Tery Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Fluffy od monstershine jedt badziewny. Vp o wiele lepszy. Wielkie dzięki za odpowiedź A co z tym padem? Doradzi ktoś?
kamiso Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam, można gdzieś kupić próbki Meguiar's Ultimate Compound ?
Scholl Concepts Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 A co z tym padem? Doradzi ktoś? To zależy od tego czym będziesz wykonywał finisz i jakiej pasty będziesz używał.
Sandro Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Jest sens nakładać SRP germanem? Tzn jedna warstwa żółtą stroną a druga czarną? Zakryje więcej swirli niż 2 wartwy aplikatorem z mikrofibry?
Tomasz91 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Tenzi Car Stone - Skoncentrowany preparat w żelu do usuwania nalotów mineralnych, pyłów cementowych, wapiennych oraz plam pochodzenia nieorganicznego z karoserii samochodów, powstających w wyniku procesów produkcyjnych niektórych zakładów przemysłowych branży chemicznej lub budowlanej. Dodatkowo doskonale wybłyszcza mytą powierzchnię oraz podkreśla kontrast lakieru. używał ktoś ? warte 10 zł ?
GrzegorzLU Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 cleaner lusso naklada sie twarda czescia tricolora czy miekka ?
soll Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 GrzegorzLU, miękką stroną, przecież chcesz zdjąć holosy a nie ich narobić więcej
GrzegorzLU Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 soll, dziekuje wiem ze troche glupie pytanie ale zawsze lubie sie 2x upewnic
soll Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Właśnie, lepiej zapytać, niż potem żałować
krakusek Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 APC (CG Green)powinienem rozcieńczać z: 1) wodą z kranu 2) wodą z kranu przepuszczoną przez filtr (np. Brita) 3) woda destylowana ???? dwa pierwsze posiadam w domu, trzeci musiał bym zanabyć drogą kupna...
propekMONTER Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Ehm, chyba nie ma różnicy. Przynajmniej u mnie
escimo Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 krakusek, powinieneś z wodą destylowaną. Ale, różnic nie będzie
Tery Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 A co z tym padem? Doradzi ktoś? To zależy od tego czym będziesz wykonywał finisz i jakiej pasty będziesz używał. Rotacja, Menzerna SF 4000 ewentualnie Koch Antihologram.
Leniwiec Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Hej, próbowałem walczyć z wypłowiałym lakierem na 16-letnim Subaru za pomocą Ultimate Compound. Efekt był świetny, ale utrzymał się tylko tydzień Co zrobiłem źle? Szczegóły prac i fotki: http://antymoto.com/wyplowialy-lakier-n ... m-wydaniu/
Donatel Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Hej,próbowałem walczyć z wypłowiałym lakierem na 16-letnim Subaru za pomocą Ultimate Compound. Efekt był świetny, ale utrzymał się tylko tydzień Co zrobiłem źle? Szczegóły prac i fotki: http://antymoto.com/wyplowialy-lakier-n ... m-wydaniu/ Masz zakwasy w rękach? Jeśli nie, to znaczy że tylko pomiziałeś lakier a zaświecił się od zawartych w UC wypełniaczy. UC jest może i fajne, ale trzeba tym ostro pracować, 30 minut na element 40x40 i wtedy jest bajka
Moderator Eryczek Opublikowano 3 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Co zrobiłem źle? umyłeś auto
cichy_ Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 UC wypracowywana ręcznie jest dla twardzieli, mnie po paru godzinach intensywnego machania, następnego dnia o poranku naszła myśl, że szkoda ,że nie jestem rycerzem Jedi, patrząc tęsknie w stronę rolki papieru toaletowego
michałoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 30 minut na element 40x40 i wtedy jest bajka ...i wtedy jest bajka jak na ręczną robotę
Sebek96 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Panowie, mam głupie pytanie ale mnie nurtujące, jak nakładać i wypracowywać cleaner ręcznie ? bo nałożyłem go dosyć dużo na aplikator gąbkowy i poleruje, poleruje, to już zaczeło wysychać i dupa a nie robota. Jak nakładać cleaner ? jakim aplikatorem, mikrofibrą ? w jakiej ilości ?
Carire Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 a jaki masz ten cleaner? gdzie nakładałeś? mam nadzieje ze nie na rozgrzany lakier
kupusso Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 krakusek, powinieneś z wodą destylowaną. Ale, różnic nie będzie Jak używasz APC na zewnątrz myjąc detale to poźniej spłukujesz myjką, więc kranówą. Wewnątrz po APC przecierasz tworzywa wilgotną fibrą moczoną wcześniej w kranówce, więc po co samo APC rozcieńczać destylowaną? Od zawsze leje kranówkę, już kilkadziesiąt aut przerobiłem i nic się nie stało
LZ Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Ktoś z doświadczonych użytkowników kiedyś wspominał o paście wykańczającej, która ponoć bardzo wyróżniała się na tle inny (na plus). Chyba to któryś z moderatorów był i nie wiem czy o jakiegoś Sonaxa nie chodziło. Wiem, że informacje dość szczątkowe ale może ktoś dojdzie o jakie produkt chodziło? edit: To nie o tą chodziło: http://www.pielegnowacauto.pl/pasta-wyk ... 250ml.html ? I czy efekty nie były przekłamane przez dużą ilość wypełniaczy?
piszczek Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 pytanie na poważnie. kolega chce mi podstawić bmw e65 z baaardzo zaniedbanym lakierem. lakier czarny zmatowiały i pełno rys na nim od mycia gąbką. ponieważ nie mam maszyny polerskiej tzn mam ale tani badziew którego nie polecacie do pracy czy jestem w stanie ręcznie ogarnąć robotę? ja wiem ze sie zamacham na smierc ale jak zobacze efekt to jest radość i w ogóle. po polerowaniu nałożyłbym jeszcze wosk. powiedzcie mi da to rade czy nie? ja wiem ze jesli miałbym sie całkowicie pozbyc rys to nie mam co probowac ale....
GrzegorzLU Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 UC musisz szorowac inaczej nie ma bata ale efekt nie bedzie nigdy taki sam jak recznie
Rekomendowane odpowiedzi