mihnova Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 jak zrobić napis na samochodzie? chodzi mi o litery, żeby wyciąć w czymś, nakleić, a później sprayem. to stary samochód, więc jak najtaniej potrzebuje. w czym takie literki wykonać, żeby później je wyciąć? Folia szablonowa - wycinasz na ploterze co ci się podoba, przyklejasz na auto po malowaniu odklejasz i gotowe
pavko Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 sote2, przeczytaj temat o praniu tapicerki, godzinka na czytanie i zabieraj się do pracy eeee to spoko - juz to raz czytalem, przeczytam jeszcze ze 2 razy i wypozyczam karchera
W1Michal Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 mam pytanko odnośnie Megsa ultimate Quik Wax w sprayu - testował ktoś ile siedzi na lakierze mniej więcej ?
kamilgt Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 W1Michal, na gołym lakierze bez wosk trzyma się super aż do mycia ręcznego, po myciu ręcznym trochę słabnie ale dalej jest na lakierze z woskiem jakimkolwiek trzyma się lepiej Dostałem kiedyś próbkę i stał się on od razu jednym z moich ulubionych produktów za MEGA zapach, za przyciemnianie lakieru i śliskość/gładkość jaką po sobie pozostawia oraz za to, że można nim psikać w słońcu - oczywiście z umiarem, nie na lakier, którego nie możemy dotknąć, bo jest taki ciepły Dzisiaj zakupiłem dużą buteleczkę i będzie zawsze miał miejsce w moim arsenale
kamil_rosen Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Panowie takie pytanko. Ostatnio prałem swój samochód odkurzaczem piorącym. Najpierw prespray środkiem od Temachem do prania tapicerki, chwile odczekane, później Karcher Puzzi 100 i chemia rm 760 czyli taki standard. I problem w tym, że fotele są z takiego dziwnego materiału, jakiś syntetyk chyba dziurkowany. Ogólni było jechane odkurzaczem z chemią, a na sam koniec odkurzacz zalany samą ciepłą wodą i na prawdę konkretnie wypłukana cała chemia (przynajmniej tak mi się wydaję). I problem w tym, że ostatnio położyłem zimne piwo na tym wypranym fotelu i później wyszła piękna plama? Po prostu oblamówka butelki i środek tak jak leżała. I moje pytanie jest takie. Czemu się tak dzieje? Czy na każdym materiale takie cuda się będą dziać, czy ja coś zrobiłem źle? Wiadomo, teraz i ogólnie staram się nie kłaść takich rzeczy na fotelach, ale nieraz położy się coś ciepłego, zimnego i plama... Dodam, że boczki foteli są z weluru i nic się takiego nie dzieje. Jak auto wyschło było idealnie, nie wyszła żadna plama.
W1Michal Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 W1Michal, na gołym lakierze bez wosk trzyma się super aż do mycia ręcznego, po myciu ręcznym trochę słabnie ale dalej jest na lakierze z woskiem jakimkolwiek trzyma się lepiej Dostałem kiedyś próbkę i stał się on od razu jednym z moich ulubionych produktów za MEGA zapach, za przyciemnianie lakieru i śliskość/gładkość jaką po sobie pozostawia oraz za to, że można nim psikać w słońcu - oczywiście z umiarem, nie na lakier, którego nie możemy dotknąć, bo jest taki ciepły Dzisiaj zakupiłem dużą buteleczkę i będzie zawsze miał miejsce w moim arsenale czyli na nawoskowanym aucie trzyma się lepiej jak na gołym lakierze ? jakim cudem to ja nie wiem, myslałem że wszystko co położone na wosk momentalnie zjedzie. Ciekawe ile wytrzymuje stosując po nim ultimate detailer
Future Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 gdzie znajde jakis materialowy pokrowiec na auto ? ewentualnie ma moze ktos na sprzedaz ?
Justyna Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 gdzie znajde jakis materialowy pokrowiec na auto ? poszukaj na allegro jest tego sporo
pLaYmAn Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Future, może taki? http://www.softgarage.pl/
Future Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 na allegro sa z jakiegos dziwnego materialu, boje sie ze moga zarysowac lakier podczas uzywania a ten co Marcin podales to dosc drogi ;p
dreadlook Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Szukam jakiegoś QD, moje wymagania to: - do max 60zł; - 900-1000ml; - chciałbym aby dało się go kłaść w słońcu. Który wybrać? Dodam, że obecnie na aucie jakiś tydzień siedzi wosk Colli 476.
michałoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 PB SprayNgloss AF Finale Tylko nie wiem jak z kładzeniem w słońcu, bo Finale na rozgrzanej w słońcu masce troszkę ciężko się docierał(oczywiście ciężko jak na QD ) .
dreadlook Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Miały być 900-1000ml w tej kasie. Może: Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine Koch Chemie Quick & Shine Elegant ?
3Xpro Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Najpierw cleaner i woskowanie, czy smarowanie zewnętrznych plastików?
kamilgt Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 czyli na nawoskowanym aucie trzyma się lepiej jak na gołym lakierze ? jakim cudem to ja nie wiem, myslałem że wszystko co położone na wosk momentalnie zjedzie. Ciekawe ile wytrzymuje stosując po nim ultimate detailer Jak każdy wosk w sprayu, sam działa ok, ale jak ma pod sobą inny wosk to się łączą i kropelkowanie utrzymuje się dłużej Woski w sprayu (poza sonaxem) nie są mistrzami trwałości, to przyjemne przerywniki między normalnym woskowaniem, takie lepsze QD - przynajmniej ja to tak traktuję
SJake Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Najpierw cleaner i woskowanie, czy smarowanie zewnętrznych plastików? Najpierw cleaner i wosk. Plastiki myjesz przed cleanerem i woskiem - smarujesz dressigiem po.
Marek Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Szukam jakiegoś QD, moje wymagania to: - do max 60zł; - 900-1000ml; - chciałbym aby dało się go kłaść w słońcu. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 65&start=0
GrzegorzLU Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 hej jak u was jest z woskiem Temptation Af ? u was tez taka paćka sie robi w temp 15 stopni ? moze sie cos stac jak wloze go na noc do lodowki ?
majkel207kj Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czy jest jakiś środek który sprawia, że lakier połysk będzie przypominał mat? albo ewentualnie bezbarwna matowa folia?
kubik Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czy jest jakiś środek który sprawia, że lakier połysk będzie przypominał mat?albo ewentualnie bezbarwna matowa folia? Scholl S0
majkel207kj Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czyli tą pastą uzyskam w miarę równomiernie zmatowiona powierzchnię, efekt będzie lepszy od papieru wodnego?
Wesol Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Głupie pytanie , czy Atack od Autolandu może zaszkodzić kołpakowi?
linkgrabber Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 pod ten pad: http://showcarshine.pl/pady-i-bp/138-3m ... wardy.html musze mieć talerz 125 mm czy 150 mm? Bo już sam nie wiem
Yasiek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Wesol, nic mu się nie stanie linkgrabber, 125mm
Rekomendowane odpowiedzi