Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak zrobić napis na samochodzie? chodzi mi o litery, żeby wyciąć w czymś, nakleić, a później sprayem. to stary samochód, więc jak najtaniej potrzebuje. w czym takie literki wykonać, żeby później je wyciąć?

Folia szablonowa - wycinasz na ploterze co ci się podoba, przyklejasz na auto po malowaniu odklejasz i gotowe ;)

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
sote2, przeczytaj temat o praniu tapicerki, godzinka na czytanie i zabieraj się do pracy :)

eeee to spoko - juz to raz czytalem, przeczytam jeszcze ze 2 razy i wypozyczam karchera :)

Opublikowano

W1Michal, na gołym lakierze bez wosk trzyma się super aż do mycia ręcznego, po myciu ręcznym trochę słabnie ale dalej jest :good::)

na lakierze z woskiem jakimkolwiek trzyma się lepiej :)

Dostałem kiedyś próbkę i stał się on od razu jednym z moich ulubionych produktów za MEGA zapach, za przyciemnianie lakieru i śliskość/gładkość jaką po sobie pozostawia oraz za to, że można nim psikać w słońcu - oczywiście z umiarem, nie na lakier, którego nie możemy dotknąć, bo jest taki ciepły ;)

Dzisiaj zakupiłem dużą buteleczkę i będzie zawsze miał miejsce w moim arsenale :good:

Opublikowano

Panowie takie pytanko. Ostatnio prałem swój samochód odkurzaczem piorącym. Najpierw prespray środkiem od Temachem do prania tapicerki, chwile odczekane, później Karcher Puzzi 100 i chemia rm 760 czyli taki standard. I problem w tym, że fotele są z takiego dziwnego materiału, jakiś syntetyk chyba dziurkowany. Ogólni było jechane odkurzaczem z chemią, a na sam koniec odkurzacz zalany samą ciepłą wodą i na prawdę konkretnie wypłukana cała chemia (przynajmniej tak mi się wydaję). I problem w tym, że ostatnio położyłem zimne piwo na tym wypranym fotelu i później wyszła piękna plama? Po prostu oblamówka butelki i środek tak jak leżała. I moje pytanie jest takie. Czemu się tak dzieje? Czy na każdym materiale takie cuda się będą dziać, czy ja coś zrobiłem źle? Wiadomo, teraz i ogólnie staram się nie kłaść takich rzeczy na fotelach, ale nieraz położy się coś ciepłego, zimnego i plama... Dodam, że boczki foteli są z weluru i nic się takiego nie dzieje. Jak auto wyschło było idealnie, nie wyszła żadna plama.

Opublikowano
W1Michal, na gołym lakierze bez wosk trzyma się super aż do mycia ręcznego, po myciu ręcznym trochę słabnie ale dalej jest :good::)

na lakierze z woskiem jakimkolwiek trzyma się lepiej :)

Dostałem kiedyś próbkę i stał się on od razu jednym z moich ulubionych produktów za MEGA zapach, za przyciemnianie lakieru i śliskość/gładkość jaką po sobie pozostawia oraz za to, że można nim psikać w słońcu - oczywiście z umiarem, nie na lakier, którego nie możemy dotknąć, bo jest taki ciepły ;)

Dzisiaj zakupiłem dużą buteleczkę i będzie zawsze miał miejsce w moim arsenale :good:

czyli na nawoskowanym aucie trzyma się lepiej jak na gołym lakierze ? jakim cudem to ja nie wiem, myslałem że wszystko co położone na wosk momentalnie zjedzie. Ciekawe ile wytrzymuje stosując po nim ultimate detailer

Opublikowano

gdzie znajde jakis materialowy pokrowiec na auto ?

ewentualnie ma moze ktos na sprzedaz ?

Opublikowano

na allegro sa z jakiegos dziwnego materialu, boje sie ze moga zarysowac lakier podczas uzywania a ten co Marcin podales to dosc drogi ;p

Opublikowano

Szukam jakiegoś QD, moje wymagania to:

- do max 60zł;

- 900-1000ml;

- chciałbym aby dało się go kłaść w słońcu.

Który wybrać? Dodam, że obecnie na aucie jakiś tydzień siedzi wosk Colli 476.

Opublikowano

PB SprayNgloss

AF Finale

Tylko nie wiem jak z kładzeniem w słońcu, bo Finale na rozgrzanej w słońcu masce troszkę ciężko się docierał(oczywiście ciężko jak na QD ;) ) .

Opublikowano

czyli na nawoskowanym aucie trzyma się lepiej jak na gołym lakierze ? jakim cudem to ja nie wiem, myslałem że wszystko co położone na wosk momentalnie zjedzie. Ciekawe ile wytrzymuje stosując po nim ultimate detailer

Jak każdy wosk w sprayu, sam działa ok, ale jak ma pod sobą inny wosk to się łączą i kropelkowanie utrzymuje się dłużej ;)

Woski w sprayu (poza sonaxem) nie są mistrzami trwałości, to przyjemne przerywniki między normalnym woskowaniem, takie lepsze QD - przynajmniej ja to tak traktuję ;)

Opublikowano
Najpierw cleaner i woskowanie, czy smarowanie zewnętrznych plastików?

Najpierw cleaner i wosk. Plastiki myjesz przed cleanerem i woskiem - smarujesz dressigiem po.

Opublikowano

hej jak u was jest z woskiem Temptation Af ? u was tez taka paćka sie robi w temp 15 stopni ? moze sie cos stac jak wloze go na noc do lodowki ?

Opublikowano
czy jest jakiś środek który sprawia, że lakier połysk będzie przypominał mat?

albo ewentualnie bezbarwna matowa folia?

Scholl S0 :-]

Opublikowano

Głupie pytanie , czy Atack od Autolandu może zaszkodzić kołpakowi? :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.