christoo Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Panowie i Panie mam pytanie. Na chwilę obecną nie mam możliwości przeprowadzenia pełnej korekty. A że dziś jest weselicho w rodzinie chciałbym żeby samochód jako tako się prezentował. Zaraz po umyciu chciałbym użyć ultimate quik detailer- da to jakieś efekty? Zaznacze że samochód był malowany początkiem roku. Pełną korektę chce zrobić w przyszły tygodniu. Pozdrawiam!
manio49 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Jak nie masz nic innego to coś tam może podbije ten megs, ale jakbyś miał np. AF tripple, albo cherry glaze czy jakieś inne AIO to raz raz na maszynie rzucisz i będzie szajn
christoo Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Niestety nie mam nic innego, dopiero zaczynam zabawe z kosmetyka. Hmm a tego megsa później czym można zmyć? Ipa wystarczy czy najpierw umyć samochód ludwikiem? Edit. Mam jeszcze BH..
manio49 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 no to jak nie masz nic innego, to porządnie umyj samochód, glinki pewnie też nie masz... umyj, osusz i daj bh, a na to ten QD. Z braku laku i kit dobry
christoo Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Glinke mam , ale nie ogarnę korekty w ciągu jedenj godziny... Za to chce się wziaść w przyszłym tygodniu mam uc, glinki ,ipe, wosk, itp aczkolwiek zależy mi na czasowym weet look'u ..
godles52 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Jak najlepiej zabezpieczyć uszczelki gumowe na zimę? Poczytałem trochę, to proponowane są sztyfty do uszczelek np. Wurth, gliceryna, wazelina. Co wg Was najlepiej wybrać?
manio49 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 godles52, albo http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... zelek.html albo czysta gliceryna z apteki, przy czym 1z łatwiej aplikować
godles52 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Widzę kolega z moich stron. A jakiś konkretny polecisz? Na alledrogo jest sporo od K2 po parę złotych ale czy może lepiej do czegoś lepszego dołożyć
frugoman Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Cześć, białe ślady na plastikach po Ultimate Compound, macie jakiś dobry sposób na wywabienie?
Tomek WRO Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 frugoman, było już wielokrotnie. Użyj APC, IPA, magicznej gąbki lub masła orzechowego.
pawelpp Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Czym w miarę dostępnym usunąć plamy po oleju z nowej kostki ? Płyn do mycia silników,APC ?
kubik Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Olej ma to do siebie,że włazi w strukturę,więc musisz to odciągnąć jakoś niestety,ja używałem jakiegoś środka do czyszczenia kostki z plam po oleju,nawet dawał radę,tylko chyba z 12 h musi leżeć bez wody,więc teraz ciężko
pawelpp Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 No ja wiem,że całkiem to się tego nie oczyści ale tak z grubsza. A odciągnać to by można było odkurzaczem piorącym,heh Ciekawe czy proszek Karchera RM760 by to ruszył. Mamy przed blokiem/garażami nową kostkę i jakimś starociem gość nakapał i brzydkie plamy zostawil.
Kama Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Ja uzywalem do tego Dimera w stosunku 1:5. Świetnie sie sprawdził, poszukaj na forum bo wrzucalem zdjęcia przed i po
kerad Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Kama, po prostu szorowałeś szczotką i poszło? Też próbowałem Dimera ale 1:7 jak mi jakimś starym cieknącym dukato nakapał, ale tylko delikatnie rozjaśniło plamę, lecz zauważyłem problem po ok dobie i może już za późno było...
Kama Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Ja usuwalem kilkumiesięczne plamy Prysnalem atomizerem pianujacym i zostawiłem na 10-15 min chyba. A później myjke cisnieniowa i dyszą rotacyjną z bliska.
Altay Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Panowie mam taki problem. W moim autku poprzedniemu właścicielowi coś się wylało na wnętrze, i zostawiło wżery na listwach ozdobnych w kolorze srebrnym. Nie usuwa tego nic, nawet ścierna pasta, więc postanowiłem pomalować jedną ze zniszczonych listew. W tym celu przemyłem ją ipą i żery zeszły, jednak razem z farbą Postanowiłem zamówić na allegro komplet oklein 3d samoprzylepnych w kolorze czerń fortepianowa. Macie doświadczenia z czymś takim? warto wydać na to 225zł ?
PodLy Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 co moglibyście polecić do uzyskania połysku na elemencie pomalowanym sprayem (bezbarwny również został nałożony spray'em)? Użyłem pasty Menzerna P2000 i dwóch padów, najpierw finishing pad, później polishing, udało się usunąć chropowatą powierzchnię ale lakier jest matowy. Wiadomo, że po malowaniu sprayem nie osiągniemy takiego efektu jak po malowaniu porządnym sprzętem, ale coś na pewno można "podreperować" tylko czym?
Mav Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Macie doświadczenia z czymś takim? warto wydać na to 225zł ? Gdybym mial kupowac za tak kase okleine to bym odpuscil i oddal do lakierowania, w zaleznosci od ilosci listew moze wyjsc troszke drozej ale co lakier to lakier;)
Altay Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Tylko malować kokpit, panel od klimy itd. to nie bardzo da radę Stąd pomysł oklejenia tego Listwy na drzwiach obawiam się także niezdejmowalne To nie bmw, że wszystko można rozmontować i bez uszczerbku włożyć spowrotem na miejsce
demo74 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Mam pytanie jak polerować przetłoczenia żeby się nie przebić? Wiem, że ranty sąsiednich elementów najlepiej okleić. Będę się zabierać za pierwszą i nie chcę niczego skaszanić Pozdr!
Danny10 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Potrzebuję kogoś, kto zrobiły polerowanie auta, z Łodzi i okolic. Zna ktoś, coś, kogoś?
Swoop Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Potrzebuję kogoś, kto zrobiły polerowanie auta, z Łodzi i okolic. Zna ktoś, coś, kogoś? SNB
coolz86 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Czy mogę zaaplikować na szyby od wewnątrz Rain-X anti fog, jak wcześniej je wyczyszczę je AG CGP??
Rekomendowane odpowiedzi