masa140 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Nie ma sensu - szkoda Twojego czasu i nerwów
Procent Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 jaki polecacie zapach California Scents? chodzi oczywiście o puszkę. nie za bardzo intensywny, ale też żeby go było czuć.I oczywiście żeby aż w oczy nie szczypało. czekam na jakieś opinie
kamilgt Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Znajdź temat "zapachy do autka" i tam poczytaj
glorusek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 jaki polecacie zapach California Scents? chodzi oczywiście o puszkę. nie za bardzo intensywny, ale też żeby go było czuć.I oczywiście żeby aż w oczy nie szczypało. czekam na jakieś opinie Mialem santa barbara berry, zajebisty
impex Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam, kilka dni temu zaczalem czyscic komore silnika tenzi truckiem, niestety bylo juz ciemno i niedokladnie splukalem i zostaly takie zaschniete plamy, zacieki po tenzim.Tutaj nasuwa sie pytanie czym to usunac? APC nielsena nie dalo rady, ani tenzi mimo, ze mocno szczotkowalem.Prosze o pomoc Pozdrawiam
Gajek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Cześć, robiłem kilka dni temu konserwację podwozia na kanale, dookoła stały szafki kuchenne i troszkę kropek z konserwacji poleciało na nie. Czym mogę je usunąć?? Mam rozcieńczalnik uniwersalny, tar and glue remover i jeszcze jakiś rozpuszczalnik. Dopiero w poniedziałek będę miał dostęp do tych szafek żeby je wyczyścić. Nie chcę zniszczyć tych mebli, bo nie są moje.
MaciekCz Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 zaschniete plamy, zacieki po tenzim. - kolego Impex - spróbuj jeszcze raz ruszyć to Tenzim tylko w dzień i dokladnie spłukaj
impex Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 - kolego Impex - spróbuj jeszcze raz ruszyć to Tenzim tylko w dzień i dokladnie spłukaj Dzieki za odpowiedz.Zrobie tak jak napisales w poniedzialek i dam znac czy pomoglo.Pozdrawiam
Mathhias Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Czym podbic look po coolim 476? Co polecicie do plastików zewnętrznych? (głównie zderzaki w corsie b)
manio49 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Do corsy B to poleciałbym owatrol polytrol, chyba że są w nienajgorszym stanie to polecam kocha plaststar
Dante. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam! Jestem zielony w sprawach kosmetyki, więc potrzebuję Waszej pomocy.. Chciałbym wiedzieć, czy dobrze wykonuje te czynności i czy robię to w odpowiedniej kolejności. 1. Myję auto. 2. Glinkuję. 3. Polerka ręczna(raz na rok). 4. Cleaner 5. Politura(Czy ten zabieg jest konieczny, czy mogę go odpuścić?) 6. Wosk No i najważniejsze, co ile wykonywać te czynności? Bo wiadomo... Co za dużo - to nie zdrowo!
daniel87 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Dante., przed glinką chociaż coś na smołę
Dante. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Punkt 5 odpuść. Czy aby na pewno? U mnie politura pod woskiem daje lepszy efekt niż sam wosk. Czym mogę usunąć smołę? Benzyną ekstrakcyjną? No i ostatnie pytanie, czy mogę używać Cleanera, jeśli wcześniej samochód nie był glinkowany?
soll Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Punkt 5 odpuść. Czy aby na pewno? U mnie politura pod woskiem daje lepszy efekt niż sam wosk. Czym mogę usunąć smołę? Benzyną ekstrakcyjną? No i ostatnie pytanie, czy mogę używać Cleanera, jeśli wcześniej samochód nie był glinkowany? Często politura skraca działanie wosku. Smołę usuniesz dedykowanym np Prickbortem lub popularną naftą. Nie ma sensu, cleanerem przygotowujesz czystą powierzchnię pod wosk, jeśli nie będzie czysta to ani cleaner ani wosk nie ma sensu, ponadto jeśli będziesz nakładał cleaner maszynowo to zapchasz pada (wszystko na nim zostanie czego glinka nie sciągnęła)
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Dante., albo kup cleaner + glaze w jednym, np: HDC czy Prima Amigo?
Dante. Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Spróbuje na razie bez glinki, zobaczę jaki będzie efekt.. Mam co do niej pewne obawy, bo czasem potrafi narobić więcej szkód niż dobrego... Zrobię tak: Mycie Cleaner Politura Wosk A na wosk położyć jeszcze QD, czy już nie trzeba?
michałzet Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 co daje kropelkowanie oprócz ładnego wizualnego efektu po myciu ? , czy ta woda nie zasycha pozostawiając zacieki ? , czy nie jest porządanym efektem jak najszybsze odprowadzenie wody ?
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Spróbuje na razie bez glinki słaby pomysł cleaner nie doczyści lakieru tak jak glinka więc ostatecznie położysz wosk na brudne auto - trwałość takiego zabiegu szacuję - "do drugiego mycia"
Lukasz9 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam:) W jakim bezpiecznym stężeniu mogę używać APC Nielsena do usunięcia owadów z nawoskowanego samochodu przed jego myciem? Do tej pory robiłem 1:30.
Sebek96 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 AIO AF tripple, warte zakupu ? przykryje rysy ? Niektórzy piszą, że strata pieniędzy, a niektórzy są mega zadowoleni z efektu, więc jak jest ?
soll Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wszystko zależy od rys, ale Tripple nie jest słabeuszem. Jest dobrym AIO, choć każdy ma inne oczekiwania i efekt może się rozmijać.
Gajek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A mi ktoś pomoże (pytanie na poprzedniej stronie)?
soll Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Gajek T&G nie zniszczy frontów szafki, w najgorszym przypadku trzeba umyć/odtłuścić. Możesz nim spróbować i zobaczyć jaki efekt, ew. zakupić coś pewnego np Sanesolva, Prickborta itp. Rozcienczalnik na razie odłóż, może zmatowić fronty szafek, okleinowane np na błysk
Rekomendowane odpowiedzi