SJake Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Nie mniej jednak zabawa na lakierze z 1,5k to już dość ortodoksyjne działania Eee, czasami trzeba... Obrazek 1500/3000 wyprowadzone DA Super kolor
paluch Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Kto może polecić coś do czyszczenia alcantary ? Do tej pory korzystałem z Autobrite i Race Glaze.
Tomek WRO Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Czy filtr powietrza Pipercross (gąbkowy zamiennik ori) mogę wyczyścić surfexem np. 1:10, 1:20? Wydaje mi się, że nic strasznego się nie stanie ale wolę zapytać bo może ktoś to robił? Oczywiście olejek do filtra mam
Qub@ Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Czy filtr powietrza Pipercross (gąbkowy zamiennik ori) mogę wyczyścić surfexem np. 1:10, 1:20? Wydaje mi się, że nic strasznego się nie stanie ale wolę zapytać bo może ktoś to robił? Oczywiście olejek do filtra mam Ja swoją wkładkę k&N czyszczę zestawem jakcy sport (tańszy niż zestaw dedykoany k&n) i myśle, że taki zestawik (olejek + preparat do czyszczenia) byłby optymalny, wg mnie apc w małym stężeniu nie powinno mu zaszkodzić, jednak wole czyszczenie i konserwację dokonać preparatami stworzonymi z myślą o właśnei takich czynnościach.
W1Michal Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Mam pytanie- niebawem będe aplikował Zaino Z2, jesli chodzi o cleaner to mam na stanie DJ Microprime, na stronie pisze że nadaję się pod wosk i pod sealant, nie będą się gryzły ? czy lepiej dać np Tough Prep ?
Mrcnsb Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Senz co to za lakier ?! Mam problem z żółtą, karbowaną gąbką 3M. Z zewnątrz czysta, wewnątrz ma pełno drobnych, czarnych paprochów. Niby nie czuje sie ich i sie nie sypią, ale troche boje się z tym podchodzić do lakieru. Obstawiam, że ktoś jechał nią w dolnych partiach drzwi, gdzie był asfalt. Wie ktoś czym spróbować to usunąć ?
kamilgt Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... 150mm.html 29.99 to nie majątek, ja bym kupił nową dla spokoju
Sebek96 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Mam pytanko, przerobiłem marolexa na pianownice już sporo czasu temu ale denerwuje mnie fakt, że raz to psika dobrze, raz lipa, cały czas musze wymieniać te filce. Czy jeśli kupie tą dłuższą lance i dam filce glorii to też będzie trzeba tyle kombinować ? czy wystarczy wypłukać filce i tyle ?
Magnes Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Ja ostatnio kupilem oryginalne filce glorii i daje rade. Da "samorobach" bylo tak jak u Ciebie, że raz OK innym razem lipa.
Lybex Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Co najlepiej używać do "codziennego stosowania" bezpośrednio po umyciu, żeby wydobyć jak największy blask przy ręcznej aplikacji ?
kamilgt Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Jaki kolor? Na czarnym bardzo fajnie wygląda Megs Ultimate Quick Wax
maluch Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Czym najlepiej zatuszować rysy na czarnym lakierze? Pacjent to wół roboczy - Ford Ranger. Nie mam czasu by kompleksowo się nim zająć a jest sporo rysek do białego.
Maggot Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 [...] jest sporo rysek do białego. Pewnie podkład, więc tylko "zapaćkać" jakąś zaprawką i spolerować
maluch Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Tak, podkład. Nie mam obecnie warunków by bawić się w takie zabawy. Chciałem to przykolorować na szybko. Wiosną się za niego zabiorę jak garaż będzie wolny.
W1Michal Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Mam pytanie- niebawem będe aplikował Zaino Z2, jesli chodzi o cleaner to mam na stanie DJ Microprime, na stronie pisze że nadaję się pod wosk i pod Sealant, nie będą się gryzły ? czy lepiej dać np Tough Prep ? podpowie ktoś ? bo czas mnie goni
Lybex Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Jaki kolor? Na czarnym bardzo fajnie wygląda Megs Ultimate Quick Wax Kolor to coś jak kawa z mlekiem
wega67 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Witam, czy ktoś wie/widział gdzie można kupić "ręcznik glinkujący" czy jak to się tam zwie
kamilgt Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 http://www.pielegnowacauto.pl/liquid-el ... towel.html
Tery Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Czy jeśli użyłem czarnego pada finiszującego (abw) do pracy z pastą finiszową to mogę go zastosować do nałożenia cleanera? Czy nawet po wypraniu jest to niewskazane?
Artih Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Szukam, szukam i nigdzie nie mogę znaleźć dostępnego Prima Amigo Pomocy !
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Tery, po upraniu i wysuszeniu możesz nim jechać z cleanerem. Pady są wielokrotnego użytku, choć może akurat nie koniecznie te od ABW
mawa33 Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Witam, czy jest sens nakładania dwóch warstw collinite 476?? A jeśli tak to jaki jest minimalny odstęp czasowy??
michałoś Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Jak najbardziej. Ja nakładam drugą warstwę po ok 24h.
GrzegorzLU Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 po tyg tez dalo rade nowa warstwe nalozyc
Rekomendowane odpowiedzi