 do sprzedania za nie długo. Kupiony chyba pół roku temu, mogę go zważyć, ale nawoskowane może 3-4 samochody więc ubytek kilku gram. Puszka nie porysowana, nie pognieciona W sumie to będzie na giełdzie za nie długo, żeby nie zaśmiecać
Rekomendowane odpowiedzi