Killaz Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 A ja za szczyt uważałem czyszczenie kokpitu Autolandem i nabłyszczanie Plakiem W każdym bądź razie, wracając do przeznaczenia tematu: polerujecie ręcznie czy filcami? Tak się zastanawiam czy czasem nie kupić opalarki do plastików.
g.pajak Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Pchać się w kosmetyki za 1500 zł He, he... u mnie na półce w garażu tą sumę mam wielokrotnie przekroczoną, a wcale nie ma tam drogich wosków Niestety, jak każde hobby - jeśli chodzi o kasę - to neverending story
Biszkopt Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 polerujecie ręcznie czy filcami? Tak się zastanawiam czy czasem nie kupić opalarki do plastików. Co chcesz polerować filcem? Szybę? Oraz: ostatnio "do domu" kupiłem opalarkę w biedrze za 40 PLN... Póki co dwa razy używana i działa
Treys Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 mam pytanie odnośnie miernika lakieru , czy taki miernik http://allegro.pl/mini-tester-a-10-fe-m ... 54914.html za te pieniądze powinien wystarczyć w zupełności ? czy jest to badziew ?
moog Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Treys - szkoda kasy Moje pytanie Popełniłem bład przy malowaniu zacisków http://www.skodaclub.pl/lec/zaciski/gotowy-zacisk.jpg jak tutaj. TO nie moja fotka tylko podglądowa. Pomalowałem klocki z tyłu. Da się z tym żyć?
Treys Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Treys - szkoda kasy Moje pytanie Popełniłem bład przy malowaniu zacisków http://www.skodaclub.pl/lec/zaciski/gotowy-zacisk.jpg jak tutaj. TO nie moja fotka tylko podglądowa. Pomalowałem klocki z tyłu. Da się z tym żyć? da się z tym życ btw czemu szkoda kasy na tej miernik ? jest nie dokładny ? nie znam się na miernikach , rozsądny będzie do 300 zł ?
Horas91 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Jakie pady będą najlepsze do DA + menzerna??
alarec Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Spróbuje jakąś szczota te felgi ruszyć i mocno ironxem. Ze to korozja tym nie chce mi się wierzyć bo przed zima było wszystko ok, ale chyba nie nawoskowalem tej jednej felgi ze mi ja złapali. W sobotę poczyszcze a później po staram się wrzucić fotke.
zawiszaM Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 jak mozna zamiescici ogloszenie sprzedam ?
damiann88 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 zawiszaM, a ten temat czytał kolega? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4292 Przeczytaj i będziesz wiedział dlaczego nie możesz zamieścić tam ogłoszenia
Bzyk Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Opalarkę jak najbardziej warto kupić, nie ma niczego lepszego do rozpalania grilla
Bazuka Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Kupiłem opryskiwacz Marolexa 2litrowy, tylko nigdzie nie dostałem do niego dysz płaskostrumieniowych, w jednym ze sklepów ogrodniczych mieli ale tylko zółte- nie wiem czy się nadaje. Włożyłem żółtą dyszę, 1-2 wkładki filcowe z podkładek pod meble- słabiutko pianuje, wymieniłem na 2-3 wkładki z gąbki kuchennej i dalej to samo, co zrobić? Pozostaje kupno wkładek od Glorii?
damiann88 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Bazuka, poszukaj w giełdzie, tam ktoś sprzedaje końcówki do marolexa chyba niebieskie. Co do wkładek filcowych to musisz pokombinować z różnymi filcami. U mnie najlepiej działa tylko z jednym, dość grubym. Ale i tak chyba kupię wkładki od glorii, o takie: http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -fm50.html
Bazuka Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 To będzie lepsze od tych wkładek filcowych od glorii? Chodzi mi o takie żółte.
damiann88 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 W środku są te filce, w temacie o opryskiwaczu piszą że trzeba je delikatnie przypiłować i bezproblemowo wchodzą do lancy. Te wkładki cenowo wychodzą lepiej od samych filców.
Bazuka Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Kombinuję z tymi wkładkami od gąbki kuchennej ale piana jest bardzo słaba, jest bardzo wodnista i bardzo krótko się utrzymuje. Ile polecasz wsadzic tych filców?
damiann88 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Ja znalazłem jakiś stary filc w garażu, wyciąłem i jeden wystarczył piana jest ok. Gąbka kuchenna na pewno odpada, też próbowałem Robiłeś wszystko według poradnika? Jaka piana?
Bazuka Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Robiłem według poradnika, piana słaba, wodnista i krótko się utrzymuje, ale powiem szczerze że nie miałem pod ręką piany aktywnej to zrobiłem płyn z mydła w płynie i wody a potem z płynu do kąpieli plus woda. Nie mam na chwilę obecną aktywnej piany to zastosowałem to do testów. Mogłby ktoś napisać mi np. płyn do kąpieli w jakich proporcjach aby cos próbować z tym marolexem? Dzieki
manio49 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Takie próbowanie jest bez sensu. Poczekaj, kup docelową pianę i wtedy dostosowywuj. To, że Ci wyjdzie piana na mydełku fa nie znaczy, że na magi czy vp nsf będzie tak samo
tomesize Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Witam. Pewnej nocy zapomniałem zamknąć do końca przednie prawe okno w moim Accordzie na noc i domyślam się, że to może być skutek deszczu(owej nocy padało): Uploaded with ImageShack.us Mały obszar tapicerki "wysechł". Skóra jest bardzo sucha i brzydko wygląda. Przepraszam jeśli piszę w nieodpowiednim miejscu, jestem nowy na forum.
maly_ZE Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Witam; Na lakierze srebrnym metaliku mam kilka malych rysek. Jaka paste polerksa najlepiej zastosowac aby sprobowac sie ich pozbyc przy pomocy recznej polerki.? Pozdraiwam:)
Swoop Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 maly_ZE, co znaczy ręczna polerka? Każda polerka jest ręczna Jak chcesz to robić ręcznie, to UC + german powinien załatwić sprawę
rustin Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Czy ma ktoś z was polerkę euroteca? czytałem , że to najtańsza opcja i widzę że trochę osób na forum tym się bawi. Sek w tym , że po wpisaniu na allegro eurotec lub w google pokazuje różne polerki. Moze ktoś wrzucić linka do takiej prawdziwej euroteca?
Driv3rrrr Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Bazuka kup takie filce jak ja kupiłem. Fotka + nazwa podana w temacie o Marolexie. Pianuje jak głupie, aż przepływ za mały . Rustin chyba już lepiej z K2 kupić maszynę. Ludzie na forum sobie dość chwalą
maly_ZE Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 maly_ZE, co znaczy ręczna polerka? Każda polerka jest ręczna Jak chcesz to robić ręcznie, to UC + german powinien załatwić sprawę Chodziło mi o to ze chciałbym to spolerowac recznie a nie za pomocą polerki mechanicznej. Sorki ale jestem laikiem w tym temacie, a tutaj jest tyle tematów i w kazdym z nich uzywaja i polecaja cos innwgo. Trudno wywnioskować co byłoby dobre na te rysy. Dodam tylko ze są one dosc długie tzn dwie po około 15 cm ale nie są do podkładu. Może jeszcze raz powiesz czym to potraktować zeby jakos sie tego pozbyć. Z góry wielkie dzieki. Pozdro:)
Rekomendowane odpowiedzi